دکتر جمشید کرمانچی، مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در امور بیماری ها از افزودن خدمات دو بیماری ام اس و ای بی به مراکز جامع بیماران خاص خبر داد و یبان کرد: تعداد زیادی از خدماتی که در این مراکز ارائه می شود، برای این چهار گروه بیماران یعنی بیماران تالاسمی، هموفیلی، ام اس و ای بی مشترک می باشد.
به گزارش از من بپرس، مشاور معاون درمان وزارت بهداشت ، با اشاره به برنامه راه اندازی مراکز جامع بیماران خاص که سال های طولانی منتظر اجرایی شدن مانده است، بیان کرد: سرانجام پس از گذشت ۱۰ سال در این دوره بحث به راه انداختن مراکز جامع هموفیلی مورد تأیید وزیر بهداشت قرار گرفت. پروسه آن در حال اعمال و آیین نامه آن هم در حال تدوین می باشد. آغاز به کار این مراکز برای بیست مرکز در دانشگاه های سراسر کشور در نظر گرفته شده است. در سال های قبل قرار بود که مراکز جامع برای بیماران تالاسمی و هموفیلی راهاندازی گردد ولی با کمکی که وزیر بهداشت کرد دستور داده شد که به دو گروه ای بی و ام اس هم بتوانیم در این مراکز خدمات ارائه کنیم.
کرمامچی بیان نمود: در این حالت تمرکز خدمت رسانی، تامین دارو و حمایتهای مالی از بیماران تحقق می یابد. افراد بیمار نیز می دانند که این مرکز به صورت تخصصی برای بیماران خاص می باشد و سردرگم نخواهند شد، به همین دلیل هر بیمار خاصی که به این مراکز وارد می شود، می تواند خدمات روتین و پایه را و حتی خدمات تخصصی و تصویربرداری را به دست آورد که امید داریم این برنامه برای امسال اعمال گردد.
مشاور معاون درمان در امور بیماریها در رابطه با شرایط ارائه خدمات رسانی دندانپزشکی به بیماران خاص به خصوص بیماران ای بی افزود: ارائه خدمات دندانپزشکی برای بیماران تالاسمی و هموفیلی در مرکزهای جامع بیماران خاص مشاهده می شود ولی از آن جایی که خدمات دندانپزشکی برای بیماران ای بی بیشتر باید زیر بیهوشی انجام گردد، دانشگاه ها و دانشکده های دندانپزشکی به طور تخصصی این کار را برعهده می گیرند. در این حوزه مرکزهایی مشخص گردیده و قرار است در سال جاری در امتداد عرضه خدمات به افراد بیمار ای بی فعالیت کنند.
وی در رابطه با اعتبارات مورد نیاز جهت اجرا شدن این برنامه ها، بیان کرد: برای اجرای برخی برنامه ها به پول بسیاری نیاز است ولی این برنامه بیشتر از اعتبار، بستگی به همت، اراده و تصمیم مسئول دانشگاه دارد. به طور مثال ما هم اکنون مرکز جامع بیماران خاص را در شهر مشهد راه اندازی کردیم. یعنیاین که آن ها خودشان یک مرکز داشتند و با اجرای مدیریت لازم، خدمات را در آن جمع کردند در این صورت در این زمینه دو کار خیلی مهم انجام می دهیم؛ نخست این که با سیاست گذاری دانشگاه های علوم پزشکی را مجبور به اعمال این برنامه می کنیم و سپس برای آن ها اقدامات تشویقی در نظر می گیریم یعنی عنوان می کنیم که شما خدمات توانبخشی را در مرکز بیماران خاص ارائه نمایید و ما در ازای آن تجهیزات به شما می دهیم چرا که دانشگاه فضا و متخصص دارد و تنها نیازمند به یک مدیریت صحیح می باشد تا مراکز جامع را راه اندازی نماید. به طور مثال مسئول یک دانشگاه عنوان کرده است که من می توانم خدمات دندانپزشکی را ارائه کنم، ولی نیازمند به تعداد دو یونیت می باشم و ما این یونیت ها را برای وی مهیا می کنیم.
مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در پایان گفت: روال کار در مراکز جامع سلامت به این گونه می باشد که به فرد بیمار فرم پذیرش می دهند و نوبت های وی را تعیین می کنند تا در جریان نوبت های مقرر شده به مرکز مراجعه نمایند. هدف ما از راه اندازی مرکزهای جامع این است که فرد بیمار پس از بروز مشکل به سراغ ما نیاید و بیمار بر اساس بسته خدمت جامع درمانی ما خدماتش را به طور پیشگیرانه به دست آورد، مسلماً ما تاکیدی روی تمرکز فیزیکی نیز نداریم ولی خدمات می بایست مشخص و در شهر خود بیمار باشد تا فرد بیمار به طور نشان دار به آن جا مراجعه نماید. در این حالت فرد بیمار تکلیف خود را بهتر می داند.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…