تاثیرات آهن بر بدن انسان/ خوراکیهای سرشار از آهن
تاثیرات آهن بر بدن انسان/ خوراکیهای سرشار از آهن
آهن به آسانی اکسیده میشود، لکن خالص آن به سختی یافت می شود.
آهن یکی از فلزات میباشد. از ابتدای خلقت در بدن انسان به عنوان یک خدمتگزار صدیق خدمت می نماید.
قرمزی گویچه های سرخ خون شما در نتیجه وجود آهن در آنهاست. با کم خونی مبارزه میکند و خون پاک برای ما میسازد. کمبود آهن تولید ضعف کرده و رشد اطفال را مختل میکند و باعث ضعف معده و رودهها میگردد. آهن درمان یرقان است.
خوراکیهایی که سرشار از آهن هستند، هم اصل حیوانی دارند هم اصل گیاهی، در دسته اول میتوان از گوشت مخصوصاً ماهیچه ها و قلوه و جگر نام برد و بعد سفیدهای تخم مرغ.
در جهان گیاهان، مقدار آهن برحسب نوع خاکی که در آن رشد میکنند تغییر میکند. مثلاً کاهو، مقدار آهن از یک تا پنجاه میلیگرم درصد تفاوت می نماید. بزرگترین علامت گرسنگی نامرئی آهن در انسان کمخونی است و نخستین تظاهر این گرسنگی در سال اول زندگی نوزادان دیده می شود و این به علت کمی آهن در شیر مادران آنهاست. این گرسنگی نامرئی در بیش از پنجاه درصد کودکان روستاییان ایران در سال اول دیده میشود و عدهای معتقدند که در ایران گرسنگی آهن بیش از گرسنگی کلسیم رواج دارد.
یک علت کمبود آهن در بدن شما وجود طفیلیهای خونخوار است که در استانهای ساحلی دریایی مازندران هشتاد درصد مردم مبتلا به این کرمهای معده و رودهای هستند و عدهای با داشتن کرم معده مبتلا به کم خونی نیستند و در حقیقت در بدن آنها کرمها اهلی و بی آزار شده اند.
طبق تحقیقاتی که شده است، این طفیلیها مانند سایر حیوانات خانگی موقعی رام و بی اذیت هستند.که غذای کافی در دسترس آنها باشد. گربه که در خانه شمازندگی میکند، اگر به او مرتباً غذا بدهید و شکم او را سیر بکنید دزدی نمیکند و جوجه های مرغ خانه را نمیگیرد و به پرندگان خانگی حمله نمی نماید و بر عکس به سراغ موشها که دزدان خانگی میباشند میرود. وگرگ که یک حیوان درنده و وحشی است موقعی به انسان حمله میکند که گرسنه باشد.
به همین دلائل است که انگلهای معده و روده فقط آزارشان به بینوایان می رسد که خوراک کافی ندارند. و در بدن اغنیا که غذا بیش از اندازه میخورند رام و بی آزار می باشند. آهن؛ در جوانه گندم، مارچوبه، گردو، جو، برنج، اسفناج ، قارچ برگ چغندر، کاهو، ذرت، شاهی، زردآلوی خشک، کلم، گوجه، کرفس، خرما، سیب زمینی، انگور، فلفل، هویج، پیاز، آلبالو، سیب و پرتقال پیدا می شود.
مقدار آهن در زردگی که هویج ایرانی است، چندین برابر هویچ فرنگی میباشد و در بعضی از غذاها به هفت میلیگرم درصد می رسد. خوشبختانه – بالوله کشی شهرها و روستاها و آشنایی به اصول بهداشت روزبه روز تعداد مبتلایان به بیماری انگلی کاسته می شود و شر این مهمان ناخوانده مزاحم و خونخوار از سر ما دور می گردد. ولی در هر حال یک انسان بالغ روزانه در حدود ۶ تا ۱۶ میلیگرم آهن احتیاج دارد و این عنصر مفید را شما باید تماماً از خوراکیهایی که میخورید اخذ نمایید.
کمبود آهن
در بدن انسان کمخونی، رنگ پریدگی و ضعف مفرط میآورد. آهن در این میوه ها هم وجود دارد توتفرنگی، گلابی، گندم برگ چغندر، لوبیا، عدس، کلم قمری، انجیر، بادام، موز، بلوط، انار، گیلاس، گوجه فرنگی و رب آن، هندوانه، لیمو، خربزه و انگور شاهانی مقدار کافی آهن دارند و خوردن همه اینها ضروری است. اگر میخواهید آهن بدن شما منظم باشد و در نتیجه سالم باشید و به عوارضی قلبی : مبتلا نشوید، به راه قبله بخوابید. یعنی در جریان مغناطیسی زمین بخوابید، در غیر اینصورت آهن در جدار رگها رسوب کرده، آهن بدن شما کم میشود و به تصلب شرایین و عوارض قلبی مبتلا می شوید.”
دیدگاهتان را بنویسید