هوای سرد و یخبندان عوارض روانی برای سالمندان و کودکان دارد!
هوای سرد و یخبندان عوارض روانی برای سالمندان و کودکان دارد!
هوای سرد و یخبندان سبب میشود تا افراد مجبور شوند در خانه بمانند ،این مدت طولانی در خانه ماندن که از سر ناچاری است شاید بتواند ما را از زمین خوردن حفظ کند اما عوارضی دیگری را به همراه خود دارد .این عوارض در افراد مختلف به ویژه سالمندان به شکل های متفاوتی دیده می شود اما به صورت کلی با بی حوصلگی نارضایتی از زندگی بیخوابی تحریکپذیری و خستگی خود را نشان می دهد.
هوای سرد باعث می شود که تغییراتی را ناخوداگاه در زندگی خود ایجاد کنیم حال اگر علاوه بر سردی هوا برف هم به این ها اضافه شود وضعیت تغییرات زندگی پیچیده تر خواهد شد.همین مشکلات باعث می شود تا افراد در هوای سرد کم تر و تنها در صورت لزوم به بیرون از خانه بروند و بیش تر وقت خود را در خانه صرف خواهند کرد.
سرما باعث میشود تا کوچکترها بخاطر جلوگیری از سرماخوردگی از بیرون رفتن من شوند و در مقابل افراد کهنسال نیز به دلیل لغزندگی معابر و ترس از زمین خوردن از بیرون رفتن خودداری میکنند.
این گیر افتادن در خانه بر سلامت روان افراد تأثیر میگذارد در این مطلب به عوارض روانی بیرون رفتن از خانه بر اثر سرما اشارهای می کنیم ،همچنین یک بسته پیشنهادی از فعالیت های مناسب برای کودکان در خانه و نکاتی در ارتباط با مراقبت از سالمندان را در اختیارتان قرار می دهیم.
پیامد های گیر افتادن در خانه به دلیل سرما
هوای سرد و یخبندان سبب میشود تا افراد مجبور شوند در خانه بمانند این مدت زیاد در خانه ماندن که از سر ناچاری است شاید بتواند ما را از زمین خوردن حفظ کند اما عوارضی دیگری را به همراه خود دارد این عوارض در افراد مختلف به شکل های متفاوتی دیده می شود، اما به صورت کلی با بی حوصلگی نارضایتی از زندگی بیخوابی تحریکپذیری و خستگی خود را نشان می دهد.
به عنوان مثال ممکن است پرخاشگری و تحریک پذیری کودکان نتایج بی حوصلگی و غیر قابل کنترل شدن ان هاست. نه تنها کودکان بلکه سالمندان نیز صبر کمی دارند و ممکن است بداخلاقی کنند و شروع به بهانه گیری هایی کنند که نشان دهنده بی حوصله شدن ان ها در خانه است. در شرایط متفاوت این علائم با شدت بیش تر و یا کم تری بروز می کند پس بهتر است روش هایی برای کم کردن این بی حوصلگی اندیشیده شود.
فرمولی برای رفع کسالت در روزهای سرد
تغییر در رژیم غذایی: علاوه بر اینکه باید میزان دریافت ویتامین d در این شرایط افزایش پیدا کند افزایش میزان پروتئین چه حیوانی و گیاهی نیز در این شرایط بسیار مفید است.
تنوع در برنامه های تفریحی: برای سرگرم شدن تماشای تلویزیون یا شبکههای مجازی اکتفا نکنید و در برنامههایتان سعی کنید تا تنوع بیشتری را ایجاد کنید تعمیر وسایل خانه یا مهارت های دستی مانند بافتنی در این شرایط مفید است.
ورزش:برای بهتر شدن حالت آن برنامههای ورزشی سبک در خانه را جدی بگیرید انجام ورزش با دیگر اعضای خانواده سبب می گردد تا حال بهتری را پیدا کنید.
بهره گیری از نور خورشید: تابش آفتاب علاوه بر اینکه به تنظیم بهتر ساعت در بدن کمک می کند باعث تامین ویتامین d نیز می گردد پس برای دقایقی روی صندلی در بالکن یا مقابل پنجره بنشینید و اجازه دهید آفتاب به صورت تان بتابد.
چطور درهوای سرد دل سالمندان را گرم کنیم!
سالمندان یکی از آسیب پذیرترین قشر ها در زمستان هستند بیشتر سالمندان به علت اینکه از زمین خوردن هراس دارند در این روز ها از خانه بیرون نمی روند و ممکن است حتی برای خرید روزانه به دیگران وابسته شود، این وابستگی و از دست دادن استقلال حتی به صورت موقتی باعث می گردد تا به تشدید عوارض ماندن در خانه دامن زده شود و وضعیت را بدتر کنند اطرافیان سالمندان باید به آنها کمک کنند و مانع از این وضعیت آنها شوند.
سعی نمایید با سرد شدن هوا احوالپرسی و سر زدن به سالمندان را بیشتر کنید .آنها برای خرید برای رفتن به دکتر و حتی سرگرم شدن در این روزهای سرد نیاز بیشتری به کمک شما دارند.
در مقابل گله و شکایت آنها بیشتر از قبل از خود صبوری نشان بدهید گاهی اوقات این گله های آنها فقط شکلی از درخواست کمک و نیاز آنها به توجه بیشتر از طرف شما است.
برای این که کاری را برای آنها انجام بدهید خودتان پیش قدم گردید و منتظر درخواست آنها نشوید .اگر در این روزهای سرد برای چند روز خبری از اقوام یا همسایه های مسن خود ندارید حداقل با آنها تماس تلفنی بگیرید . احساس گیر افتادن در خانه میتواند در آنها احساس ناتوانی مضاعفی را ایجاد کند این وضعیت میتواند با شروع فصل بهار کم کم بهبود یابد.
دیدگاهتان را بنویسید