مرگ سالانه 30 هزار نفر ایرانی بر اثر آلودگی هوا
سالانه ۳۰هزار نفر جان شان را بر اثر آلودگی هوا از دست می دهند
رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: سالانه ۲۹هزار و ۵۰۰نفر به خاطر آلودگی هوا در کشور جان شان را از دست می دهند که ۲۱هزار نفر از این تعداد به دلیل بیماری قلبی و عروقی می باشند.
به گزارش ازمن بپرس، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه در کنفرانس بررسی روش های دستیابی به مرجعیت علمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیماری های مزمن و غیر مسری مهم ترین عامل مرگ زودرس در بین ایرانیان پیش از ۷۰سالگی می باشد و بیماری های قلبی و عروقی, تنفسی, سرطان و دیابت از جمله مهم ترین این بیماری ها به حساب می آیند.
ملک زاده در ادامه افزود: آمارهای به دست آمده توسط وزارت بهداشت نشان می دهد، در سال۹۴ تقریبا ۳۸۵هزار مرگ در کشور به وقوع پیوسته است. ۵۵درصد این مرگ ها پیش از ۷۰ سالگی و زود هنگام بوده است و ۲۵درصد این مرگ ها تقریبا ۹۴هزار مرگ پیش از۵۰سالگی به وقوع پیوسته است.
وی بیان کرد: پنجاه درصد ایرانیان بالای ۵۵سال دارای فشار خون بالا می باشند و ۴۵درصد ایرانیان بالای پنجاه سال دچار چربی خون بالا می باشند.
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور اظهار کرد: باید برای آینده کشور و جلوگیری از بیماری های مزمن و غیر مسری برنامه ریزی داشته باشیم و قسمت مهمی از پژوهش های کشور باید متمرکز بر کاهش آلودگی های زیست محیطی و پاسخگویی به چالش های کشور باشد.
ملک زاده افزود: دانشگاه های علوم پزشکی کشور در برطرف کردن چالش های سلامت نقش بسیار مهمی دارند ولی در حال حاضر به خاطر تاخیر یکساله در پرداخت حقوق پزشکان و کادر بهداشتی و درمانی دچار مشکل شده ایم و طرح تحول سلامت با مشکل روبه رو شده است.
معاون وزیر بهداشت گفته است: در چند سال گذشته با بالا رفتن سن امید به زندگی افتخارات بزرگی در نظام سلامت به دست آمده است و موفق شدیم که با کاهش آلودگی هوا در خانه, بالا بردن زایمان ایمن , پایین آوردن بیماری های واگیر و گرمسیری, پیشرفت بیمه همگانی , کاهش کوتاه قدی و کاهش استفاده از الکل شاخص پیشرفت انسانی را در ایران توسعه دهیم.
وی اظهار کرد: مهم ترین چالش های نظام سلامت ایران , تعداد بالای تصادفات رانندگی, خشونت و نزاع, رعایت نشدن اصول بهداشت شخصی, آلودگی هوا و ریزگردها, بلایای طبیعی, مسمومیت ها و ایدز می باشد که باید برای پایین آوردن عوارض آن ها اقدام کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید