مواد مخدر و نوجوانان
استفاده از مواد مخدر توسط نوجوانان
اعتیاد به مواد مخدر .حدود بدوره ایست که بین ۱۶ و ۱۷ تا تقریبا سی سالگی قرار دارد ، دوره ای که در آن فرد کوشش میکند که بطور مثبت شخصیت خود را بشناساند و در این دنیا جائی برای خود باز کند و نقش فعالی داشته باشد.
اعتیاد بمواد مخدر غالبا در جوانانی بوجود می آید که بی تجربه و در زندگی تسلیم وی هدف باشند. لیکن بعضی از جوانان سالم و طبیعی نیز برای کسب تجربه و ارضاء حس کنجکاوی خود باینکار روی می آورند که مشخصات آنان از این قرار است:
بعلت حس کنجکاوی زیاد، میخواهند از همه چیز در این دنیا سر در بیاورند، خصوصا در باره چیزهائیکه خیلی اسرار آمیز جلوه میکند.
بسیاری از آنان ، خصوصا پسران ، بسبب دارا بودن انگیزه جانبازی و استقبال از خاطرات از قبول خطرات احتمالی نمی هراسند و می خواهند شجاعت و مردانگی خودرا بنحوی نشان دهند و باثبات برسانند ( بهمین دلیل در حالیکه عده زیادی از مردم برای ترک سیگار کوشش میکنند، جوانان با نهایت شجاعت وغرور آنرا شروع میکنند.) و در عین حال، این جوانان در نهان از روبرو شدن با حوادث جدید و مشکل میترسند. مواد مخدر ، مانند الکل، موانع و ملاحظات اخلاقی را کنار میزند . ترس را از بین می برد و شجاعت را تا حدی که مثلا عشق بازی را بدون خجالت شروع نماید افزایش میدهد. : برای جوان خیلی مهم است که از راه و روش درست هم سن و سال خود – تقلید نماید و هر چه این تقلید بیشتر والدینش را ناراحت و نگران سازد او راضی تر و خوشحال تر خواهد بود.
ماری جوآنا، از نظر اعتیاد و اختلالات روانی، از سایر مواد مخدر کم خطر تر است ولی بهیچوجه بی ضرر نیست. جوانان ادعا میکنند که خطر ماری جوآنا از الکل بیشتر نیست و این نقطه ضعف والدین است . ولی باید دانست که الکلسیم یک بیماری شایع و فوق العاده خطرناکی است.
اگر فرزند جوان من مسئله استعمال مواد مخدر را پیش بکشد تا عکس العمل مرا در قبال آن دریابد، من با قطع و یقین آنرا چه از نظر پزشکی و چه از نظر روانی محکوم میکنم. ولی دائما نق نمیز نم و قضیه را هر روز تکرار نمی کنم زیرا استنباط طفل این خواهد بود که من برای تفهیم قضیه، بخودم چندان اطمینانی ندارم.
دیدگاهتان را بنویسید