#


رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران :منطقی انتخاب کنیم!

جعفریان
18 می 2017 بدون نظر 641 بازدید

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران :منطقی انتخاب کنیم!

دکتر علی جعفریان رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه انتخابات از تحول در سلامت تا برجام می گوید:

دکتر جعفریان با تشریح دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در دولت یازدهم،‌ نگاهی به فرصت‌های برجام در حوزه سلامت، لزوم تعامل با دنیا و حفظ عزت‌مندی کشور، خواستار انتخابی آگاه و منطقی از طرف مردم و مسوولان شدند.

ایشان در گفتگوبا ایسنا به طرح تحول نظام سلامت پرداخت در این دولت و در قالب طرح تحول نظام سلامت از نظر درمانی کمک مستقیمی به مردم شده است، در دانشگاه علوم پزشکی تهران  تقریبا در سالهای نود و سه تا نود وپنج حدود صد و هفتاد  میلیارد تومان محل هزینه های طرح تحول بوده است که از این میزان صد و بیست و پنج  میلیارد، یعنی نزدیک به هفتاد درصدش مستقیما در حوزه پرداخت فرانشیز هزینه شده است و تقریبا سی میلیارد آن بابت هتلینگ صرف شده است.

 

پرداختی مردم با افزایش تعرفه ها نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه کاهش هم داشته است.

جعفریان با بیان اینکه بودجه هدفمندی یارانه‌ ها کامل محقق نشد و دولت در سال ۹۴ و ۹۵ نتوانست آن را برای بخش بهداشت و درمان تامین کند. هزینه‌هایی که برای برنامه‌هایی مانند زایمان طبیعی، پزشک مقیم و… بوده است، شاید در هر سال بیست  میلیارد تومان بوده است . بیش ازهشتاد درصد هزینه‌ای که صرف طرح تحول سلامت شد، به این که مردم پول کمتری از جیب‌شان پرداخت کنند و یا از امکانات بهتری در بیمارستان‌ها برخوردار شوند اختصاص پیدا کرد.

ایشان با بیان اینکه برخی به افزایش تعرفه های پزشکی ایراد می گیرند و می‌گویند شما تعرفه‌ها و درآمد پزشکان را بالا بردید اما بابت اقدامات جدیدی مثل برنامه پزشکان مقیم ، پول پرداخت کردیم و با این کار پرداختی مردم هم افزایشی نیافته است. به این دلیل که اولا در بخش دولتی، افزایش تعرفه‌ها از محل بیمه‌ها و طرح تحول نظام سلامت پرداخت می‌شود و پرداختی مردم نه تنها افزایش پیدا نکرد، بلکه کاهش هم یافت.

 

با  اصلاح و منطقی شدن تعرفه ها ،پرداخت های خارج از تعرفه را کنترل کردیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برخی نمی‌بینند که در گذشته چند هزار میلیارد پرداختی خارج از ضوابط و خارج از تعرفه وجود داشت که هیچکس توجه ای به آن نمی کرد  و امروز با  اصلاح تعرفه ها، کنترل شدند، گفت: یعنی زمانیکه تعرفه را منطقی‌تر کردیم، توانستیم پرداخت خارج از تعرفه را کنترل کنیم و این در اکثر نقاط کشور و همینطور تهران انجام شده و با راه اندازی سامانه  ۱۶۹۰ شکایت ها بررسی می شوند،

تفاوت این شکایات با روزی که طرح تحول را آغاز کردیم، بسیار قابل توجه می باشد. واقعیت این است که پرداخت های خارج از تعرفه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

پول طرح تحول سلامت برای مردم محروم هزینه شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه : طبق سیاست‌های کلی نظام سلامت باید قسمت فنی تعرفه در بخش دولتی و خصوصی یکسان شود. ما در قالب طرح تحول گام کوچکی در جهت رسیدن به این هدف برداشتیم. برخی فقط افزایش تعرفه ها را در سال ۹۳ می‌بینند و آن طرف قضیه را اصلا نگاه نمی‌کنندکه قیمت تعرفه از تورم عقب است، چرا که در طی این ۳۰ سال، تورم هزار درصد داشته، اما  تعرفه‌های پزشکی به این میزان افزایش پیدا نکردن بنابراین نکته اصلی  این است که این پول در کجا هزینه می شود باید گفت که این پول برای مردمی هزینه می شود که به دلیل مشکلات مالی از درمان محروم بودند و برای درمان باید خانه و زندگی‌شان را می‌فروختند. بنابراین در حال حاضر مردم هم درمان می‌گیرند و هم هزینه درمان نمی پردازند.

اضافه شدن ۲۱ هزار تخت بیمارستانی و آی سی یو، ان آی سی یو

ایشان افزودند در طرح تحول نظام سلامت شاهد افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت نیز بودیم. افزایش ظرفیت‌های حوزه سلامت یکی از دلایل این موضوع بود. به عنوان مثال در این دولت تا کنون حدود ۲۱هزار تخت بیمارستانی به سیستم بهداشت و درمان اضافه شده است.

همه این اقدامات نیازمند سرمایه گذاری بوده است. یعنی ما به جای اینکه پول را مستقیم به مردم بدهیم و سه برابرش را از جیب دیگر برداریم ، به آنها سرویس ارائه کردیم و تخت، آی سی یو، ان آی سی یو و… اضافه کردیم. به طوریکه در دانشگاه ما حدود ۴۰ تخت آی سی یو اضافه شده است. بنابراین افراد نیازمند در اینجا سرویس می‌گیرند. علاوه بر این استانداردهایمان را هم افزایش داده‌ایم.

 

دولت در حوزه بهداشت اقدامی کرد که در سی سال گذشته نشده بود.

برخی می گفتند وزارت بهداشت فقط به درمان توجه کرده و از بهداشت غافل مانده است. این درحالیست که در حوزه بهداشت در این دولت اقدامی شد که در سی  ساله گذشته انجام نشده بود و آن اینکه شبکه شهری ما در کل کشور در حال تکمیل است. به طوریکه در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران این شبکه تکمیل شده و نزدیک به سیصد  واحد اعم از پایگاه بهداشت، خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت و… داریم که در حال حاضر این تعداد فعالند و پرونده الکترونیک هم تشکیل می‌دهند. بر این اساس از بین دو و نه دهم میلیون نفری که تحت پوشش ما هستند، یک میلیون و صد هزار نفرشان در سامانه سیب ثبت شده‌اند. بنابراین کار پیشگیری هم انجام شده است.

 

با رفع تحریم ها قیمت خرید تجهیزات کاهش یافته و بحران دارویی حل شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه به دلیل رفع تحریم‌ها ما با قیمت پایین‌تری می‌توانیم اجناس لازم را تهیه کنیم، گفت: در زمان تحریم مجبور بودیم  از بازار سیاه با دو برابر قیمت، جنس تهیه کنیم، اما وقتی تحریم ها رفع شد قیمت‌ها هم واقعی شد. از طرفی با مصوب کردن تعرفه برای تجهیزات پزشکی، برخی از تجهیزات و لوازم پزشکی مانند استنت قلبی به نصف قیمت کاهش یافت.

بنابراین دو اتفاق مهم افتاد؛ اول اینکه با رفع تحریم، قیمت خرید تجهیزات پزشکی‌مان از خارج از کشور کاهش یافت. همچنین بحران دارویی که در سال ۹۲ با آن مواجه بودیم را گذراندیم. ولی با این حال برخی  با سیاه نمایی طوری صحبت می کنند که انگار دولت هیچ اقدامی انجام نداده است. باید توجه کرد که دولت نمی‌تواند در چهار سال  هم چیز را حل کند و اصلاح سیستم بهداشت و درمان کشوری مانند ما آن هم با یک برنامه واحد، درصورتی که خوب عمل کنیم، ممکن است بیست سال طول بکشد. هرچند که به نظر من آنچه در این چهار سال انجام شده، بسیار موثر بوده است.

 

دارو و تجهیزات را بصورت رسمی خریداری می کنیم نه چمدانی

جعفریان در ادامه درباره واردات چمدانی برخی تجهیزات پزشکی در گذشته، گفت: خرید چمدانی به  دلیل وجود تحریم ها بود که تجهیزات را به ما نمی‌دادند و در برخی موارد هم ما نمی‌توانستیم پولش را پرداخت کنیم. یعنی باید یک نفر با خودش پول نقد می‌برد و تجهیزات لازم را خریداری می‌کرد و به داخل کشور می آورد. اما دیگر با چنین مشکل بزرگی مواجه نیستیم و می‌توانیم دارو و تجهیزات پزشکی را به طور رسمی خریداری کنیم.

وی در ادمه گفت: ما طی سه سال اجرای طرح تحول نظام سلامت مجموعا ۵۵۸ میلیارد تومان بابت همه بسته‌های طرح تحول سلامت دریافتی داشتیم که از این میزان ۳۸۷ میلیارد ان  در راستای کاهش فرانشیز هزینه شده  و ۱۱۵ میلیارد تومان هم بابت اختلاف هتلینگ خرج شده است. یعنی از ۵۵۸ میلیارد تومان فقط ۵۰۲ میلیارد صرف هتلینگ و کاهش فرانشیز مردم شده است و کلا حدود ۵۶ میلیارد تومان بابت سایر اقدامات مانند مقیمی، زایمان طبیعی و ارتقاء ویزیت هزینه شده است.

در عین حال باید توجه کرد که ما در مقیمی و ارتقای ویزیت، پول اضافه به کسی نداده‌ایم، بلکه نحوه خدمات را تغییر دادیم. یعنی به پزشکی که ساعتی پنجاه  بیمار را ویزیت می‌کرد، اعلام کردیم که روزی هشت بیمار ببیند یا به بیمارستانی که متخصص مقیم نداشت، اعلام کردیم که متخصص مقیم در آن باشد. برخی دوستان می‌گویند اینها پول را به افراد داده‌اند. ما به افراد بابت کار جدید پول داده‌ایم، نه برای کارهایی که از قبل انجام می‌دادند.

 

اگر ما بخواهیم یارانه‌ها را افزایش دهیم، باید بنزین را گران کنیم و این یعنی افزایش همه قیمت‌ها.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: یارانه مستقیم به مردم دادن که هدفمندی نیست! پرداخت یارانه مستقیم به مردم، برخلاف تولید و اشتغال است. شعار امسال هم تولید و اشتغال است، اما وقتی ما پول را مستقیم به مردم بدهیم، درست برخلاف تولید و اشتغال عمل می‌کنیم. ما قرار بوده از منابعی که در کشور وجود دارد، تسهیلاتی فراهم کنیم تا مردم کار داشته باشند و اقدام به تولید کنند. البته این موضوع که باید از اقشار آسیب‌پذیر جامعه حمایت کنیم، کاملا درست است که البته این کار هم شیوه خاص خودش را دارد و نباید به هر کسی که گفت من آسیب‌پذیرم، یارانه داد. تعجب می‌کنم کسی که یارانه می‌گیرد، موبایل دو میلیون تومانی در دستش است.

وی افزود: از طرفی باید توجه کرد که اصلا افزایش یارانه‌ها امکان‌پذیر نیست و باید دو موضوع این وعده مشخص شود، اول اینکه باید روشن شود منابع تامین این یارانه کجاست. در حال حاضر ما در پرداخت همین میزان یارانه هم مشکل داریم. قرار بود ۴۸۰۰ میلیارد تومان از بودجه طرح تحول نظام سلامت از محل هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شود، اما در سال ۹۵ این اتفاق نیفتاده. چراکه منابعی نبود که این پول از آن تامین شود.

 

رشد علمی با درب‌های بسته اتفاق نمی‌افتد، بلکه ما باید با دنیا در ارتباط باشیم.

