#


در هفت ماه سال جاری 7.5درصد رشد تلفات مسمومیت با گاز داشته ایم

مسمومیت
29 نوامبر 2017 ۳ نظر 1165 بازدید

در هفت ماه سال جاری 7.5درصد رشد تلفات مسمومیت با گاز داشته ایم

در هفت ماه سال جاری ۷.۵درصد رشد تلفات مسمومیت با گاز داشته ایم

تعداد ۲۴۴نفر در هفت ماه اول سال جاری به خاطر مسمومیت با گاز مونوکسید کربنم جان شان را از دست داده اند. این رقم نسبت به سال گذشته که آمار تلفات ۲۷۷نفر بوده است ۷.۵درصد افزایش داشته است.

به گزارش ازمن بپرس، سازمان پزشکی قانونی کشور گفته است که در در هفت ماه سال جاری تعداد تلفاتی که بر اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن داشته ایم ۷۲تن زن و ۱۷۲تن مرد بوده اند.

بیشترین آمار تلفات مسمومیت با گاز در استان های تهران۵۵نفر، اصفهان۱۷نفر و خراسان رضوی ۱۵نفر بوده است. طبق این آمار به دست آمده گفته شده است که در برخی از استان ها کمتر از ده فوتی و در برخی از استان ها هیچ تلفات جانی نداشته است.

مسمومیت

مسمومیت

طبق این آمار در مهر ماه امسال ۳۳.۳درصد تعداد کسانی که بر اثر  مسمومیت با گاز جان شان را از دست داده اند افزایش داشته است. در سال گذشته تعداد کسانی که فوت کرده اند ۲۱نفر بوده است و امسال به این افزایش به ۲۸نفر رسیده است.

همیشه در نیمه دوم سال تعداد تلفات ناشی از مسمومیت با گاز بیشتر است به طوری که طبق آمارهای به دست آمده در نیمه دوم هر سال بیش از ۷۰درصد می باشد و همین مسئله باعث می شود که به شما توصیه شود نکات ایمنی را در استفاده از وسایل گرمایشی را رعایت کنید.

سازمان پزشکی قانونی کشور گفته است که تمام هموطنان و مخصوصا افراد زلزله زده باید این را بدانند که برای استفاده از وسایل گرمایشی و نصب آن ها دقت و احتیاط فراوانی داشته باشند و علاوه بر استفاده بهینه از آن ها باید توصیه های ایمنی را در خصوص سالم بودن و سوخت درست وسایل گرمایشی دقت کنند.

سال ۱۳۹۵ بيشترين تلفات ازگرفتگي در ۵ سال گذشته

تعداد کسانی که سال گذشته به خاطر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان شان را از دست داده اند ۸۳۶نفر بوده اند که تعداد ۶۰۹تن از آن ها مربوط به نیمه دوم سال بوده است.

همین طور سال گذشته نسبت به ۵سال قبل بیشترین تلفات جانی را بر اثر مسمومیت با گاز داشته است.

مسمومیت

مسمومیت

هشدار پزشکی قانونی

سازمان پزشکی قانونی کشور بر اساس آمارهایی که به دست آمده است به هموطنان توصیه می کند در فصول سرد سال در استفاده و نصب وسایل گرمایشی که به سیستم گاز شهری وصل می باشد نهایت دقت را داشته باشند. هم میهنان باید به توصیه هایی که در مورد سالم بودن و استفاده درست از وسایل گرمازا و مسیر خروجی گاز مونوکسید کربن از دودکش این وسایل دقت کنند.

چگونه از مسموميت با اين گاز پيشگيري كنيم؟

۱-این را بدانید که هر وسیله گرمایشی که با سوخت های فسیلی مانند گاز، نفت و ذغال سنگ کار می کند دبون استثنا باعث می شود که گاز مونوکسید کربن تولید شود.

۲-ازبخاری هایی که دست دوم و یا فرسوده هستند و فاقد دودکش و یا دارای دودکش مناسب و استانداردی نمی باشد استفاده نکنید.

۳-این را به یاد داشته باشید که بخاری هایی که هیچ دودکشی ندارند نمی توانند به هیچ وجه از تولید گاز مونوکسید کربن جلوگیری کنند.

۴-به هیچ عنوان در فضاهایی که بسته و محدود هستند و هیچ تهویه مناسبی ندارند مانند اتاق، گاراژ و… آتش روشن نکنید.

۵-به هیچ عنوان در فضاهای بسته ی گاراژ اتومبیل را روشن نگذارید.

۶-پیش از آن که وسایل گرمایشی را راه بیاندازید دودکش های ساختما را چک کنید که هیچ ترک خوردگی و یا نشتی نداشته باشد و از اتصال درست و صحیح لوله بخاری و آبگرمکن به دودکش دیواری مطمئن شوید.

۷- تمام دودکش هایی که برای بخاری و آبگرمکن استفاده می کنید باید در انتهای آن کلاهک مناسبی قرار دهید.

۸-هر وسیله ی گازسوزس که استفاده م یکنید بید به طور جداگانه یک دودکش داشته باشد که به فضای بیرون منتهی می شود و استفاده از آبگرمکن های دیواری در فضاهای بسته و یا فضاهایی که فاقد جریان هوا هستند مجاز نمی باشد.

۹-از این مسئله اطمینان حاصل کنید که دودکش های وسایل گازسوز باید بعد از روشن کردن داغ باشند و این موضوع یعنی اینکه گازها تخخلیه می شوند. اگر لوله های بخاری سرد باشد به این معناست که گازهای سمی و محصولات احتراق از آن خارج نمی شود. شما باید در این صورت مشکل را رفع کنید و با باز کردن در و یا پنجره به طور وقت هواکشی را در محیط به وجود بیاورید.

۱۰-اگر برای گرم کردن منزل تان از شوفاژ و یا سیستم حرارت مرکزی استفاده می کنید بستن درزهای در و پنجره به خاطر جلوگیری از هدر رفتن حرارت هیچ مانعی ندارد. ولی اگر برای گرم کردن فضا از بخاری های گازسوز استفاده می کنید باید تهویه ای را ایجاد کنید و بستن درزهای در و پنجره به شما توصیه نمی شود.

مسمومیت

مسمومیت

در برخورد با موارد مسموميت با گاز مونوكسيد كربن چه بايد كرد؟

۱-اگ در صورتی با افراد مصدوم مواجه شدید، آن ها را سریعا از محل خارج کنید.

۲-بعد از اینکه مصدوم را از محیط خارج کردید باید خیلی سریع با اورژانس تماس بگیرید.

علائم حیاتی مصدومان را کنترل کنید و از باز بودن راه تنفسی آن ها مطمئن شوید.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *