کدام قرص ها را نمی توانیم نصف کنیم

کدام قرص ها را نمی توانیم نصف کنیم

برخی از اوقات قورت دادن قرص ها ممکن است برایتان سخت و دشوار باشد بنبراین تصمیم می گیرید تا آن را نصف کنید،بخاطر داشته باشید هر قرصی را نباید از وسط نصف کرد و حتمت قلا از این کار با پزشک خود مشورت کنید. از آنجا که اندازه ی هر قرص اتفاقی و بی دلیل نمی باشد پس این اندازه ها با توجه به نیاز بدن با دوز خاصی ساخته شده اند تا بهترین تاثیر خود را بر بدن شخص بیمار بگذارند.

از انجا که برخی افراد ،مخصوصا سالمندان در قورت دادن قرص های بزرگ مشمل دارند و مجبور می شوندن تا قرص را نصف کنند که با این کار نمی دانند بدن خود را در معرض چه اسیب های جدی سلامتی قرار می دهند.

کدام دسته از قرص ها را نمی توان نصف کرد

برای اینکه سبب بی تاثیر شدن و بروز عوارض جانبی و حتی مشکلات معده نشوید هرگز داردهای بیماریهای قلبی و ریتم غیر عادی قلبی، داردهای بیماری های روانی مانند اختلالات دو قطبی را تغییر اندازه ندهید و به طور مامل و منظم مصرف نمایید.

اما میتوانید با مشورت پزشک خود  از برخی قرص ها که بصورت مایع هم وجود دارند استفاده نمایید تا مشکل قورت دادن و یا نصف کردن قرص خود را دیگر نداشته باشید و با دوز معینی که پزشک اعلام می کند مایع آن را مصرف کنید.

در مواقعی که نصف کردن قرص مانع پزشکی نداشته باشد با تهیه ی دستگاه برش دهنده ی قرص که در داروخانه ها موجود می باشد ،از خورد شدن و شکستن قرص جلوگیری کنید و ان را با دستگاه به قطعات مورد نظر تقسیم نمایید که بدین طریق از آسیب احتمالی که ممکن است توسط چاقو با دستتان وارد شود نیز جلوگیری کرده باشید.

این را نیز بخاطر داشته باشید که با شکستن یک قرص ذرات ریزی از آن دارو در هوا منتشر می شود و ممکن است باعث حساسیت پوست گردن ،صورت ،پلک و التهاب این قسمت ها  بشود که خود این امر نیز ضرورت استفاده از دستگاه برش دهنده ی قرص را بیشتر نمایان می کند. علاوه بر قرص های بیان شده ، قرص هایی که از وسط خطی ندارند را نیز نباید نصف بکنیم چون با کمتر شدن دوز اصلی فدیگر تاثیر واقعی خود را بر بیماری نخواهد داشت .

از سری قرص ها دیگری که هرگز نباید نصف کرد ،برخی از قرص /ها که دارای یک لایه هستند تا دیواره ی معده را محافظت کنند مانند قرص هی ضد التهابی و ضد استروئیدی ،که با شکستن  آن علاوه بر آنکه سخت می شود بجای جذب در روده ی کوچک ،در معده باقی می ماند.

و نکته ی آخر اینکه دارو را با آب ولرم مصرف نمایید و از نوشیدن آب خنک یا داغ پرهیز کنید ،و همچنین برای اثر گذاری داروی مورد نظر ،پس از مصرف قرص ها یک الی نیم ساعت از دراز کشیدن یا فعالیت های تند و خوردن غذاهای پر ادویه خودداری کنید.

از من بپرس

Recent Posts

برنامه غذایی بدنسازی

برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…

5 سال ago

عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی

آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…

5 سال ago

بیماری های عفونی و درمان های آن

هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…

5 سال ago

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی (که در مورد آنها مفصل بحث شد) جزو عفونت های شایع هستند…

5 سال ago

سل و پیشگیری از آن

سل (TB) بیماری عفونی ای است که معمولا ریه ها را مورد حمله قرار می…

5 سال ago

با بیماری های قلبی و عروق آشنا شوید

سرطان پستان در رأس بیماری هایی قرار دارد که زنان از آن وحشت دارند، اما…

5 سال ago