#


این توصیه ها یا افسانه ها نگاهی بیندازیم:

16 جولای 2017 بدون نظر 1037 بازدید

این توصیه ها یا افسانه ها نگاهی بیندازیم:

اگر آدامس قورت بدهی روده هایت به هم می چسبد

“بنظر می رسد چیزی شبیه به آدامس، ممکن است سفت شده و مدتها در بدن باقی بماند، از طرفی چون آدامس مثل سایر غذاها توسط بزاق حل نمیشود، و معده نیز نمیتواند آن را هضم کند، ممکن است باعث شود در روده ها گیر کرده باعث چسبیدن روده به هم شود”…اما در باره این ادعا حقیقتی وجود ندارد. سیستم گوارشی شما آدامس را بعد از بلع، مثل همه چیزهای دیگر حرکت داده و بالاخره پس از چند روز توسط مدفوع، به بیرون از بدن رانده میشود.

۲- غذاهای تند باعث زخم دستگاه گوارشی می شود

این ادعا نیز درست نیست؛ ما میدانیم که بیشتر این زخم ها در جدار معده به دلیل یک عفونت و از طریق یک باکتری به نام “هلیکوباکترپیلوری“، ویا داروهای ضد دردی مثل آسپرین، ایبوپروفن و یا ناپروکسن رخ میدهد. غذاهای تند ممکن است زخم را برای برخی از افراد بدتر کنند ولی به وجود آورنده آن نیستند.

۳- بلند کردن اجسام سنگین باعث فتق میشود

ممکن است این ادعا، یکی از علل فتق باشد، ولی تنها دلیل آن نیست. شما ممکن است در اثر یبوست طولانی مدت و یا سرفه مزمن دچار آن شوید. فتق یا “هریناس“، زمانی اتفاق می افتد که هر دو عامل یعنی فشار و نیز باز شدن یا ضعف عضلات جدار درونی شکم شما، با هم رخ دهد. یک برآمدگی که ممکن است یک بافت چاق یا بافتی از یک ارگان بدنی شما باشد، از این طریق بیرون می زند. فتق اغلب در محدوده کشاله ران، ناف و یا قسمت بالای معده شایع است.

۴- آجیل و دانه ها باعث “دیورتیکولیت” میشوند

دیورتیکولیت یک نوع بیماری در روده بزرگ است که در اثر آن روده بزرگ ملتهب شده و برآمدگی های کوچک به شکل کیسه (دیورتیکول)، از جدار روده بزرگ نمایان میشود. اما در باره این افسانه باید گفت: در گذشته پزشکان به افرادی که در اثر این بیماری با کیسه های کوچکی در دیواره کولون که متورم و عفونی شده بود، روبرو میشدند، پیشنهاد می دادند که از آجیل ذرت، ذرت بوداده و غذاهایی با دانه های کوچک مثل توت فرنگی پرهیز شود. البته دلیل آن نیز این بود که فکر میکردند ممکن است یکی از این دانه ها به درون این کیسه ها رفته، ساکن شده و تولید درد بکند. اما در تحقیقات جدید، درست متضاد این مطلب گزارش شده است. افرادی که غذاهایی با فیبر بالا میخورند، دارای کمترین ریسک برای ابتلا به این بیماری هستند.

۵- لوبیا باعث تولید گاز بیشتر میشود

محصولات لبنی نسبت به سایر غذاها تولید گاز بیشتری میکنند. بخصوص زمانی که سن بالا می رود و بدن کمتر قادر به جذب قند شیر (لاکتوز) خواهد بود. برای کاهش این مشکل، در جستجوی مواد لبنی بدون لاکتوز باشید.

۶- هیچ لبنیاتی برای عدم تحمل لاکتوز وجود ندارد

مردم در این مورد متفاوتند؛ بستگی به این دارد که چقدر میتوانید بدن خود را با مصرف لبنیات هماهنگ و سازگار کنید. برخی از افراد ممکن است بعد از نوشیدن یک لیوان شیر، نشانه های آن را بروز دهند؛ برخی نیز در روز بیشتر از دو لیوان شیر می نوشند و هیچ نشانه ای ندارند. برخی میتوانند از مزه ماست و یا بستنی لذت ببرند، اما در برابر شیر اینطور نیستند. در مورد پنیر باید گفت پنیرهای کهنه مثل پنیر سوئیسی و یا پنیر چدار بهترین انتخاب هستند. باید در مورد این مشکل خودتان را آزمایش کنید تا بفهمید کدام محصول و چه میزان از آن برای شما مشکلی ایجاد نمی کند.

۷- استعمال دخانیات باعث سوزش سر دل میشود

به دلیل دیگری این عادت را ترک کنید. استعمال دخانیات ممکن است در واقع سوزش سر دل را زیادتر کند. نیکوتین میتواند باعث سستی عضلات بالای معده شما شود؛ این عضلات مانع از برگشت اسید معده به درون مری میشود. بازگشت اسید معده به مری، یعنی سوزش سر دل بیشتر.

۸- همه افراد مسن یبوست می گیرند

 

افراد زیادی بعد از اینکه مسن تر میشوند، یبوست پیدا میکنند؛ اما پیر شدن بدن به تنهایی نباید سرزنش شود. افراد مسن اغلب دارو مصرف میکنند، که یکی از عوارض جانبی آنها تنبلی دستگاه گوارش و در نتیجه یبوست است. همچنین افراد مسن به دلیل سن بالا، کمتر ورزش میکنند، خوب نمی خورند و به اندازه کافی نیز مایعات مصرف نمیکنند.

۹- مصرف فیبر کمکی به اسهال نمیکند

 

این معنی ندارد که فیبر، چون برای برطرف کردن یبوست خیلی خوب شناخته شده است، پس قادر است به آن قسمت دیگر نیز تلنگری بزند (اسهال)، آیا این ادعا درست است؟ این ماده مغذی باعث جلوگیری از سفت شدن یا شل شدن مدفوع میشود. فیبر به وسیله کشیدن آب بیشتر از کولون برای شل کردن مدفوع (یبوست)، و با جذب مقدار زیادی مایع در روده، برای سفت کردن مدفوع (اسهال)، کار میکند.

۱۰- سوزش معده داری، نشسته بخواب

 

هیچ حقیقت پزشکی پشت این ادعا وجود ندارد. شما ممکن است با بالا بردن سر خود در هنگام خواب (با گذاشتن بالش اضافه)، آن را کمی تسکین دهید؛ اما راست نشستن و نشسته خوابیدن پزشکی و علمی نیست.

۱۱- استرس باعث بروز بیماری التهابی روده (IBD)، میشود

 

به دلیل اینکه استرس میتواند بسیاری از شرایط سلامتی را بدتر کند، بیشتر بیماریهای بی دلیل ناشناخته را به آن نسبت می دهند؛ ولی به واقع دلیل IBD ناشناخته است. IBD شامل بیماریهای کرون و کولیت اولسراتیو می باشد. شرایطی که در جدار روده کوچک یا بزرگ باعث التهاب میشود. به نظر می رسد ژن نیز، در آن نقشی دارد، همانگونه که تغییرات سیستم ایمنی بدن، باکتری و ویروس نیز درآن نقش دارند.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *