آشنایی با ویتامین ث (c) و تاثیرات آن بر بدن

آشنایی با ویتامین (ث) (c) و تاثیرات آن بر بدن

ویتامین (ث) از جمله ویتامین هایی است که ساختمان شیمیایی آن شناخته شده و از نظر فرمولی ساده ترین ویتامین ها به شمار می آید. از همه ویتامین ها بی ثبات تر است  و به محض ماندن و جوشیدن تجزیه می گردد و خواص ویتامینی خود را از دست می دهد.

با اینکه از نظر نگهداری به علت بی ثبات بودنش مشکلاتی دارد، از نظر کمی و کیفی بیش از ویتامین های دیگر مورد نیاز انسان است، فقدان آن سبب اسکوروی می شود که در تاریخ پزشکی معروف است و به این علت بود که در قرن هجدهم خوردن مرکبات و انواع سبزی برای دریانوردان اجباری گردید.

ویتامین (ث)

در این بیماری دیواره عروق و لثه ها به علت آسیب پذیری قوام خود را از دست می دهد و خونریزی های مکرر در همه اندام ها را سبب می شود. همین طور کم شدن وزن و خستگی عضلانی و عصبی از نشانه های کمبود ویتامین (ث) و از علل بیماری های ناشی از آن است.

در هر جا که سبزی و میوه تازه مصرف نشود، بیماریی اسکوروی موجب تلفات می گردد. اگر این ویتامین به میزانی که بیش از نیاز بدن است مصرف شود، از راه کلیه ها دفع خواهد شد و هیچگونه آسیب برای بدن انسان به همراه نخواهد داشت. افراد در حال رشد و زنان شیرده به این ویتامین نیاز زیاد دارند.

ویتامین (ث)

ویتامین (ث) به حد وفور در کلیه ی میوه های تازه، به ویژه در توت فرنگی و مرکبات یافت می شود. ده دانه توت فرنگی متوسط و یک لیوان آب پرتقال قریب صد میلی گرم ویتامین (ث) دارد.

همه ی میوه ها هر یک به نسبتی ویتامین دارند و اغلب ترشی میوه ها مربوط به ویتامین (ث) و اسید اسکوربیک آن است، ولی گاهی در بعضی از میوه ها مثل لیمو شیرین که بیش از لیمو ترش ویتامین دارد، این ترشی محسوس نیست. از سبزی ها گل کلم، اسفناج، تره، شاهی، گوجه فرنگی، سیب زمینی و لوبیا حاوی ویتامین (ث)، آن هم به مقدار فراوان است.

باید دانست که انبار کردن میوه ها نیز از ویتامین (ث) آن می کاهد، به ویژه اگر خشک شود و یا به صورت کنسرو درآید، ویتامین (ث) به میزان مورد نیاز به همراه نخواهد داشت.

ویتامین (ث)

ویتامین (ث) در بسیاری از فعل و انفعال های شیمیایی بدن عهده دار نقشی است که آن را (اکسیداسیون) می نامند و منظور از به کار بردن این اصطلاح آن است که «یون هیدروژن» به ماده داده یا گرفته شود و اهمیت فیزیولوژیک آن بسیار چشمگیر است نیاز بدن یک فرد بالغ به ویتامین (ث) قریبا ۷۰ تا ۷۵ میلی گرم در روز است، اخیرا یک دانشمند آمریکایی اظهار داشته است که زیاد مصرف کردن ویتامین (ث) به صورت دارو موجب بروز اختلال در عدسی چشم (بیماری کاتاراکت) می گردد.

از من بپرس 2

Recent Posts

برنامه غذایی بدنسازی

برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…

5 سال ago

عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی

آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…

5 سال ago

بیماری های عفونی و درمان های آن

هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…

5 سال ago

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی (که در مورد آنها مفصل بحث شد) جزو عفونت های شایع هستند…

5 سال ago

سل و پیشگیری از آن

سل (TB) بیماری عفونی ای است که معمولا ریه ها را مورد حمله قرار می…

5 سال ago

با بیماری های قلبی و عروق آشنا شوید

سرطان پستان در رأس بیماری هایی قرار دارد که زنان از آن وحشت دارند، اما…

5 سال ago