چگونه رژیم غذایی خود را برای طولانی شدن عمر تغییر دهیم؟
در رابطه با رژیم غذایی حتی تغییرات کوچک اما مثبت می تواند خطر مرگ زودرس را کاهش دهد
طبق تحقیقات اخیر تغيير نحوه غذا خوردن هميشه راحت نيست، اما حتي بهبود های کوچک در برنامه غذايي شما مي تواند تاثیر مثبت و طولانی مدتی را روی کیفیت زندگی شما بگذارد.
محققان دانشگاه هاروارد T.H مدعی شدند که مدرسه بهداشت عمومی چان اولین مطالعه را انجام داده است تا نشان دهد که بهبود دادن در برنامه غذایی می تواند حداقل دوازده سال احتمال مرگ زودرس را به تعویق بیاندازد. این بهبود می تواند شامل مصرف بیشتر غلات کامل، سبزیجات، میوه ها، آجیل و ماهی و کم کردن مصرف گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده و نوشیدنی های شیرین باشد.
رژیم نمکی: علیرغم مطالعات اخیر، مصرف سدیم (نمک) بیش از حد هنوز برای انسان ناسالم است.
دکتر مرسدس ساتو پریتو در بیانیه ای اعراض داشت که: “در مجموع، یافته های ما، مزایای رژیم های تغذیه سالم، از جمله رژیم مدیترانه ای و رژیم غذایی DASH، را برجسته می کند. ” “مطالعات ما نشان می دهد که حتی پیشرفت های جزئی در کیفیت برنامه غذایی می تواند به طور معنی داری بر میزان خطر مرگ و میر زودرس تاثیر بگذارد، و در عوض، كاهش کیفیت رژیم غذایی ممكن است خطر را به صورت چشم گیری افزایش دهد.”
چگونگی ارتباط مرگ و میر و تغییرات رژیم غذایی
یک مطالعه که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد که شامل اطلاعات مربوط به ۷۴۰۰۰ بزرگسال است که از سالهای ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۸ در طی ۱۲ ساله به پرسش های مربوط به سلامت، برنامه غذایی و شیوه زندگی خود به محققان پاسخ دادند. محققان سپس ارتباط بین تغيير رژيم غذايی و خطر ابتلا به بيماری ها و مرگ و میر را از سال ۱۹۹۸ تا سال ۲۰۱۰ بررسی کردند.
برای ارزیابی رژیم غذایی افراد، سووتو پریتو و همکارانش از سه مقیاس نمره دهی متفاوت استفاده کردند: شاخص غذا خوردن سال ۲۰۱۰، نمره جایگزین رژیم غذایی مدیترانه ای و روش های تغییر رژیم غذایی (DASH) برای توقف فشار خون بالا. هر رژیم غذایی که غذای سالم کمتر و مواد مغذی کمتر را پیشنهاد میکند نمره کمتری می گیرد و هر چه غذاهای سالمتر و مواد مغذی بیشتری را پیشنهاد دهد نمره بالاتری را به دست می آورد.
مکمل های پروبیوتیک می تواند در کسانی که رژیم های سالم دارند، حافظه را تحت تاثیر قرار دهند
محققان دریافتند که بدون توجه به مقیاسی که برای درجه بندی رژیم های غذایی استفاده شده است، همیشه رابطه ای بین بهبود کیفیت رژیم غذایی در طول ۱۲ سال و میزان مرگ و میر در همان ۱۲ سال وجود دارد. حتی شرکت کنندگانی که در ابتدای مطالعه رژیم های غذایی رژیم ناسالمی داشتند، رژیم غذایی خود را بهبود دادند و نمره بهتری در درجه بندی رژیم های غذایی به دست آوردند تا خطر مرگ زودرس را کاهش دهند.
تغییرات کوچک، از جایگزینی مصرف گوشت قرمز یا فرآوری شده با مصرف روزانه آجیل یا حبوبات، حداقل ۸ درصد خطر مرگ زودرس را کاهش می دهد و حتی کاهش ۱۷ درصدی در یکی از مقیاس های طبقه بندی رژیم های غذایی را موجب می شود که این خود نشانده تاثیر رژیم غذایی بر میزان عمر است.
دیدگاهتان را بنویسید