#


سالانه 700نفر بر اثر مسمومیت غذایی در ایران می میرند

24 اکتبر 2017 بدون نظر 1085 بازدید

سالانه 700نفر بر اثر مسمومیت غذایی در ایران می میرند

سالانه ۷۰۰نفر بر اثر مسمومیت غذایی در ایران می میرند

به گزارش ازمن بپرس– روش های جدید زندگی و به  راحتی به دست آوردن انواع مواد شیمیایی، سموم، داروها و… بدون اینکه اطلاعات کافی در مورد طرز نگه داری آن ها، عوارض، مصرف، خطرات و هشدارهایی که به این مواد مربوط می شود باعث شده است که مسمومیت های ناگهانی به طور چشمگیری در کشورمان افزایش یابد. این نکته را بدانید که بیشتر عوارض های ناشی از مسمومیت را می توانید به راحتی از آن جلوگیری کنید. شما با یک دید جدیدی به آموزش هایی که در مورد شیوه ی جلوگیری از مسمومیت است و با توجه به این نکته که “احتمال دارد نفر بعدی که بر اثر مسمومیت قربانی می شود من یا یکی از خانواده ام باشند” نمی توانید هیچ موقع این خطر را خودتان دور کنید.

مسمومیت غذایی

اگر یک لحظه غفلت کنید مخصوصا از کودکان تان باعث می شود که دچار عارضه های دائمی و رنج آور ناشی از مسمومیت بشود. به وجود آمدن مسمومیت های حاد و مزمن در کارگران مشغول در کارخانه های شیمیایی، آمار بالای مصرف دارو در جامعه، جوان بودن جمعیت کشور و خطرات سوء مصرف مواد مخدر، دسترسی آسان و راحت به دارو در هر خانه ای و عدم نگه داری صحیح این داروها و کم بودن آگاهی مردم نسبت به آن ها باعث شده است که جامعه را متاسفانه در مقابل مسمومیت ها صدمه پذیرتر کند.

نگاهی به آمار مسمومیت‌های دارویی در ایران

یکی از رایج ترین راه ها برای به وجود آمدن مسمومیت ها در کل دنیا مصرف داروها بیش از اندازه درمانی می باشد. طبق آماری که دانشگاه های علوم پزشکی در کشورمان  به دست آورده اند اولین عاملی که باعث می شود مسمومیت به وجود بیاید استفاده از داروها می باشد، به شکلی که از بین شصت هزار مسمویتی که گزارش شده است نزدیک به بیست و هفت هزار نفر آن ها مسمومیت شان مربوط به داروها می شد.

بالاترین تعداد مسمومیت ناشی از دارو را بیمارستان های استان اصفهان داشته اند که تعداد آن ها ۶۵درصد بوده است و بعد از آن به ترتیب بیمارستان های استان فار با ۶۴درصد، بیمارستان های استان کردستان با ۵۶درصد، بیمارستان های خراسان رضوی ۵۳ درصد، بیمارستان تهران ۴۶ درصد و بیمارستان های ارومیه ۳۲درصد پذیرش برای مسمومیت های دارویی داشته اند. البته این را بدانید که بیشترین درصد پذیرش مسومیت ها را استان ایلام با ۸۸درصد داشته است.

مسمومیت غذایی

دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی داروها و سموم می گوید: بسیاری از مسمومیت هایی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند توسط پرسنل کنترل و درمان می شوند. این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که ممکن است گاهی بر اثر همین مسمومیت ها کبد و کلیه ی فرد مسموم دچار آسیب جدی و دائمی شود و این مشکل تا آخر عمر با وی بماند. طبق آماری که پزشکی قانونی در مورد مرگ و میر داده است نشان می دهد که تعداد کسانی که هر سال بر اثر مسمومیت با دارو جان خودشان را از دست می دهند حدودا ۷۰۰نفر می باشند.

البته این را بدانید که آمار مرگ در کشور ما ایران فقط دوازده درصد از کل مرگ های ناشی از مسمومیت دارویی اتفاق می افتد. از سال ۸۹ تا ۹۳ مسمومیت های دارویی رو به افزایش بوده است به طوری که در سال ۸۹ تنها نه درصد بوده است و در سال ۹۳ به ۱۴/۴درصد رسیده است.

ولی خوشبختانه از سال ۹۴ تا به الآن مرگ های ناشی از مسمومیت غذایی رو به کاهش بوده است و در نیمه اول سال ۹۶به سیزده درصد رسیده است. این مسئله این را نشان می دهد که اطلاعات مردم نسبت به عوارض داروها بیشتر شده است.ولی در کل باید بگوییم که اولین مسمومیت هایی که به مراکز درمانی در ایران مراجعه می کنند مر بوط به مسمومیت دارویی می باشد.

مسمومیت تعمدی با دارو چقدر است‌

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم گفته است که در سال های گذشته از هر ۱۰۰نفر مراجعه کننده به مراکز درمانی برای مسمومیت ها چهل تا شصت نفرشان مسمومیت دارویی بودند. وی افزود که هفتاد تا هشتاد درصد این مسمومیت ها عمدی بوده است. البته ایت را بدانید مسمومیت هایی که به کودکان مربوط می شود یا به خاطر کنجکاوی کودک بوده است و یا سهل انگاری والدین این اتفاق افتاده است. به همین ترتیب شصت درصد کودکانی که به مسمومیت دارویی دچار می شوند به طور ناگهانی به وجود آمده است.

داروهای آرام‌بخش در راس مسمومیت‌زایی

داروهایی که بیشتر باعث مسمومیت می شوند و شایع تر هستند عبارتند از داروهای آرام بخش، ضد افسردگی و پس از آن ها داروهای مسکنی که غیر مخدر هستند و داروهای ضد جنون. علاوه بر این ها داروهای مغز و اعصاب هم می تواند به این مسمومیت منجر شود.

به شما توصیه می کنیم که داروهایی که برای افراد افسرده و یا بیمارانی که تعادل روانی ندارند و یا افرادی که سابقه ی خودکشی دارند هستند را از دسترس آن ها دور کنید و مراقب این باشیم که به چه میزان آن دارو را مصرف می کنند.

مسمومیت با دارو در کودکان

شما باید تمام داروها را از دسترس کودکان دور کنید و آن ها را در کمدهای قفل دار بگذارید و هم چنین باید زمانی که می خواهید به آن ها دارو دهید به میزان دوز داروها توجه کنید.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *