شارکو ماری توث (Charcot-Marie-Tooth, CMT) نوعی از بیماری های مربوط به مفاصل است که اغاز ان در دوران جوانی است .این بیماری ژنتیکی ارثی بیشتر اعصاب محیطی را درگیر می کند .این بیماری باعث ایجاد ضعف در عضلات قسمت های پایین اندام مانند عضلات ساق پا و یا تغییر شکل کف پا می شود.این بیماری به تدریج شروع شده است و پیشرفت می کند و بین پسران تا و بیماری مفاصل سال شایع است.
شارکو ماری توث از جمله فراگیرترین بیماری های عضلانی است که به صورت ارثی انتقال می یابد و از هر ۱۰۰ هزار نفر بین ۱۰ تا ۳۰ نفر را درگیر می کند. ژن مربوط به این بیماری ممکن است بصورت غالب یا مغلوب یا وابسته به جنس منتقل شود.
این بیماری بسیار آهسته و تدریجی آغاز شده و با ضعف و لاغری عضلات داخلی کف پا همراه است بعد از مدتی این ضعف عضلانی در عضلات ساق پا هم ایجاد می شود و ممکن است به عضلات کف دست و ساعد هم منتقل شود.
این ضعف عضلانی در مورد حس لمس هم ایجاد می شود یعنی در احساس لامسه دست و پا هم اختلالاتی را ایجاد می کند و همچنین حس درک موقعیت مفاصل نیز از این بیماری تأثیر می گیرد که موجب عدم هماهنگی در حرکات مفاصل می شود.
پس از فلج شدن عضلات پا کم کم تغییر شکل در قوس کف پا و انگشت چکشی در پا ایجاد می شود. بیمارانی که مبتلا به شارکوماری توث هستند در راه رفتن و دویدن با مشکلات بسیاری مواجه هستند و مرتب زمین می خورند و ممکن است تغییراتی در ستون مهره ها هم ایجاد شود. از دیگر علائمی که در این بیماری دیده شده عبارتند از:
از این بیماری پنج نوع شناخته شده است که عبارتند از:
وجود مشکل در غلاف میلین برخی اعصاب موجب می شود که این نوع از بیماری با آسیب پوشش میلینی در اعصاب محیطی مشخص شود. سستی عضلانی، از دست دادن حس و همچنین پایین آمدن سرعت هدایت اعصاب از نشانه های این بیماری است و علائم آن بین ۵ تا ۲۵ سالگی اشکار می شود و پیشرفت ان به صورت تدریجی می باشد و کمتر از ۵ درصد بیماران نیاز به ویلچر پیدا می کنند.
ناهنجاری در آکسون سلول عصبی محیطی می باشد. از لحاظ بالینی مشابه نوع ۱ است اما کاهش هدایت جریان عصبی در این نوع کمتر است.
بسیار نادر است که از نوزادی شروع می شود که نوزادان دچار تحلیل عضلات، ضعف و مشکلات حسی می شوند.
علائم ضعف ساق پا در دوران کودکی و نوجوانی می باشد که راه رفتن در این گروه بسیار سخت است.
ناشی از جهش ژن ۳۲ به روی کروموزم x است.
در مردانی که از مادر خود این ژن جهش یافته را دریافت می کنند علائم در دوران کودکی ظاهر می شود و در زنانی که این ژن جهش یافته را دریافت می کنند علائم خفیفی در دوران نوجوتنی و یا در دوران جوانی نشان می دهند و یا ممکن است یدون علائم باشد.
برای این بیماری راه درمانی وجود ندارد استفاده از دستگاه ها و گاهی اوقات جراحی می تواند در برخی موارد کمک کننده باشد.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…