گذران اوقات فراغت سالمندان
راهکارهایی برای گذران اوقات فراغت سالمندان
سالمندی دورانی است که اغلب افراد برای رویارویی با آن هیچ برنامه هدفمندی را درنظر ندارند. اوقات فراغت سالمندان بسیار زیاد بوده و اغلب سالمندان این دوران را بدون هیچ برنامهای سپری میکنند. چنانچه درپی راه حلی برای گذران اوقات فراغت سالمندان هستید میتوانند به سراغ ایدههایی همچون بازی، ورزش و فعالیتهای جمعی بروید. انجام بازیهای رقابتی ساده بیشترین تاثیر را در ایجاد روحیه شاد برای سالمندان خواهد داشت. راهکار دیگر ورزش است، ورزش از سویی میتواند به سلامتی سلامندان کمک کند، از سوی دیگر به روحیه بخش است.
بازیهای رقابتی شادی آفرین است!
زمانی که سالمندان اقدام به انجام بازی رقابتی میکنند سلامت روحی و جسمی آنها تضمین شده و در نهایت نیز میتوان جایزهای را برای برنده درنظر گرفت. انجام بازیهای سبکی همچون پازل میتواند نقش مهمی در پرکردن اوقات فراغت سالمندان داشته باشد. برقراری تعامل اجتماعی یکی از روشهای مناسب برای گذران اوقات فراغت سالمندان محسوب میشود. در این دوران سالمندان میتوانند با افراد بسیاری تعامل برقرار کرده و برنامههای مشارکتی بسیاری را راهاندازی کنند. ایجاد تعامل اجتماعی راهی برای رهایی سالمندان از تنهایی و گوشیهگیری است.
یکی از مواردی که در دوران سالمندی بسیار مشاهده میشود تنهایی و گوشهگیری است از سال ۱۹۸۰ تاکنون حدود ۴۰ درصد از سالمندان آمریکایی نسبت به تنهایی خود اعتراض داشتهاند. مسئله تنهایی میتواند تاثیر منفی بسیاری بر روی سلامت روحی و روانی سالمندان داشته و مغز را به میزان قابل توجهی تضعیف کند. افراد سالمند برای اینکه بتوانند سلامت جسمی و روانی خود را حفظ کنند باید از مراقبتهای طولانی بهرهمند شوند.
ورزشهای جمعی: هم روحیهبخش، هم تضمین سلامتی!
سالمندان باید در برنامههای ساده و راحتی شرکت داشته باشند که موجب بروز واکنش از سمت آنها میشود. انجام این برنامههای ساده به سالمندان کمک میکند تا فعالیت بیشتری داشته و بتوانند آمادگی بیشتری برای ذهن و مغز خود فراهم کنند. انجام فعالیتهای بدنی به سالمندان در حفظ سلامت روانی و جسمی کمک بسیار زیادی میکند. انجام فعالیت اجتماعی توسط سالمند موجب تحریک مغز شده و سالمندان موارد جدیدی را آموخته و فرصت برقراری ارتباط با اشخاص جدید را به دست خواهند آورد.
انجام ورزشهای سادهای همچون کوهنوردی علاوهبر ایجاد شادی و نشاط احساس بسیار خوبی را برای سالمندان فراهم میکند.برخی از سالمندان پیادهروی را جزو برنامههای روزانه خود قرار میدهند که باید گفت بیشترین تاثیر را بر روی سلامت و روحیه آنها دارد. پیادهروی تناسب اندام افراد را حفظ کرده و باعث میشود سالمندان به اندام متناسبی دست پیدا کنند. یکی دیگر از مزایای پیادهروی یافتن دوستان جدید است و افراد میتوانند پارک و یا فضای مناسبی را در نزدیکی منزل خود برای پیادهروی درنظر بگیرند.
باغبانی کردن یکی دیگر از راههای گذران اوقات فراغت سالمندان است. افرادی که سن آنها بیشتر از ۵۰ سال است با انجام باغبانی میتوانند فعالیت بدنی خود را افزایش داده و درواقع با انجام این کار ورزش نیز میکنند. باغبانی در افزایش اعتماد بهنفس و تقویت روحیه سالمندان نیز تاثیر بسزایی داشته و به سالمندان کمک میکند در خارج از خانه بتوانند فعالیت بیشتری داشته باشند.
طبیعت گردی نیز همچون بسیاری از کارهای مفرح و شاد میتواند روحیه سالمندان را افزایش دهد. طبیعت گردی نوعی ورزش است که علاوه بر سپری کردن یک روز شاد در طبیعت باعث میشود سالمندان بتوانند از برنامههای تفریحی دیگر نیز برخوردار شده و ساعاتی را در کنار همگروهیهای خود بگذرانند. انجام ورزشهایی همچون پیلاتس و یوگا نیز در تقویت روحیه سالمندان تاثیر مثبت داشته و موجب میشود افراد تحرک کافی داشته باشند. البته انجام ورزشهایی همچون تنیس و گلف و یا حتی بسکتبال نیز میتواند تاثیر مثبت بسیاری در سلامت روحی و جسمی سالمندان ایجاد کند.
ورزش در برقراری هماهنگی بین دست و پاها نیز موثر بوده و باعث میشود سالمندان بتوانند تعدل خود را حفظ کنند و افزایش سن با مشکلات بسیاری همچون نداشتن تعادل و یا لرزش در دستها و پاها همراه است که با ورزش کردن این مورد از بین میرود. آموزش موارد جدید ذهن افراد سالخورده را تقویت میکند و سالمندان میتوانند برای گذران اوقات فراغت خود اقدام به یادگیری زبان و یا ساز جدید کنند.
در پایان میتوان افزود مسافرت کردن نیز میتواند یکی از راههای گذران اوقات فراغت سالمندان باشد. برخی از سالمندان پس از سالها تلاش و فعالیت مستمر برای دوران سالمندی خود برنامهریزی کرده و علاقه دارند در این دوران به مسافرت بپردازند. رفتن به سفر باعث میشود تا افراد با جاذبههای جدید آشنا شده و دنیای پیرامون خود را بهتر بشناسند. اغلب افراد مسافرت را برای دوران سالمندی خود درنظر میگیرند و با مسافرت موجب افزایش سلامت جسم و ذهن خود میشوند.
وقت آن است که سالمندان از کنج خانههایشان بیرون بیایند و در جامعه حضوری فعال و پویا داشته باشند. حضور فعال سالمندان در اجتماع باعث گریز از روان پریشی و بازگشت استقلال شخصیتی را برای آنها به همراه خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید