لثه و بهداشت دهان
ورزش لثه
گاز زدن میوه ها و جویدن سبزیها، بهترین ورزش برای لثه هاست . پس فقط به خوردن آبمیوه قناعت نکنید و به کمک میوه های تازه و سبزیهای خام- به خصوص سیب و هویج- بهسلامت لثه هایتان کمک کنید.
ویتامین C و لثه
برای سلامت لثه ها ویتامین C لازم است. این ویتامین در بسیاری از میوه ها و سبزیها یافت میشود. منابع مهم این ویتامین میوههای گروه مرکبات و نیز توت فرنگی، گوجه فرنگی و سیب زمینی است.
از کجا بفهمیم لثهمان بیمار شده است؟
مهمترین بیماریهای التهاب عبارتند از ژنژیویت Gingivits (التهاب لثه) و پریودنتیت Periodontal (تخریب استخوان اطراف دندان).
در ژنژیویت که به معنای التهاب لثه است، استخوان اطراف دندان سالم است، ولی در پریودنتیت که عامه مردم به آن پیوره میگویند، استخوان اطراف دندان دچار تخریب میگردد.
همواره مسیر پیشرفت بیماری آن از ژنژیویت به سوی پیوره میباشد. پس اگر بیماری در مرحله اول کنترل گردد، میتوان از تخریب استخوان جلوگیری نمود.
از مهمترین علایم التهاب آن میتوان به خونریزی از لثه و تغییر رنگ آن اشاره نمود. در بسیاری از موارد، لثه در اثر التهاب، نرم و متورم میگردد و گاهی اوقات لثه دچار افزایش حجم نیز میگردد.
تبدیل ژنژیویت به پیوره معمولاً به دلیل عدم رعایت کافی بهداشت دهان و مستعد بودن فرد خصوصاً از نظر عوامل ایمنی بدن صورت میگیرد.
علایم پیوره
علایم پیوره شامل خونریزی از لثه، بوی بد دهان، درد مبهم در فکها، احساس درد بین دندانها، احساس خارش در لثه، تمایل به فرو بردن خلال دندان در بین دندانها، ترشح چرک از لثه، لقی دندان، ریخته شدن خون روی بالش، جابهجا شدن دندانها، گیر کردن غذا بین دندانها، آبسه ی لثه و … است.
از علایمی که معمولاً مورد نظر دندانپزشک میباشد، عمیق شدن شیار لثه است که همگام با تحلیل استخوان صورت میگیرد. تحلیل استخوان نیز از روی رادیوگرافی تعیین میگردد.
بهترین مطالب آموزشی و اخبار حوزه بهداشت ، سلامت و پزشکی را با ما دنبال کنید
دیدگاهتان را بنویسید