جعفریان با بیان اینکه در این دولت  ما توانستیم بعد از برجام، رشد علمی کشورکه  یکی از اولویت‌های نظام است و مقام معظم رهبری همواره روی آن تاکید دارند را،حفظ کنیم .البته  رشد علمی هم با درب‌های بسته اتفاق نمی‌افتد، بلکه ما باید با دنیا در ارتباط باشیم، محصولات‌مان را عرضه کنیم و با آنها تعامل داشته باشیم و در آن زمان می‌توانیم در موضوع های مختلف علمی به جلو حرکت کنیم. برجام فرصت خوبی را به لحاظ فضای سیاسی در کشور ایجاد کرد.

امروزه  وقتی می‌خواهیم در دنیا موضوعی مطرح کنیم ، قبل از هر چیز نگاه می‌کنند که ما چقدر با دنیا درارتباط هستیم. از طرفی سرمایه‌گذاران خارجی زمانی در ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند که بتوانند به کشور ما اعتماد کنند.سرمایه گذار با وجود ثبات در کشور سرمایه گذاری می کند و برجام دقیقا این ثبات را ایجاد کرد.

باید نشان دادن منطق حاکم در کشورمان جایگاهمان را در جهان حفظ کنیم.

 

من پیش از این برای فرصت مطالعاتی در خارج از کشور طرز برخورد با ایرانی‌ها را دیده‌ام و اکنون هم می‌بینم. برخی گمان نکنند که ارتباط با سایر کشورها بی‌اثر است، بلکه اگر پیشرفت کشورمان را می‌خواهیم، باید با دنیا ارتباط داشته باشیم و در عین حال حرف‌مان را هم بزنیم. با برجام به دنیا نشان دادیم که ارتباط با دنیا اصلا به معنی کوتاه آمدن از مواضع‌مان نیست، بلکه می‌خواهیم نشان دهیم که منطق در کشورمان حاکم است. با وجود محدودیت‌های اعتباری در حال حاضر رتبه شانزدهم را از نظر تعداد مقالات در دنیا داریم و توانستیم جایگاهمان را از نظر تعداد مقالات هم حفظ کنیم.

 

در حوزه های علمی باید با دنیا در ارتباط باشیم.

جعفریان با بیان اینکه برخی فکر می‌کنند همه ی  خارجی هایی که وارد این کشور می‌شوند جاسوس هستند، گفت: البته ممکن است که جاسوس هم باشد و ما هم باید مراقب باشیم ، اما به این معنی نیست که همه به یک شکل هستند.  همه جای دنیا کشورها به فکر منافع خودشان هستند، ما هم باید به فکر منافع‌مان باشیم. پروژه‌های مشترک با آنها داشته باشیم و از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنیم. منافع ما بویژه در حوزه‌های علمی این است که با دنیا در ارتباط باشیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نگرش دانش‌بنیان در کشور روز به روز در حال بهبود است، گفت: تاکنون سیصد شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال شده‌اند و اینکه چنین کاری در کشور در حال انجام است، یک فرصت است. از دیگر فرصت‌های برجام، امکان ایجاد صادرات در کشور است. باید توجه کرد که ما نمی‌توانیم چیزی از کشورمان صادر کنیم، مگر اینکه کشورهای دیگر به ما اعتماد داشته باشند که این موضوع با ارتباطات بین‌المللی امکان پذیر می باشد.

 

عزت‌مان را در جوامع بین المللی  حفظ کنیم.

جعفریان افزود: سوالی که باید پرسید این است که اکنون عزتمندتریم یا در سال ۲۰۱۱؟ من در سال ۲۰۱۱ وقتی در خارج از کشور می‌گفتم ایرانی هستم، آدم‌ها عقب تر می‌رفتند و می‌ترسیدند و تصور می‌کردند ایرانی ممکن است به آنها  حمله کند. یک نظامی سابق آمریکا که در اتاق عمل کار می‌کرد، وقتی فهمید من ایرانی هستم، یک متر عقب رفت، اما بعد از چند هفته که با من صحبت کرد، گفت اصلا چنین تصوری خوبی از ایران نداشتم .

