در اطرافیانمان برخی از افراد را دیده ایم که با داشتن اندامی لاغر، با مشکل بزرگی شکم مواجهند.خودشان چربی را علت آن میدانند در صورتی که علت آن میتواند یک بیماری باشد.
بیشتر افراد دوست دارند که از اطراف بخش میانی بدن خود وزن کم کنند. چربی دور بدن ما باعث عواقب جدی مربوط به سلامتی می شود چون به اندام های ما نزدیک تر است خطرناک تر از حمله چربی در دیگر مناطق بدن می باشد. بیماری های مزمن زیادی هستند که به وسیله بزرگی شکم ایجاد می شوند و یا اینکه بدتر می گردند.
چربی که در شکم وجود دارد بسیار متفاوت از دیگر بخشهای بدن است چرا که بیشتر چربی بدن ما به عنوان چربی زیر جلدی در نظر گرفته می شود این چربی درست زیر سطح پوست قرار گرفته است.
چربی موجود در شکم و اطراف شکم هر دو زیر جلدی و چربی امعا و احشاء هستند. چربی ها باعث می شوند تا مشکلات جدی سلامتی ما اتفاق بیفتد از جمله دیابت انواع سرطانها و بیماریهای قلبی.
سرطان پستان و مشکلات کیسه صفرا در زنان با چربی ترانس دار افزایش پیدا می کند. اینجا یک سوال مهم پیش می آید و آن این است که علل نگران کننده این چربی اضافه و بزرگی شکم چیست به خصوص زمانی که ما بدن لاغری داریم.
علت های متعددی برای افراد چاق وجود دارد. وقتی نسبت به سوخت و ساز بدنمان کالری بیشتری داشته باشیم بدن مجبور می شود کالری اضافه را به عنوان چربی ذخیره کند همین طور که در حال افزایش سن هستیم سبب میگردد به تدریج توده عضلانی خود را از دست دهیم و چربی به دست آوریم.
علاوه بر این ژنتیک و خانواده ما نیز نقش مهمی در نوع چاقی که به دست میآوریم ایفا میکند و همچنین نوشیدن الکل باعث می شود تا شکمی چاق داشته باشید و بسیار خطرناک نیز می باشد.
زمانی که وزن اضافه نمی کنید اما متوجه می شوید که معده شما بزرگتر می شود ممکن است این به خاطر اسیدیته و یا گاز و نفخ باشد. برخی از دلایل مشترک باد کردن شامل بلعیدن هوا، نوشیدنی های الکلی و برگشت اسید در معده و مصرف بیش از حد کافئین است که باعث میشود به شکل نفخ شکم خود را نشان بدهد.
از آنجایی که وجود اسید در معده به عنوان یک محافظ برای کشتن باکتری ها می باشد اما زمانی که این اسید در فرآیند هضم تداخل پیدا کند و یا اینکه مقدار آن زیادتر از مقدار مورد نیاز باشد میتواند سبب برگشت و نفخ شکم گردد.
سندروم روده تحریک پذیر و یبوست نیز از دلایل اصلی دیگری برای چاقی شکم هستند.
زمانی که ما دارای مسئولیتهای کاری زیادی باشیم به طور طبیعی استرس افزایش مییابد و استرس کنترل نشده می تواند یکی از دلایل اختلالات روده و معده باشد.
علاوه بر این افسردگی نیز می تواند منجر به رسوب چربی در اطراف شکم شود و در نهایت باعث افزایش وزن می شود چون که در طول زمان ترشح هورمون کورتیزول را که از غده آدرنال ترشح می شود به خطر می اندازد.
بنابراین داشتن استرس شدید می تواند دلیلی برای اختلالات شکمی شما باشد و اگر فکر می کنید که می توانید آن را برای چند سال دیگر تحمل کنید باید مراقب باشید که وجود استرس برای بدن شما و سلامتی شما بسیار مضر است. از آنجایی که سطح بالای استرس باعث میشود تا تجمع کورتیزول در سیستم های بدن ما افزایش یابد در طول زمان این هورمون استرس منجر میشود تا چربی شکم داشته باشیم.
از آنجایی که در مقایسه با سایر بخش های دیگر بدن تمایل دارد تا چربی را به سمت شکم جمع کند این عامل بیشتر منجر به عدم تناسب چربی در بدن میشود علاوه بر این سالمندی بر استحکام عضلات و سفتی پوست تاثیر می گذارد و در حالی که ماهیچه ها منقبض میشوند و پوست بخاطر از دست دادن کلاژن از بین می رود.
بسیاری از زنان در طول مرحله بعد از یائسگی دچار تغییرات هورمونی می گردند که باعث می شود سطح هورمون زنانه کاهش و تاثیر بر چربی در بدن بشود و این منجر می شود تا چربی در بدن به سمت شکم بیشتر روانه گردد و باعث بزرگ شدن شکم بشود پس اگر شما یک زن میانسال هستید تغییرات هورمونی نیز می تواند دلیلی باشد بر اینکه شکم تان بزرگتر شود و وزن کم نکنید.
خوردن مواد غذایی پرچرب چاقی پس از زایمان، ابتلا به بیماری تیروئید، مشکلات گوارشی می توانند سبب نفخ شکمی و بزرگی شکم شوند.
علاوه بر علتهایی که بیان کردیم عوامل دیگری نیز هستند که بدون افزایش وزن تاثیر دارد از جمله:
آلرژی های خاص عفونت رشد و یا شرایط دیگر موثر بر گاستریک مجاری ادراری یا سیستم تناسلی میتواند سبب این عارضه شود.
پس زمانی که با بزرگی شکم رو به رشد خود مواجه شدید علائم مرتبط را یادداشت کنید و به پزشک مراجعه نمایید.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…