#


توکسوپلازموز در بارداری

توکسوپلازموز در بارداری
18 ژوئن 2017 بدون نظر 1199 بازدید

توکسوپلازموز در بارداری

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

توکسوپلازموز در بارداری و توصیه هایی برای پیشگیری از ابتلا به آن

گربه حیوانی است که به آسانی در محل زندگی ما رفت و آمد کرده و در کشور ما تعداد بسیار زیادی دیده می شود. یکی از مهم ترین منابعی که باعث می شود انگل به انسان منتقل شود گربه است.

همانطور که گربه ها عادت به مدفوع کردن در خاک دارند و با برخوردی که انسان با خاک دارد سبب می شود که انگل به انسان منتقل شود، حال اگر درون آن خاک سبزی کاشته شده باشد هم آلوده به تخم انگل میباشد. گربه ای که به انگل آلوده شده باد میتواند روزانه ناقل حدود ده میلیون انگل باشد.

انگلی به نام توکسوپلاسما وجود دارد که برای مادران باردار بسیار خطرناک بوده و برای آنها تهدید کننده می باشد. این انگل زمانی که به بدن انسان منتقل شود باعث میشود فرد به بیماری توکسوپلاسموز مبتلا شود. تقریبا یک سوم از نانی که در دوران حاملگی خود به این انگل دچار شده اند آن را به جنین داخل رحم نیز انتقال می دهند.

اگر در سه ماهه اول بارداری  این انگل به مادر منتقل شده باشد و نیز مادر برای نخستین بار باشد که به این بیماری مبتلا شده باشد انگل از جفت می گذرد و زمانی که به جنین می رسد میتواند عوارض بسیار خطرناک داشته باشد و یا در شرایطی باعث سقط جنین خواهد شد.

سن حاملگی از عوامل بسیار موثر در ابتلا به این بیماری و تحت تاثیر قرار دادن جنین است. برای مثال زنی که در سه ماه اول حاملگی اش به این انگل مبتلا شده باشد و به جفت و جنین رسیده باشد جنین را دچار عوارض جبران ناپذیری چون عقب ماندگی ذهنی، آسیب به مغز و چشم جنین و همین طور معلولیت شدید در جنین می شود.

به همین جهت است که به زنان باردار توصیه می شود که نسبت به سایر افراد خود را از عواملی که آلوده بوده و باعث انتقال آلودگی به آنها می شود دوری کنند. و تلاش کنند که هیچ تماسی با عوامل مشکوک به آلودگی نیز نداشته باشند.

دیگر توصیه ای که به زنان حامله میشود این است که اصلا با حیواناتی نظیر گربه تماس نداشته و در صورتی که تمایل به استراحت و تفریح در باغ یا باغچه داشته باشند نباید به خاک دست زده و تماسی با خاک نداشته باشند.

توکسوپلازموز در بارداری

توکسوپلازموز در بارداری

اگر خانم بارداری تمایل به باغبانی داشته باشد باید حتما به هنگام باغبانی کردن از دستکش استفاده کرده ، و برای استفاده از هرگونه مواد غذایی خصوصا سبزی ها و میوه ها باید با دقت کامل آن راشسته و کاملا ضد عفونی کنند.

در دوران سه ماهه سوم بارداری نیز انتقال انگل به جفت و جنین حدودا به شصت و پنج درصد که بیشترین میزان انتقال می باشد، ولی نوزاد در زمان تولدش دارای هیچ نشانه ای نمی باشد.

به زنان باردار پیشنهاد می شود که در دوران بارداری خود حتما نکته های بهداشتی را در زمان تماس با حیوانات خانگی شان رعایت نموده و تا حد امکان از دست زدن به آنها اجتناب کنند.  افزون براین خانم های باردار با دست زدن و حتی مصرف گوشت های آلوده به این انگل نیز امکان ابتلا به این بیماری در آنها وجود دارد. معمولا این عفونت در زنان حامله ای که یکبار سقط داشته اند تاثیر بیشتری می گذارد.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *