سالمند

بهترین تغذیه برای دوران سالمندی

تغذیه مناسب برای دوران سالمندی

سالمندی دوره­ای است که با کم شدن فعالیت­های فیزیکی و افزایش بیماری ها مختلف همراه است و توجه به رژیم غذایی بسیار اهمیت دارد. سوءتغذیه یکی از معضلاتی است که اغلب سالمندان با آن مواجه هستند. پیامدهای سوءتغذیه برای سالمندان، پوکی استخوان، ابتلا به بیماری استئوپنی و بسیاری از بیماری­های دیگر است که می­تواند عاملی برای مرگ و میر آن­ها نیز باشد. تغذیه در دوران سالمندی از اهمیت بالایی برخوردار است و هر یک از سالمندان باید تحت نظر پزشک متخصص باشند تا دوران سالمندی خود را با کمترین مشکلات سپری کنند.

از جمله مواردی که کمک می­کند تا سالمندان، این دوره از زندگی خود را به بهترین حالت سپری کنند استفاده از مکمل­هایی است که سرشار از زیرمغذی­ها هستند. دریافت این مکمل­ها کمک می­کند تا گروه­های سنی بالاتر بتوانند دوران سالمندی بهتری را سپری کنند. کم­غذایی سالمندان موجب می­شود تا نتوانند ریزمغذی­های لازم را دریافت کنند و این مسئله تاثیر بسزایی در بیمارشدن آن­ها خواهد داشت. وجود ویتامین­هایی همچون B6 و ویتامین E و روی، از مهمترین ریزمغزی­های هستند که باید در دوران سالمندی استفاده شود.

افرادی که دارای سن بالایی هستند برای اینکه دوران سالمندی سالم­تری داشته باشند باید درکنار مکمل­های ریزمغذی از رژیم غذایی متعادلی نیز برخوردار باشند. زمانی که سن افراد افزایش می­یابد آب بدن به میزان محسوسی کاهش و درمقابل چربی بدن افزایش پیدا می­کند. در این حالت انرژی متابولیسم پایه که تحت عنوان BMR شناخته می­شود رو به کاهش است. برای داشتن سالمند سالم­تر افراد باید به ورزش­های ملایم روی بیاورند تا به وسیله آن بتوانند بافت­های بدون چربی بدن خود را حفظ کنند.

با افزایش سن و در دوران سالمندی اسید معده نیز به میزان کمی ترشح خواهد داشت و معده قدرت حرکتی خود را به میزان قابل توجهی از دست می­دهد. این امر باعث می­شود تا ویتامین B12 و ویتامین D و همچنین کلسیم کمتری جذب بدن شود. عوامل بسیار دیگری نیز هستند که منجر به کاهش توانایی در دوران سالمندی خواهد شد که از مهم­ترین این عوامل تغییرات ایجاد شده در سیکل خواب است.

توجه به تغذیه در دوران سالمندی به افراد مسن کمک می­کند تا در برابر بیماری­هایی همچون آب مروارید و التهاب مفاصل و یا حتی بیماری آلزایمر مقاومت بیشتری داشته باشند. کاهش فعالیت­های فیزیکی به همراه افزایش ابتلا به بیماریه­های مزمن همراه با دوران سالمندی است. بهبود برنامه­های تغذیه در دوران سالمندی می­تواند از بروز مشکلات و بیماری­های فوق جلوگیری به عمل آورد. انتخاب صحیح مواد غذایی کمک می­کند تا افراد مسن دوران سالمندی سالم­تری داشته باشند.

اهمیت تغذیه در دوران سالمندی

از آنجایی که برنامه­های غذایی در دوران سالمندی تغییر پیدا می­کند باید به تغذیه در این دوران نیز توجه کافی داشت. یکی از مهم­ترین موارد در دوران سالمندی رعایت اصول تغذیه است که سلامتی و نشاط و تندرستی بیشتری را برای سالمندان به­دنبال خواهد داشت. اگر اصول تغذیه درست رعایت شود فشارخون بالا و چربی خون بالا و یا حتی بیماری­هایی همچون دیابت و پوکی استخوان به سراغ سالمندان نخواهد آمد.

موارد بسیاری وجود دارد که در تغذیه سالمندان تاثیر خواهد داشت که در این بین می­توان به عوامل جسمانی همچون ابتلا به بیماری­های مزمن، تغییر حس چشایی، بی­تحرکی و وجود مشکلات گوارشی اشاره کرد. درآمد کم و نداشتن امکانات لازم جهت تهیه غذای سالم و یا زندگی در آسایشگاه سالمندان از دیگر مواردی است که بر روی تغذیه در دوران سالمندی تاثیر دارد. دراین حالت سالمندان امکان برخورداری از مکمل­های غذایی و برنامه تغذیه­ای سالم را نداشته و دچار بیماری­های بسیاری می­شوند.

استفاده از مایعات بسیار و مصرف روزانه شیر و لبنیات در تغذیه سالمندان نقش کلیدی دارد. برخی از سالمندان ملزم به استفاده از دندان­های مصنوعی هستند که در برنامه غذایی آن­ها باید برنج به­صورت کته و گوشت­هایی قرار داده شود که بسیار نرم و نازک هستند و برای پخت نیز آب­پز شده­اند. استفاده از سبزیجات پخته و تخم­مرغ، میوه و آب­میوه­های تازه و غلات موجب می­شود تا ریزمغذی­های لازم وارد بدن سالمندان شود.

سالمندان باید توجه داشته باشند که به همراه فیبرهایی که در طول روز دریافت می­کنند بهتر است حدود ۶ تا ۸ لیوان از مایعات نیز استفاده کنند. چنانچه فرد سالمندی به بی­خوابی دچار شده باشد بهتر است مصرف چای و قهوه را از برنامه غذایی خود حذف کند و شیر ولرم را جایگزین آن­ها کنید.

از من بپرس 2

Recent Posts

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…

21 ساعت ago

پروتز پکسی چیست؟ توضیح کامل به زبان ساده

اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…

3 روز ago

چگونه در روزهای آلوده از سلامتی خود محافظت کنیم؟

وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالش‌های…

3 هفته ago

برنامه غذایی بدنسازی

برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…

5 سال ago

عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی

آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…

5 سال ago

بیماری های عفونی و درمان های آن

هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…

5 سال ago