توصیه های لازم برای شنا کردن در بارداری
شنا و فواید آن در بارداری
یکی از ورزش هایی که انجام آن در بارداری اهمیت زیادی دارد شنا است. زمانی که شنا میکنیم هیچ فشار، کشش اضافی و استرسی به بدن وارد نمیشود و همین از زیباییهای این ورزش به حساب می آید و همچنین از رگ به رگ شدن عضله ها جلوگیری کرده و از بدن در برابر وزن محافظت مینماید.
برای خنک نگه داشتن بدن و همینطور جلوگیری از بروز ورم آب بهترین گزینه است. در فصل گرم تابستان نیز برای محافظت از بدن در برابر گرمای زیاد شنا کمک زیادی میکند تا بدن احساس خنکی مطبوعی داشته باشد. افرادی که قبل از دوران بارداریشان به طور منظم شنا میکرده اند در زمان بارداری نیز میتوانند بدون هیچ تغییری در برنامه ورزشی خود به شنا ادامه دهند.
شنا ورزشی است که باعث به کارگرفتن از ماهیچه های بلند دست و پا میشود به همین دلیل شنا یک ورزش فوقالعاده به شمار می آید. برای دستگاه قلبی-عروقی تمرینی بسیارمفید و همچنین احساس بی وزنی را به همراه دارد.
انجام این ورزش در دوران حاملگی خطری نداشته و بهترین ترکیب از آئروبیک و ریلاکسیشن میباشد که برای زنان حامله بسیار مفید میباشد. یک خانم باردار میتواند در دوران حاملگی خود طبق معمول شنا کرده یا اینکه یک دوره شنای سازماندهی شده آئروبیک، آکوا یوگا و… بگذراند.
زنانی که در سه ماه اول بارداری هستند میتوانند روزانه سی دقیقه شنا کنند البته در صورتی که بدنشان انرژی کافی برای این کار را داشته باشد. همچنین در سه ماه نخست بارداری که حالت تهوع صبحگاهی وجود دارد خانم باردار میتواند با انجام شنای صبحگاهی با آن مقابله کند تا بتواند بقیه روز را شاد و پرانرژی باشد. بهتر است در هنگام شنا آب و نوشیدنی به مقدار لازم (تقریبا هر بیست دقیقه دویست و سی و پنج میلی لیتر) و همچنین بعد از اتمام شنا نیز به همین مقدار باید آب نوشیده شود.
در سه ماهه دوم بارداری نیز هیچ محدودیتی برای کم کردن مدت زمان شنا وجود ندارد مگر اینکه تغییرات خاصی به وجود آمده باشد که باید حتما با پزشکتان در این مورد مشورت کنید. پیشنهاد میشود که برای شنا کردن در دوران بارداری حتما از مایوهای مخصوص این دوران استفاده کنید تا بتوانید به راحتی شنا کنید.
اگر در سه ماه سوم بارداری هستید باید این را بدانید که آب از تاندون ها و مفصل ها در زمان ورزش محافظت کرده و از وارد شدن صدمات جلوگیری مینماید. چیزی که باید دوباره یادآوری شود این است که آب از گرمای زیاد بدن که در زمان بارداری بوجود می آید پیشگیری می کند. همچنین بسیاری از زنان حامله که در سه ماهه سوم بارداری هستند از شنا و همینطور از احساس سبکی و بی وزنی در آب لذت میبرند.
در دوران بارداری شنای آئروبیک نیز میتواند انجام ورزش آئروبیک را امن تر و بیخطر تر سازد چون آب برای مفاصل مانند یک ضربه گیر عمل می کند.
هشدارهای لازم درباره شنا در دوران بارداری
باید به دریافت مایعات لازم و تغذیه مفید و سالم که بسیار ضروری است توجه زیادی شود. حتما از پزشکتان درباره میزان کالری مورد نیاز بدنتان با توجه به اضافه وزن و نمایه توده بدنی خود راهنمایی بگیرید. اگر قصد ورود به استخرهای بالای زمین را دارید حتما از نردبان های ورودی و خروجی با احتیاط و ایمنی کافی حرکت کنید چون سقوط از نردبان یکی از دلایل اساسی آسیبها در این نوع استخرها میباشد. همچنین شنا در عمق آب نیز توصیه نمیشود.
آیا شنا کردن در آب کلردار استخر خطر دارد یا نه؟
تحقیقاتی درباره رابطه بین آب کلردار و ناهنجاری های نوزادی وجود ندارد اما بیشتر باید از وجود باکتری یا میکروبهای موجود در آب ضد عفونی نشده نگران بود تا آبی که با کلر ضدعفونی شده. در واقع رفتن به استخرهایی که با کلر ضد عفونی نشده اند خطر عفونی شدن بدن را افزایش میدهد. در نتیجه تا زمانی که میزان مواد شیمیایی موجود در استخر کنترل میشود جای هیچ نگرانی نیست و هیچ مشکلی به وجود نمی آید. همچنین هیچ سند و مدرک قطعی که نشان دهنده تاثیر منفی کلر موجود در آب استخر(در استخر دارای مقدار کلر مناسب) بر سلامت مادر و یا جنین او باشد وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید