#


با خواص دارویی و درمانی گل مریم نخودی در طب سنتی بیشتر آشنا شوید

گل مریم نخودی
6 دسامبر 2017 ۳ نظر 4383 بازدید

با خواص دارویی و درمانی گل مریم نخودی در طب سنتی بیشتر آشنا شوید

با خواص دارویی و درمانی گل مریم نخودی در طب سنتی بیشتر آشنا شوید

این گیاه در شیراز، مرو، سنندج، و کردستان گیاه قشنگ می گویند. خواص دارویی و درمانی گیاه مریم نخودی، مقوی، نیرو بخش، تببر و خواب آور است. مریم نخودی را به مقدار ۲۰ تا ۵۰ گرم در یک لیتر اب دم کرده، برای تقویت بدن در مورد انواع سوء هضم و تخمه مصرف می کنند. همین دمکرده در موردی که بدن در اثر گریپ و یا سرخک، ضعیف شده، اعضاء ان از کار افتاده است نیز با موفقیت ان را مصرف کرده، نتیجه موثری گرفته اند. آلکو لاتور مریم نخودی را به مقدار سی تا پنجاه قطره بین غذا به همین منظور مصرف میکنند، الکوالاتر و مریم نخودی را داروخانه ها هم دارند.

برای تهیه آن باید مریم نخودی تازه را در الکل ۹۰ درجه مدت ده روز خیسانیده تا مواد دارویی این گیاه از آن خارج شده، در الکل حل گردد. دمکرده این گیاه برای معالجه رماتیسم، برونشیت مزمن، اسهال، تنبلی دستگاه هاضمه و در امراض عفونی مصرف میگردد.

گل مریم نخودی

مقدار مصرف: یک قاشق دسر خوری مریم نخودی خشک را در یک لیوان آبجوش مدت ده دقیقه دم کرده، هر روز سه تا چهار فنجان از آن را بنوشید.

کلپوره یا مریم گلی: خانمهایی که دچار قاعده های سخت می شوند، اگر دم کرده مریم گلی را مصرف نمایند، بزودی احساس خواهند کرد که این عارضه در آنها برطرف شده دیگر از این جهت نگرانی ندارند و در این مورد ۱۵ تا ۳۰ گرم برگ خشک مریم گلی را در یک لیتر آب جوش به مدت ده دقیقه دم کنند و هر روز دو یا سه فنجان از آن را بنوشند.

«دکتر ژیاکومینی» پمادی از مریمگلی تهیه کرده است که برای التیام زخمهای جلدی که دیر خوب می شوند، فوق العاده مفید است و آن را در این زخمها و جراحات توصیه می کند.

موم روغن مریم گلی طبق دستور دکتر ژیاکومینی مواد زیر را لازم دارد.

 برگ مریم گلی                        سی گرم

برگ لبلاب                             سی گرم

پیه خوک                               دویست و پنجاه گرم

موم سفید                               چهل و پنج گرم

تمام این مواد را در ظرفی بریزید و روی آتش بگذارید تا خوب بپزد و بعد آن را صاف کنید و در ظرفی که کوزه سنگی باشد بهتر خواهد بود بریزید و در آن را ببندید و هر وقت به آن احتیاج داشتیداز ان مصرف نمایید. سی تا چهل گرم برگ خشک مریم گلی را در یک لیتر آب ده دقیقه بجوشانید. این جوشانده برای شستشوی دهان وقتی زخمی داشته باشد یا تورم لثه ها و یا وقتی مبتلا به برفک شده باشیم فوق العاده مفید است.

کمپرس مریم گلی در مورد زخمهایی که در اثر بیماری واریس پیدا می شود موثر و مفید است. همچنین این جوشانده را اگر غرغره کنند، انواع گلودرد و آنژین را درمان خواهد کرد. صد گرم مریم گلی را در یک لیتر آب مدت ده دقیقه میجوشانند و اگزما و یا سودا یا جوش پوست را با ان شستشو می دهند. این جوشانده را اگر در آب وان حمام بریزید و اشخاصی که مبتلا به رماتیسم هستند و یا بچه هایی که راشیتیسم دارند در آن آب استحمام کنند، بهبودی محسوسی در خود احساس خواهند کرد.

گل مریم نخودی

جوشانده مریم گلی محلول شستشوی خوبی برای پوست و موی سر است و پیازهای مورا تقویت کرده، از ریزش مو و یا پیدایش پوسته سر جلوگیری میکند. مریمگلی در آذربایجان، کرمان و دیگر شهرهای ایران می روید ویکی از نامهای محلی و مصطلح این گیاه (کلپوره) است که در خراسان و کرمان فراوان یافت می شود. قولنج و دل دردهای سخت و شدید را با آن بخوبی معالجه و درمان میکنند و شاید خوانندگان این مطلب هم خود یکی از کسانی باشند که شاهد آثار شفابخش کلپوره در مورد قولنج و دل درد بوده اند.

کلپوره در بهار، در کرمان زیاد می روید. علف چینهای صحرایی آن را چیده به عنوان سبزی خوردنی و پر خاصیت می فروشند و مردم کرمان آش و پلو کلپوره از آن درست می کنند. شلیمر معروف در کتاب خود نوشته است که مریم گلی را در ده گیلان واقع درسه فرسنگی سنندج کردستان گیاه قشنگ میگویند.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *