#


قارچ و تمام خواص آن/ تغذیه قارچ به بهبود برخی بیماریها کمک می کند

قارچ
23 آگوست 2017 بدون نظر 1353 بازدید

قارچ و تمام خواص آن/ تغذیه قارچ به بهبود برخی بیماریها کمک می کند

قارچ و تمام خواص آن/ تغذیه قارچ به بهبود برخی بیماریها کمک می کند

همه می دانند که قارچ از لحاظ مواد سفیده ای بی اندازه غنی است. به همین جهت اشخاصی که گیاه خوارند و هیج وقت گوشت نمیخورند، میتوانند با تغذیه قارج از موادی که با نخوردن گوشت از آن محروم شدهاند، جبران نمایند. زیرا در صد گرم گوشت در حدود پانزده تا بیست گرم مواد سفیدهای وجود دارد و حال ان که مواد سفیدهای بعضی از قارچها از سی گرم هم تجاوز می کند. قارج دارای مواد معدنی زیادی از: سدیم، کلسیم، سیلیس، کلر، کوبالت، منیزیوم میباشد، به همین جهت است که خوراک قارج برای اشخاصی که دچار کمبود مواد معدنی شده اند و اشخاص کم خون و مسلول بسیار مفید است. و چون دارای فسفر هم می باشد فعالیتهای مغزی را تقویت میکند.

بعضی از قارچها به قدری لطیف و نازک هستند که آن را به طور خام در سالاد می ریزند و میخورند، ولی شما اگر قارج را خواستید بپزید باید کم بیزید. حتی الامکان بامقدار کمی روغن آن را سرخ کنید، زیرا سرخ کردن قارج در روغن زیاد آن را ثقیل و دیر هضم میسازد و مهمترین خوراک قارج کباب ان روی اتش است. در ایران قارچهای خوراکی زیاد است و در فصل معینی به بازار میآید و بعد تمام می شود، ولی در بیرجند قارچهای خوراکی و بزرگ فراوان است و آن را خشک میکنند و در باقی فصول مصرف می نمایند و یا به هندوستان صادر می نمایند. معروف است که از قارج خشک مقداری «سنتونین» که داروی ضد کرم است استخراج میگردد. موضوعی که این جا شایان توجه است، این است که هر کس نباید قارچ را در صحرا دید، آن را بچیند و مصرف کند. زیرا قارچها انواع سمی هم دارند که خوردن آن باعث مسمومیت و مرگ است.

کسانی که قارچهای سمی خوردهاند، چهار یا پنج ساعت بعد و گاهی ۱۲ تا ۱۶ ساعت بعد از مصرف آن علائم مسمومیت در آنها به ظهور رسیده است. علائم این مسمومیت قی و استفراغ، دل به هم خوردگی شدید، بیحالی، عطش زیاد، قولنج و دل درد است. که باید فوراً بیمار مسموم را به پزشک رسانید و دستورات او را عمل کرد. اگر در جایی بودید که بزودی و آسانی به پزشک دسترسی نداشتید، باید ده تا ۱۵ گرم سولفات دو سود را در نیم لیتر آب ریخته به مسموم بدهید. شستشوی معده و رودههای مسموم: دو قاشق نمک در یک لیتر آب ریخته، به او بدهید و یا دو قاشق نمک در یک لیتر آب محلول و با جوشانده غلیظ سنا و یا روغن کرچک یا تنقیه باید انجام داد.

قارج یکی از رستنیهایی است که ریشه و برگ وگل ندارد. فقط بدنه دارد، سبز رنگ نیست و ماده کلروفیل در آن وجود ندارد و شکلش چتری است و غالباً در جاهای مرطوب و یا تنه درختان می روید. قارچها بر چند قسم اند: معروفترین آنها قارج خوردنی است که با آن دنبلان هم میگویند.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *