در طی قرن شانزدهم پزشکان بر نوشتههای پزشک یونانی گالن تکیه داشتند که ۱۵۰۰ قبل نوشته شده بود. براساس نوشتههای او غذا در کبد به خون میشد و بعد بدن این خون را که غذایش بود جذب میکرد. خیلیها اعتقاد داشتند خونی که در سرخرگها جریان دارد ربطی به خونی که در سرخرگها جاری است ندارد.
ویلیام هاروی به سال ۱۵۷۸ در انگلستان به دنیا آمد و در آکسفرد درس پزشکی خواند. بعد به دانشگاه پادوا دعوت شد که مرکز علوم پزشکی آن زمان اروپا بود.ویلیام هاروی در ۱۶۰۲ به انگلستان بازگشت و با دختر پزشک ملکه الیزابت ازدواج کرد و در دربار جیمز اول با سمت پزشک به کار پرداخت و بعد از چندی در ۱۶۱۸ پزشک مخصوص شاه چارلز اول شد.
در همان حال که مشغول خدمت در دربار بود به مطالعه بر روی سرخرگها و سیاهرگها پرداخت و آزمایشهای زیادی بر روی جسد انسان و لاشهی حیوانات انجام داد. در طی تشریح متوجه یک رشته دریچه درون سیاهرگها شد. او نخستین کسی نبود که این دریچهها را دیده بود، اما نخستین کسی بود که متوجه شد این دریچهها (دریچههای لانه کبوتری) همیشه خون به سوی قلب هدایت میکنند. خون در سیاهرگهای دستها و پاها فقط به سوی قلب میرود.
او به یک رشته آزمایشها دست زد و یک سرخرگ با سیاهرگ گره زد تا ببیند چه اتفاقی میافتد. این آزمایشها ثابت کرد که سیاهرگها و سرخرگها به یک سامانه متصل هستند و خون همیشه از سرخرگها به سیاهرگها جاری میشود.
بعد توجه هاروی معطوف به قلب شد و دریافت که قلب همانند ماهیچهای عمل میکند و خون را به ششها و سرخرگها تلمبه میزند. هاروی متوجه شد خون در جایی خاص به مصرف نمیرسد بلکه در این سامانه بطور دایم میچرخد و مواد غذایی و هوا را به بدن میرساند.
تا سال ۱۹۲۵ هاروی تقریباً بطور کامل سامانهی گردش خون را کشف کرد، و تصویر کاملی از آن ترسیم کرده بود اما او با دو مشکل روبرو شد. اول از همه نتوانست ثابت کند که خون چگونه از سرخرگها به سیاهرگها جریان پیدا میکند، اگر چه آزمایشها نشان داده بود که این جریان واقعاً وجود دارد.
دومین مشکل هاروی ترس او از واکنش مردم بود. هاروی میترسید که اگر اعلام کند قلب ماهیچهای است که خون را تلمبه میکند و جایگاه روح و وجدان نیست مورد تکفیر کلیسا قرار گیرد. او میترسید شغلش را در دربار از دست دهد. در ۱۶۲۸، هاروی ناشری آلمانی را پیدا کرد تا جزوهی ۷۲ صفحهای را که حاوی کشفیات و نظریههای او بود چاپ کند. او این جزوه را به لاتین (زبان علمی) منتشر کرد و امیدوار بود که هیچ کس در انگلستان آن را نخواند.
خبر کتاب هاروی در سراسر اروپا منتشر شد و او را بناگاه مشهور کرد. او بسیاری از بیمارانش را از دست داد که از ادعاهای او تکان خورده بودند. اما آنچه هاروی کشف کرده بود دقیق و علمی بود. تا سال ۱۶۵۰ کار هاروی بر گدرش خون در همهی محافل علمی پذیرفته شده بود.
آخرین اخبار را با ما دنبال کنید
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…