انجام کار داوطلبانه در دوران سالمندی میتواند تاثیرات بسیار خوبی بر روحیه افراد سالمند داشته باشد. زمانی که فرد سالمند در انجام کارهای داوطلبانه شرکت میکند درواقع استرسهای موجود را کاهش میدهد. میتوان گفت مشارکت در کارهای داوطلبانه برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی در سالمندان موثر بوده و موجب میشود افراد مهارت و تجربه بیشتری را کسب کنند. سالمندانی که تمایل دارند در کارهای داوطلبانه شرکت کنند نیازی به تعهد طولانی مدت نخواهند داشت و مدت زمان کوتاهی را صرف انجام کاری میکنند. به این ترتیب فشار کمتری بر آنها وارد خواهد شد و میتوانند خود را بهعنوان سالمندی سالم و موفق معرفی کنند.
یکی از مهمترین تاثیر کار داوطلبانه ایجاد حس شادی و احساس موثر بودن در سالمندان است. هراندازه که افراد کارهای داوطلبانه بیشتری را انجام دهند و به دیگران کمک کنند به همان میزان نیز احساس بهتر و آرامش روان بیشتری خواهند داشت. سالمندان با انجام کارهای داوطلبانه میتوانند توانمندی خود را نشان دهند و با افراد بیشتری نیز آشنا شوند. شرکت در کارهای داوطلبانه به سالمندان کمک میکند تا ذهن بازتری داشته باشند و سلامت بدن آنها نیز حفظ شود. ایجاد سرگرمی یکی دیگر از تاثیرات مثبت در انجام کارهای داوطلبانه توسط افراد سالمند و مسن است.
معاشرت و برقراری ارتباط با دیگران و گروههای مختلف به تقویت مهارتهای اجتماعی افراد کمک می کنند و موجب میشود افراد پس از ورود به دوران سالمندی بتوانند برمشکلات و تنهایی خود غلبه کنند. تضمین سلامت جسم و روان تاثیری است که کارداوطلبانه درخصوص تمام افراد به ویژه سالمندان خواهد داشت. انجام کارهای داوطلبانه توسط سالمندان سبب میشود تا بتوانند در برابر خشم و ناراحتی و حتی استرسهای خود مقابله کنند. برخی از کارهای داوطلبانه به برخورد با حیوانات منجر میشود و زمانی که فرد سالمندی به کار کردن با حیوانات میپردازد درواقع بهنوعی احساس بهتری به دست آورده و میتواند استرس و اضطراب خود را کاهش دهد.
برخی از افراد پس از ورود به دنیای سالمندی احسااس پوچی و ناکارآمدی خواهند داشت. مشارکت در انجام کارهای داوطلبانه به آنها کمک میکند تا این احساس را از بین ببرند و اعتماد بهنفس بیشتری را کسب کنند. کمک به دیگران احساس خوشایندی را در فرد به وجود خواهد آورد و این موضوع میتواند در افزایش اعتماد بهنفس او نیز تاثیرگذار باشد. انجام کارهای داوطلبانه به فرد این اجازه را میدهد که با غرور خود را سالمندی توانمند معرفی کند.
از دیگر مزایای انجام کارهای داوطلبانه توسط سالمندان ایجاد حس هدفمندی است. بهعنوان مثال افراد مسنی که بازنشسته شده و یا همسر خود را از دست دادهاند با مشارکت در انجام کارهای داوطلبانه این امکان را خواهند داشت که جنبههای دیگری از زندگی را شناخته و هدفی دیگر در زندگی تعیین کنند. هراندازه احساس خوب و بهتری در ذهن فرد جای بگیرد به همان میزان نیز میتواند زندگی بهتری را تجربه کند و این حس خوب تنها به سنین سالمندی و سالخوردگی اختصاص ندارد.
براساس تحقیقات به عمل آمده افراد سالمندی که در کارهای داوطلبانه شرکت میکنند درمقایسه با دیگر افراد طول عمر بیشتری دارند. سالمندان داوطلب مدت زمان بیشتری راه میروند و کارهای روزانه خود را با مشکلات کمتری انجام میدهند. این افراد با بیماریهایی همچون فشارخون کمتر مواجه شده و میتوانند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
برخی از افراد سالمند دچار معلولیت هستند و این امر مانع از انجام کارهای داوطلبانه برای آنها میشود. این درحالی است که انجام کارهای داوطلبانه برای این دسته از سالمندان تاثیرات بیشتری دارد و میتواند عملکرد بهتری را به نمایش بگذارند. در عصر حاضر کارهای بسیاری وجود دارد که سالمندان میتوانند بهصورت داوطلبانه انجام دهند. طراحی گرافیک، نامهنگاری الکترونیکی، انجام کارهای کامپیوتری و بسیاری از کارهای دیگر مواردی هستند که سالمندان معلول میتوانند بهصورت داوطلبانه انجام داده و توانمندی خود را نشان دهند.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…