#


زبان و گفتار در نوزادان

زبان و گفتار در کودکان
31 می 2017 بدون نظر 1145 بازدید

زبان و گفتار در نوزادان

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

ارتباط کلامی در نوزادان چگونه است؟

نوزادان نیاز دارند که از همان روزهای اول زندگی با دیگران ارتباط برقرار کنند و حتی قبل از اینکه خود شروع به صحبت کردن نمایند، حرفهای دیگران را گوش میکنند و سعی در تقلید صداها دارند.

اصول اولیه یادگیری زبان در مغز نوزاد ساخته میشود. یک نوزاد ناشنوا همزمان با کودکی که شنوایی طبیعی دارد غان و غون های کودکانه را آغاز میکند به همین دلیل میدانیم که تحریک شنوایی لزوما برای رشد زبان ضرورت ندارد. برخی نظریه پردازان معتقدند که ما یک ابزار اکتسابی زبان در جایی از مغز خود داریم که یادگیری زبان را برای ما اجتناب ناپذیر میکند.

نوزاد قبل از شش هفتگی می آموزد که اگر لبخند بزند یا از خودش صدایی درآورد شما به او توجه خواهید کرد. جالب اینجاست که نوزاد از همین سن درک میکند که میتواند با لبخند زدن خوشحالتان کند و در نتیجه شما با او بیشتر حرف خواهید زد. و او میتواند یک مکالمه کودکانه را با شما دنبال کند. با لبخند زدن و صحبت کردن با فرزندتان و نشان دادن رضایت خود از پاسخی که به شما میدهد میتوانید اولین درس های ارتباطات را به او بیاموزید.

نوزاد:

فرزند شما از لحظه تولد به صدای انسان واکنش نشان میدهد و سعی میکند حرکات و حالات چهره ای را که میبیند تقلید کند. وقتی با او حرف میزنید متوجه میشود و سعی میکند با صدا یا حرکت دادن تمام بدنش به صحبت شما پاسخ دهد.

زبان  و گفتار در نوزادان

زبان و گفتار در نوزادان

چهار تا شش هفتگی:

او صدای شما را میشناسد. به لبخندها و سخنان شما پاسخ میدهد و منتظر پاسخ از جانب شما میماند. صورت خود را نزدیک او نگه دارید تا وقتی با او صحبت میکنید بتواند شما را ببیند. به صداهای او با لبخند و حرف زدن پاداش بدهید.

چهار ماهگی:

نوزاد شما اکنون صداهای مختلفی را ایجاد میکند و میتواند با فوت کردن از بین لبهایش صدا به وجود بیاورد. او با خنده هایش با شما ارتباط برقرار میکند و وقتی با او حرف بزنید مرتبا سر و صدا میکند.

شش ماهگی:

از روی نشانه های زیادی میتوانید متوجه این شوید که کودک حرفهای شما را میفهمد. غان و غون میکند و صداهای ممتد ایجاد مینماید. خواندن آواز، تکرار اشعار کودکانه و صحبت کردن موزون به او در درک زبان کمک خواهد کرد و او را تشویق به حرف زدن خواهد کرد.

شروع حرف زدن

قبل از اینکه کودک یاد بگیرد حرف بزند باید حرفهای شما را درک کند  درک به سرعت تا یک سالگی افزایش میابد. از شش ماهگی به بعد کودک مفهوم (نه) را درک خواهد کرد و در نه ماهگی میتواند از درخواستهای ساده ای مانند بای بای کردن(به هنگام خداحافظی) پیروی کند. میتوانید با ساده بیان کردن حرفها و حرکات نمایشی به او کمک کنید. برای او کتاب بخوانید و تصاویر را به او نشان داده و اسم هرچیزی را که میبیند چند بار تکرار کنید و درباره کارهای روزمره به زبانی ساده با او صحبت کنید.

کودکانی که برایشان آواز خوانده شده، اشعار کودکانه تکرار شده، یا به شکل موزون با آنها صحبت شده باشد و در خواندن آواز و بازی های ریتمیک و دست زدن دخالت داده شده باشند زودتر و بهتر از کودکانی که این کارها برایشان انجام نشده است شروع به صحبت میکنند. به همین دلیل باید از همون روزهای اول زندگی این کارها را برای فرزندتان انجام دهید. به محض اینکه کودک اولین کلمه یا چیزی شبیه به یک کلمه را بیان کرد آن را برایش تکرار کنید. به او بگویید دختر یا پسر باهوشی است و رضایت خود را از اینکه در کنارش هستید نشان دهید.

هفت ماهگی:

از این زمان میتوانید سیلاب های مشخص مثل(با) یا (دا) را در صداهای فرزندتان بشنوید و احتمالا از صدای خاصی مانند سرفه یا خرخر برای جلب توجه شما استفاده خواهد کرد. او بازی با لبها و زبانش را شروع میکند.

هشت تا نه ماهگی:

طیف صداهای کودک بیشتر شده و اکنون حروف بیصدا مانند(ت) یا (د) را نیز در بین صداهای او میشنوید. او شروع به تقلید از کلام واقعی میکند و ممکن است یک کلمه با معنی را به زبان بیاورد. در این سن توجه زیادی به مکالمه های بزرگسالان دارد.

شروع حرف زدن در کودکان

شروع حرف زدن در کودکان

یازده ماهگی:

در حدود این سن کودک یک کلمه با معنی به زبان می آورد و میتواند چند کلمه ساده مانند حمام، آب یا خوراکی را درک کند. هر بار که کلمه تازه ای به زبان می آورد او را تشویق کرده و کلمه را تکرار کنید. کودک وقتی متوجه تایید شما شود بارها و بارها آن کلمه را تکرار خواهد کرد. شما اولین نمونه کودک برای حرف زدن هستید به همین خاطر باید واضح و آرام برایش حرف بزنید.

پانزده ماهگی:

فرزند شما به تدریج زبان نامفهومی را آغاز میکند که زنجیره ای از صداهاست و کلماتی معنادار در بین آن شنیده شده و حالات زبان واقعی در آن دیده میشود. از این سن ممکن است عبارت های مورد علاقه شما مانند (عزیزم) را در موقعیت مناسب آن به زبان بیاورد.

هجده ماهگی:

فرزند شما میتواند نزدیک به ده کلمه با معنی را استفاده کند. درک او از زمان افزایش یافته است و وقتی از او سوال کنید میتواند به اشیایی که تصاویر آن در کتاب یا دنیای اطرافش دیده میشود، اشاره کند.

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *