#


برخی از استان ها دچار آنفلوآنزای شدید شده اند

27 ژانویه 2018 بدون نظر 971 بازدید

برخی از استان ها دچار آنفلوآنزای شدید شده اند

برخی از استان ها دچار آنفلوآنزای شدید شده اند

در زمان اوج آنفلوآنزا به سر مي‌ بريم، رئيس مركز مديريت بيماري‌ هاي واگير وزارت بهداشت اين خبر را اعلام كرده است. به نقل از وي از هفته نخست آذر ماه موارد ابتلاي آن رو به زیاد شدن است و هر هفته که می گذرد این آمار بيشتر مي ‌شود، ولی اين روندي قابل انتظار و معمول می باشد و شهروندان با رعايت نكات بهداشتي مي ‌توانند موارد ابتلا به اين بيماري و خطرات آن را به کم ترین حد ممکن برسانند.

به گزارش ازمن بپرس، زمانی که فصل سرما از راه مي‌ رسد آنفلوآنزا را هم همراه خود مي ‌آورد. این بيماري‌ كه در سال جاری هم به نقل از محمد مهدي گويا، رئيس مركز بيماري‌ هاي واگير وزارت بهداشت در ۱۰‌استان كشور شيوع پيدا كرده و به همين دلیل هم به گروه‌ هاي پرخطر تأکید شده است تا براي جلوگیری از ابتلا به اين بيماري واكسن بزنند.

بالا رفتن آمار ابتلا به آنفلوآنزا

آقای گويا در رابطه با آخرين وضعيت شيوع آنفلوآنزاي فصلي در كشور به اين صورت توضيح مي‌ دهد: همه ‌گيري آنفلوآنزا هرساله در فصل سرما در تمام دنيا از جمله كشور ما دیده مي ‌شود. از هفته نخست آذر ماه موارد ابتلاي آن رو به زیاد شدن است و هر هفته نیز بيشتر مي ‌شود، ولی اين روندي معمول و قابل انتظار است. مردم در اين دوره مي ‌توانند با رعايت نكات بهداشتي موارد ابتلا به اين بيماري و خطرات آن را به کم ترین مقدار ممکن برسانند. آن طور كه رئيس مركز مديريت بيماري‌ هاي واگير وزارت بهداشت عنوان داشته: هم اکنون سه نوع آنفلوآنزا در كشور وجود دارد و تمام شهروندان در كشور درگير آن می باشند، ولی در استان تهران، اصفهان، خراسان رضوي، كرمان، يزد، قزوين، چهارمحال و بختياري، ‌ايلام، همدان و آذربايجان شرقي شديدتر است. اين سه نوع ويروس شبیه به يكديگر و به طور کلی آنفلوآنزاي فصلي به حساب می آیند و متعلق به فصل سرما می باشند. ابتلا به اين بيماري با رعايت نكات بهداشتي اولیه، انجام توصيه ‌هاي پزشك و استراحت در خانه قابل پيشگيري و درمان است.

گروه‌ هاي پر خطر كدام هستند‌؟

هر چند آنفلوآنزا امکان دارد به سراغ هر کدام از ما بيايد، ولی اين بيماري بعضی از افراد را بيشتر مورد خطر قرار مي‌ دهد. گويا در خصوص اين گروه ‌هاي پر خطر مي ‌گويد: آنفلوآنزا براي بعضی از گروه‌ ها عوارض خطرناک تری دارد و در صورت مبتلا شدن احتمال دارد بستري شوند و از كار و فعاليت باز بمانند. هر ساله ما به مردم مخصوصاً گروه ‌‌هاي پرخطر تأکید مي ‌كنيم كه در اولین روزهای فصل پاييز واكسن آنفلوآنزا را بزنند. تمام افراد قادرند که از اين واكسن استفاده كنند، ولی تزريق آن براي افرادی که سن شان بالاي ۶۵ سال است، زنان باردار، افرادی که به بيماري ‌هاي قلبي و ريوي مبتلا هستند، کسانی كه به خاطر ابتلا به سرطان در حال درمان می باشند، کسانی که به نارسايي‌ هاي كليه و كبد مبتلا هستند، افرادی که به ديابت كنترل نشده دچار شده اند و کسانی كه از داروهاي سركوب كننده دستگاه ايمني مصرف مي‌ كنند، ضرورت دارد و همچنان نیز امكان تزريق آن وجود دارد. ساير افراد دیگر به میزان اين گروه‌ ها در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار ندارند.

واکسن همچنان راه پیشگیر می باشد

رئيس مركز مديريت بيماري‌ هاي واگير وزارت بهداشت بر این اعتقاد است که تزریق واکسن هنوز می تواند تاثیر گذار باشد و توصیه می کند: اطلاعاتی که در اختیار داریم حاکی از آن است کسانی که از واکسن استفاده می کنند و یا این که به این بیماری مبتلا نشده اند و یا اگر به آن مبتلا شده اند و بیماری شان شدید نبوده است. بر اساس گفته ی گویا در هفته ای که پشت سر گذاشته ایم برخی از کسانی که به آنفلوآنزای فصلی مبتلا شده اند در بیمارستان های کشور بستری شدند که بسیاری از آن ها در گروه سنی بالای ۵۵سال قرار دارند.

گویا با تاکید در مورد خطر آنفلوآنزا در کودکان افزود: در چند هفته ی اخیر تعداد کودکانی که به بیماری آنفلوآنزا مبتلا شده اند رو به افزایش بوده است. این بیماری در کودکان نشانه های مختلفی دارد و مواردی که به همراه اسهال و استفراغ می باشد در این گروه سنی بیشتر مشاهده شده است.

فقط استامینوفن

علاوه بر این رئيس مركز مديريت بيماري‌ هاي واگير وزارت بهداشت در مورد درمان آنفلوآنزا به پزشکان توصیه هایی کرده است و گفت: ما توصیه می کنیم که پزشکان داروهای نابجا مخصوصا ترکیباتی که دارای کورتون هستند را تجویز نکنند. چرا که احتمال دارد عوارض خطرناکی را به همراه داشته باشد. همچنین مسکنی به غیر از استامینوفن نباید تجویز شود، مخصوصا این که در مواردی که کودکان با نشانه های اسهال به پزشک رجوع می کنند. طبق گفته ی وی مهم ترین راهی که می توان از این بیماری پیشگیری کرد، رعایت بهداشت شخصی، شستن دست ها به طور مرتب و نداشتن تماس با فرد آلوده به این ویروس و چنانچه به این بیماری مبتلا شدید به پزشک مراجعه کنید و در منزل تان استراحت کنید.

هنوز از پرندگان آنفلوآنزا نگرفتیم

رئيس مركز مديريت بيماري‌ هاي واگير وزارت بهداشت در خصوص آنفلوآنزای پرندگان نیز توصیه کرد: تا به این زمان هیچ انسانی به آنفلوآنزای پرندگان مبتلا نشده است و در هر ناحیه ای که این بیماری اعلام شده است، سریعا دانشگاه های علوم پزشکی کشور با همکاری سازمان دامپزشکی کشور عملیات پاسخ دهی را که حاوی واکسیناسیون کارگران مرغداری ها و استفاده از داروهای ضد ویروسی و محافظت از آن ها به مدت ده روز می باشد در کمترین زمان ممکن عملی کرده اند.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *