#


520کشته بر اثر مصرف قرص برنج

28 فوریه 2018 بدون نظر 1451 بازدید

520کشته بر اثر مصرف قرص برنج

قرص برنج؛ قاتل سریالی در انتظار برخورد شدید

قرص برنج سالانه باعث مرگ صدها نفر می شود و همین آمارها موجب شده است تا وزیر بهداشت به رئیس قوه قضائیه نامه بنویسد. حسن‌ هاشمی، وزیر بهداشت و درمان در نامه ‌ای که به صادق آملی لاریجانی نوشته است، از مرگ هر ساله صدها نفر از ایرانیان بر اثر استفاده از قرص برنج که یک ماده سمی به حساب می آید، سخن به میان آورده و به وی توصیه کرده است که قوه قضائیه اعلام کند کسانی که این ماده سمی را به درخواست کنندگان می‌ دهند در مرگ ناشی از استفاده این قرص‌ ها شریک هستند و عوارض قانونی و مجازات ناشی از آن را باید قبول کنند.

به گزارش ازمن بپرس، وزیر بهداشت بر این اعتقاد است که گزارش چنین تصمیمی در قوه قضائیه می‌ تواند تأثیر بسیار مهمی در کم شدن عرضه غیرقانونی این ماده سمی و پایین آمدن مرگ‌ و میر ناشی از آن داشته باشد: «گرچه مراجع قانونی به ‌صورت طور مرتب واردات، تولید و توزیع و فروش قرص برنج را به ‌عنوان یک ماده سمی ممنوع گزارش کرده ‌اند ولی براساس گزارشی که سازمان پزشکی قانونی داده است، این ماده همواره در صدر دلایل ایجاد مسمومیت و مرگ ‌و میر ناشی از مسمومیت و خودکشی با مواد سمی در شهروندان ایرانی می باشد.»

بالاترین مقام وزارت بهداشت از این ‌که این ماده سمی به راحتی از راه برخی از مغازه ‌های خرده ‌فروشی در شهر به فروش می رسد، اظهار تأسف کرد.

٥٢٠مرگ در ١٠ماه سال جاری

آمار مرگ‌ و میر ناشی از مصرف قرص برنج زیاد می باشد و این را گزارش‌ های سازمان پزشکی قانونی از دلیل مرگ ایرانیان نیز نشان می ‌دهد. آخرین آمار منتشر‌نشده این سازمان که به «شهروند» عرضه شده، نشان دهنده این است که در ده ماه گذشته، ٥٢٠نفر در اثر مصرف این ماده سمی جان خود را از دست داده اند که از این میزان ٣٣٤نفرشان مرد و ١٨٦ نفرشان زن می باشند. در طی این مدت استان تهران با ١١٢مورد، استان مازندران با ٦٩مورد و استان گیلان با ٥٣مورد بیشترین موارد مرگ‌ و میر بر اثر مصرف این ماده سمی را داشته اند.

آماری که سازمان پزشکی قانونی ارائه داده است نشان می‌ دهد که این سه استان در سه ‌سال اخیر همچنان بیشترین موارد مرگ با قرص برنج را داشته است. از‌ سال٩٤ تا به الآن استان تهران اولین رتبه  را در مرگ‌ و میر در اثر استفاده از این ماده سمی داشته، در سال٩٤ استان گیلان با ٧٦مورد دومین رتبه را به خود اختصاص داده بود، همین استان در‌ سال٩٥ با حفظ جایگاه دوم و با ٧٥مورد مرگ به روندش ادامه داده بود و در سال جاری در ده ماه گذشته جای خود را به استان مازندران داده است. در سال جاری استان گیلان سومین رتبه را در مرگ و میرهای ناشی از قرص برنج داشته است.

آمار سال ‌های قبل نیز حکایت از بالا بودن موارد مرگ و میرهای ناشی از قرص برنج دارد؛ به صورتی ‌که در پنج سال گذشته آمارها از ٤٠٠کشته آغاز شده و  به ٦٠٠نفر رسیده است و هم اکنون روی ٥٠٠نفر مانده است. طبق گزارش پزشکی قانونی، در‌ سال۱۳۹۰، ٤٦٣نفر (٢٥٩مرد و ٢٠٤زن) جان شان را به خاطر قرص برنج از دست داده اند، این آمار در‌ سال ۱۳۹۱ به ٥٩٨نفر (٣٢٠مرد و ٢٧٨زن) رسید، در ‌سال ۱۳۹۲، ٦٦١نفر (٣٨٢مرد و ٢٧٩زن) شدند، در ‌سال ۱۳۹۲، ٦٣٦نفر (٣٧٦مرد و ٢٦٠زن) کشته شدند، در ‌سال ۱۳۹۴ این آمار به ٦٣٦نفر (٣٧٦مرد و ٢٦٠زن) رسید، در ‌سال ۱۳۹۵، ٥٩٨نفر(٣٨١مرد و ٢١٧زن)جان شان را از داده اند و در حال حاضر دو ماه مانده به پایان سال ۱۳۹۶، این آمار  به ٥٢٠ نفر رسیده است.

به همین ترتیب، از ‌سال۱۳۹۰ تا دی‌ ماه، سه ‌هزار و ٩٨٩نفر به خاطر استفاده از قرص برنج جان شان را از دست داده ‌اند.

قرص برنج پادزهر ندارد

قرص برنج در کمتر از شش ساعت جان فرد مصرف کننده را می ‌گیرد. گزارش مسمومیت، ده، پانزده دقیقه بعد از استفاده از خوراکی آن خودش را نشان می‌ دهد. چنانچه مسمومیت خوراکی باشد، تهوع، استفراغ و دردهاي شكمي از علائم آن می باشد. اغلب مرگ‌ و ميرها در طول ١٢تا ٢٤ساعت اوليه مسموميت رخ می دهد و به طور معمول نیز  ناشی از ایست قلبی– تنفسی می باشد. مرگ‌ و مير پس از ٢٤ساعت بیشتر ناشي از نارسايي کبدي و کليوي می باشد. نشانه های باليني در اين نوع مسموميت، بر اثر درگيري سيستم قلبي- عروقي، گوارشي، عصبي و ريوي می باشد.

قرص برنج دارای فسفید آلومینیوم است که علایم و نشانه ‌های آن با مسمومیت نمایان می ‌شود. آخرین بررسی‌ های به دست آمده نشان می‌ دهد که تا به حال مکانیسم بروز اثرات سمی فسفید آلومینیوم در افراد شناخته نشده و هیچ پادزهر اختصاصی برای بهبود مسمومیت حاد با این ماده وجود ندارد. تنها کار درمانی که می‌ توان برای فرد مصرف‌ کننده انجام داد و کامبیز سلطانی ‌نژاد، مسئول آموزش آزمايشگاه‌ هاي‌ سازمان پزشكي قانوني كشور، بر آن تأکید دارد، اقدامات حمایتی– علامتی می باشد.

قرص برنج از کجا آمد؟

قرص برنج دارای فسفید آلومینیوم می باشد که کارایی بالایی در از بین بردن آفت‌ ها دارد، این محصول سمی قیمت ارزانی دارد، راحت مصرف می ‌شود و در محصول چیزی از آن باقی نمی‌ ماند و همچنین بسیار آسان به دست می ‌آید. به خاطر همین مسئله  در کشاورزی از این محصول  استفاده می شود. کشاورزان ایرانی نیز از آن استقبال بسیاری می ‌کنند. آمارهای مرگ‌ و میر بر اثر استفاده از این ماده نشان می ‌دهد که این تنها کشاورزان نیستند که از این قرص سمی استفاده می کنند. استفاده از قرص برنج، یکی از راه ‌های خودکشی نیز به حساب می آید.

طبق گزارش مسئول آموزش آزمايشگاه ‌هاي‌ پزشکی قانونی، قرص برنج به خاطر داشتن مواد سمی بالا و اندازه کشندگی زیاد، آمار بالایی از مسمومیت ‌ها را به وجود آورده است، این آمار در استان ‌هایی مانند تهران، گیلان، مازندران، گلستان و لرستان بالا می باشد.

گزارش مسمومیت با قرص برنج بالاست

سلطان ‌نژاد گفته است که در چندین سال اخير، موارد بسیاری از مسموميت با ميزان مرگ‌ و مير بالا ناشی از استفاده فسفيدهاي آلومينيوم، روي و کلسيم اعلام شده است که علاوه بر موارد کمیابی از آن ها که به طور تصادفي بوده، عمده آن ها به قصد خودکشي بوده است.

گزارش‌ های پزشکی قانونی نشان می ‌دهد که مصرف قرص برنج براي خودکشي اغلب در کشورهایی چون اردن، هند، عراق، سريلانکا و ايران اعلام شده است. بر اساس گفته سلطانی‌ نژاد که عضو هيأت علمي سازمان پزشکي قانوني کشور نیز می باشد، ایجاد اين نوع مسموميت‌ ها در دیگر کشورها به خصوص کشورهاي اروپايي و آمريکايي کاهش داشته است. این مسئله نشان می‌ دهد که این قرص، ارزان و در دسترس می باشد و همین هم شده تا مصرف بالایی را داشته باشد.

آمارها از کشور هند نیز نشان می ‌دهند که در بين سال ‌هاي ۱۹۸۰تا ۱۹۹۰اپيدمي ناشي از مسموميت‌ هاي تصادفي و عمدي با فسفيدهاي فلزي اعلام شده است.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

پاسخی بگذارید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *