آب پز ، عسلی ، نیمرو ، املت . این ها پر طرفدار ترین غذا هایی است که ما با تخم مرغ می پزیم . اما دانستن تفاوت ها و ویژگی های خاص تخم مرغ های روشن تر با تخم مرغ های تیره تر ، در پخت غذا بسیار تاثیر گذار است . در ادامه شما را با برخی تفاوت ها و ویژگی های آن ها با یکدیگر آشنا می کنیم .
Tro V. Bui ، یک متخصص در زمینه علوم حیوانی در دانشگاه کورنل به نیویورک تایمز گفت که رنگ پوست به ژن مرغ ها بر می گردد و ناشی از رنگدانه های تولیدی مرغ است . Bui گفت: “جوجه مرغ های سفید ، تخم مرغ سفید ، جوجه مرغ های قرمز و یا قهوه ای ، تخم مرغ های قرمز و قهوه ای می گذارند ، همچنین مرغ هایی که تخم قهوه ای می گذارند با گذشت زمان ، تخم هایی بزرگ تر و کم رنگ تر به ما می دهند (علاوه بر این شرایط جوی ، محیط و استرس نیز در رنگ تخم ها موثر است).
Bui یادآور می شود ، در حالی که تخم مرغ های قهوه ای ممکن است اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری داشته باشند ، اما این تفاوت بسیار کم و نا چیز است ، در واقع چندان موثر و تاثیر گذار در انتخاب بین آن ها نیست . اما می توان میان تخم مرغ های محلی و صنعتی ، محلی را بر گزید چرا که دارو های آنتی بیوتیکی و هورمونی کمتر به آن ها تزریق می شود .
با توجه به موارد فوق رنگ تخم مرغ ها که به ژنتیک مرغ ها مربوط می شود و تاثیر ناچیزی در محتوای تخم دارد ، ولی می توانید به موارد دیگر مثله زرده و محلی بودن تخم مرغ و مکان پرورش مرغ توجه کنید ؛ هر چه زرده تیره تر باشد ویتامین A بیشتر و در نتیجه آنتی اکسیدان بیشتری دارد ، مکان پرورش اگر در معرض نور خورشید باشد لزوما ویتامین D بیش تری خواهد داشت ، ولی محلی بودن یا صنعتی بودن بیشتر در سالم بودن تخم تاثیر دارد و از لحاظ مواد مغذی تفاوت چندانی ایجاد نمیکند .