آلزایمر و روشهای کاهش آن : راهکار های عملی برای مبارزه با آلزایمر
روش هایی برای کاهش آلزایمر
آلزایمر نوعی اختلال عصبی است و موجب از بین رفتن سلولهای مغز میشود. زمانی که سلولهای مغزی فرد میمیرند حافظه به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده و افراد برای شناخت نمیتوانند قدرت کافی داشته باشند. درواقع میتوان گفت آلزایمر نوعی بیماری عصبی است که بهصورت ارثی انتقال مییابد. درآغاز بیماری، دارای علائم بسیار خفیفی است اما هرچه بیشتر بگذرد شدت بیماری نیز بیشتر خواهد بود.
سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر در افراد مختلف میتواند متفاوت باشد و تمام افراد به یک شکل دچار انحلال مغز نمیشوند. درخصوص برخی از افراد شدت بیماری به اندازهای است که از آغاز مانع از انجام فعالیتهای روزانه و شخصی افراد میشود. این درحالی است که درخصوص دیگر مبتلایان بیمار در مراحل بعدی توانایی انجام فعالیتهای مختلف را از دست خواهد داد. افرادی که سن آنها بیشتر از ۶۰ سال است بیشترین آمار ابتلا به بیماری آلزایمر را به خود اختصاص دادهاند. یکی از راههای مبارزه با بیماری آلزایمر این است که درصورت بروز هرگونه مشکلی در حافظه باید به پزشک مراجعه شود. چنانچه فرد به آلزایمر مبتلا شده باشد در مراحل اولیه درمان بهتری صورت خواهد گرفت.
هنگامی که فردی به بیماری آلزایمر مبتلا شده باشد درواقع پلاکهایی وارد مغز او میشوند که شکل بتاآمیلوئید هستند. در این حالت فرد برای شناخت تمام افرادی که پیشتر میشناخته دچار مشکل میشود و این احتمال نیز وجود دارد که به کمک دیگران بهصورت تماموقت نیاز پیدا کند. فردی که در انجام فعالیتهای روزمره خود دچار کاهش توانایی میشود این احتمال وجود دارد که به بیماری آلزایمر مبتلا شده باشد. مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات اولیه مهمترین موارد در پیشگری و یا درمان اولیه بیماری آلزایمر شناخته میشود. سالمندان بیشترین آمار ابتلا به بیماری آلزایمر را داشتهاند و برای درمان باید با علائم و نشانههای این بیماری آشنایی کاملی بدست آورند.
علائم آلزایمر
نخستین علامتی که درخصوص بیماری آلزایمر میتوان عنوان کرد وجود مشکل در به خاطرسپاری و یادآوری اطلاعات است. دراین حالت سالمند مبتلا به این بیماری سوالاتی را بسیار تکرار کرده و یا مکالمات خود را یکسره مطرح خواهد کرد. فراموشی اتفاقات و قرارملاقاتها از دیگر نمونههایی است که نشان میدهد سالمند دچار بیماری آلزایمر شده است.
وجود مشکل در انجام وظایف پیچیده و یا قضاوت کردن از دیگر علائم ابتلا به آلزایمر است. دراین حالت فرد مبتلا امور مالی خود را نمیتواند مدیریت کند و نسبت به تصمیمگیریها و برنامه ریزیها دچار مشکل خواهد شد. وجود مشکل در بینایی و اختلال در نحوه ادای کلمات و یا حتی خواندن و نوشتن و ایجاد تغییر در رفتار و شخصیت فرد را میتوان از علائم ابتلا به آلزایمر به شمار آورد.
پیشگیری از ابتلا به آلزایمر در سالمندان
همانطور که پیشتر نیز عنوان شد بیماری آلزایمر اغلب در افرادی بروز میکند که وارد شن ۶۰ سالگی شدهاند. برای پیشگیری از ابتلای سالمندان به بیماری آلزایمر راه حلهایی وجود دارد که میتواند مثمر ثمر باشد. انجام ورزش بهصورت منظم و توجه به سلامت سیستم قلبی و عروقی و توجه به بیماریهایی همچون دیابت و چاقی و فشار خون بالا و یا حضور در کلاسهای آموزش دائمی و آموزش شناختی از جمله راههای پیشگیری از آلزایمر در سالمندان است.
رژیم غذایی موثر در پیشگیری از آلزایمر
افرادی که تمایل دارند با استفاده از رژیم غذایی مناسب مانع از ابتلا به بیماری آلزایمر شوند بهتر است برخی از مواد غذایی را در برنامه تغذیهای خود قرار دهند. استفاده از روغن نارگیل بهصورت منظم و روزانه به میزان ۱ تا ۲ قاشق چایخوری، مصرف ویتامین B12 و مصرف مواد غذایی همچون ماهی، مرغ، گوشت، شیر، لوبیا خشک شده، آووکادو و شیر سویا میتواند در رژیم غذایی موثر باشد. دارچین، بادام، زردچوبه، اسیدهای چرب امگا۳ همچون ماهی، گردو، لوبیا، روغن زیتون نیز برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر تاثیر مثبت خواهد داشت.
آلزایمر در دوران سالمندی میتواند مشکلات بسیاری را برای فرد مبتلا به وجود بیاورد. عدم مصرف الکل و سیگار و استفاده نکردن از غذاهایی که بهصورت آماده هستند میتواند فرد را در برابر ابتلا به بیماری آلزایمر ایمن نگه دارد. استفاده از آفتاب روزانه و دریافت ویتامین D از نورخورشید میتواند به مغز کمک کند تا عملکرد بهتری را از خود نشان دهد. مواد غذایی بسیاری همچون چای سبز، سبزیجاتی که دارای برگ سبز هستند، کلم بروکلی نیز از دیگر مواد غذایی هستند که با گنجانده شدن در برنامه غذایی سالمندان میتواند در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر کمک کنند.
دیدگاهتان را بنویسید