بنابراین ما نباید اینطور در دنیا معرفی شویم. ما کشوری هستیم که نه حمله بیخودی به کشورهای دیگر انجام داده‌ایم و نه طی دویست  سال گذشته به خاک کشور دیگری حمله کرده ایم ؛ با این وجود نباید اجازه دهیم ما را اینگونه در دنیا بشناسند  و در عین اینکه قدرت و عزت‌مان را حفظ می‌کنیم، باید از فرصت‌هایمان هم استفاده کنیم.

 

 ارتباط با دنیا برد یا باخت نیست.

وی تاکید کرد که. وقتی صحبت ارتباط می‌شود فوری می‌پرسند ما داریم می‌بازیم یا می‌بریم. این نگاه درست نیست. کسی در دنیا موفق است که ضمن حفظ ارتباطات موثر، از منافع خودش هم دفاع می‌کند. ما اگر فکر کنیم که می‌توانیم با قطع ارتباط با دنیا منافع‌مان را حفظ کنیم، اشتباه کرده‌ایم. خوشبختانه در سه سال گذشته این تعامل اتفاق افتاده و در حوزه آکادمیک هم شرایط‌مان از این منظر بسیار بهتر شده است.

در حال حاضر تصور بدی که در دنیا از ایران وجود داشت، تا حد زیادی برطرف شده است. بنابراین اگر می‌خواهیم در این دنیا زندگی کنیم، باید دنیا را درست بشناسیم تا بتوانیم کشورمان را به خوبی اداره کنیم، چراکه ما در تعامل با دنیا هستیم و مدل‌مان مدل کره شمالی نیست که بخواهیم درب کشور را به روی همه ببندیم. بنابراین ارتباط با دنیا ضرورت است که البته سیاست کشورمان هم در همین راستا بوده است.

 

با منطق در انتخابات شرکت کنیم.

ما در یک دنیای خاکستری زندگی می‌کنیم. بنابراین اینکه فرض کنیم کسی وجود دارد که برای هر کاری یا برای ریاست جمهوری بصورت مطلق خوب است، دیدگاه  اشتباهی است. بنابراین باید ببینیم که چه کسی بهترین نقاط قوت را دارد. به عنوان مثال در ریاست جمهوری باید کسی را انتخاب کنیم که بیشترین نقاط توان سیاسی و مدیریتی را با کمترین نقطه ضعف فردی داشته باشد و این فرد برای ریاست جمهوری مناسب است.

حال این به این معنی نیست که سایرین بد یا خوبند. بلکه منطق برای انتخاب رییس جمهور این است که چه کسی می‌تواند بهتر سیستم را اداره کند و از نظر مدیریتی و سیاسی توانایی بیشتری داشته باشد و اصلا این درست نیست که بگوییم یک فرد بی‌نقص است و فرد دیگری پر از نقص است. به عنوان مثال شش کاندیدای این دوره از ریاست جمهوری هر یک نقاط قوت و ضعف خود را دارند که در سوابق‌شان محسوس است. بنابراین اگر با این موضع انتخاب کنیم بهتر است و در عین حال بعد از انتخاب هر یک هم مواظب باشیم و نظارت کنیم.

وی تاکید کرد که البته باید بدانیم که هیچ دولتی هم نمی‌تواند تمام مشکلات را حل کند. اینکه بگوییم ما فلان کار را می‌کنیم و همه چیز درست می‌شود، حرف نپخته‌ای است. چه کسی می‌تواند همه چیز را درست کند؟. اصلا کجای دنیا در چهار سال همه‌چیزش درست شده است؟. اصلا چنین چیزی وجود ندارد. در نتیجه اگر ما یک مسیر را انتخاب کنیم و یک هدف منطقی برایش در نظر بگیریم و خوب هم مدیریت کنیم، می‌توانیم در هر دولتی به اندازه چهار سال نتیجه بگیریم. چرا که برخی مشکلات ۱۰ سال طول می‌کشد تا حل شوند و برخی هم چند ماهه حل می‌شوند. بنابراین ادعای اینکه ما همه چیز را درست می‌کنیم، اشتباه است و منطقا و عقلا قابل قبول نیست.

جعفریان همچنین گفت: از طرفی وقتی مردم به طور قوی در انتخابات شرکت می‌کنند، همه درباره ایران احساس متفاوتی دارند. چون تبلیغات خارج از کشور درباره ایران این است که مردم کاری به نظام ندارند، اما وقتی مردم مشارکتی ۷۰ درصدی در انتخابات دارند که از میزان مشارکت در کشورهایی که ادعای دموکراسی دارند، بیشتر است، همه تئوری‌هایشان زیر سوال می‌رود. بنابراین مردم حضور یابند و یک نفر را به صورت منطقی از بین همین افراد خاکستری انتخاب کنند.

اگر چنین اتفاقی بیفتد، این مدل مردم‌سالاری دینی که در کشور ما وجود دارد و بسیار جوان است، شکفته می‌شود. چرا که در حال حاضر می‌بینیم که کشورهایی که سال‌هاست سابقه دموکراسی دارند با عوارض آن مواجه شدند. چراکه ناگهان فردی رییس جمهور می‌شود که اصلا این کاره نبوده است. اما مکانیسم دموکراسی به گونه‌ای است که چنین فردی هم می‌تواند رییس جمهور شود. بنابراین اگر مردم ما رای دهند و حضور آگاهانه داشته باشند، تنها راهی است که مدل مردم‌سالاری دینی کشور ما به جای خوبی می‌رسد.

وی ادامه داد: البته اشکال فرهنگی ما این است که در همه چیز عجول هستیم. اما این مدل اصلا با عجله جور در نمی‌آید و راه رسیدن به هدف این است که حوصله کنیم و با منطق در انتخابات شرکت کنیم و دقت کنیم که چه کسی می‌تواند کشور را با عوارض کمتر و موفقیت بیشتر اداره کند.

تحریم و نه گفتن به انتخابات بزرگترین اشتباه است.

جعفریان با بیان اینکه تحریم و نه گفتن به انتخابات بزرگترین اشتباهی است که در طول تاریخ انقلاب ممکن است رخ دهد، گفت: این کار نه‌تنها اثر مثبتی ندارد، بلکه اثر منفی دارد. ممکن است گاهی هیچ‌یک از کاندیداها را نپسندیم، اما این موضوع مشکلی را حل نمی‌کند. اما اگر از بین همان افراد کسی را انتخاب کردیم، شانس فردی که نسبت به بقیه بهتر است، ‌ بیشتر می‌شود. با این کار هم توان ملی و هم قدرت چانه‌زنی مسوولان‌مان را بالاتر می‌بریم و هم ما به عنوان مردم اثر خودمان را گذاشته‌ایم. تحریم انتخابات یعنی اینکه من به عنوان شهروند جامعه نه نقشی در جامعه دارم و نه برایم مهم است که چه اتفاقی می‌افتد. این درحالیست که برای همه مهم است که چه اتفاقی می‌افتد. بنابراین باید به کسی رای دهیم که می‌تواند کاری کند که کمتر اتفاقات ناخوشایند رخ دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان صحبت‌هایش در توصیه‌ای به دانشجویان نیز گفت: دانشجویان اهل فکر هستند و حتما بررسی می‌کنند و معمولا هیجان بیشتری دارند و توصیه می‌کنم که تحت تاثیر فضاها قرار نگیرند. بلکه باید خوب نگاه کنند و حرف‌ها را بشنوند و ببیننند حرف‌های کاندیداها برنامه است یا شعار و اگر برنامه است، عملیاتی است یا خیر و سپس کاملا آگاهانه انتخاب کنند.

 

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

پاسخی بگذارید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *