دکتر راضیه حنطوش زاده، کارشناس هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت با توجه به طرح راه اندازی و مجهز شدن مراکز ارائه خدمات دندانپزشکی برای بیماران خاص، بیان کرد: به غیر از این که بیماران خاص در این مرکزها و با تعرفه دولتی خدمات مورد نیاز را کسب می کنند، به هر یک از بیماران تالاسمی و هموفیلی هم ۸۰۰ هزار تومان در این زمینه کمک می کنیم.
به گزارش ازمن بپرس، کارشناس هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت با توجه به اهمیت مسئله ارائه خدمات دندانپزشکی در بیماران خاص، اظهار کرد: عرضه این خدمت در افزایش کیفیت زندگی بیماران خاص بسیار موثر می باشد؛ زیرا این خدمت جزو مواردی می باشد که بیمه ها نیز آن را تقبل نمی کنند. به همین ترتیب بر طرف کردن مشکلات دندانپزشکی همچنان برای بیماران خاص مشکل ساز می باشد. این در صورتی است که این بیماران به کسب این خدمات نیاز خاصی دارند. به طور مثال در صورتی که در حوزه بیماران هموفیلی بهداشت دهان و دندان رعایت نشود و مشکلات دندانپزشکی برای این افراد بیمار به وجود بیاید، تنها احتیاج به یک خدمت دندانپزشکی و نرخ دندانپزشکی را ندارد، بلکه این مشکل استفاده فراوان از فرآورده های انعقادی را نیز به دنبال خواهد داشت.
کارشناس هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت با اشاره به این که در افراد مبتلا به تالاسمی احتمال دارد این بیماران تا سن بلوغ مشکلی در دندان شان وجود نداشته باشد، ولی پس از مدتی مشکلاتی برای آن ها به وجود بیاید که نیازمند خدمات ارتودنسی باشند، بیان کرد: باید توجه کرد که این نوع خدمت ممکن است تغییرات فک در یک فرد معمولی زیبایی به حساب بیاید، ولی در بیمار مبتلا به تالاسمی اقدامی درمانی به شمار می رود؛ چرا که در صورت انجام ندادن آن، پس از مدتی این افراد بیمار را با مشکلات تنفسی روبه رو می کند.
حنطوش زاده با اشاره به این که به همین ترتیب برای خدمات دندانپزشکی بیماران خاص بسته هایی را برنامه ریزی کردیم و با همکاری اداره دندانپزشکی وزارت خانه آن را انجام خواهیم داد، افزود: برنامه عملیاتی اداره کل دندانپزشکی در این حوزه مجهز کردن مراکز دندانپزشکی بوده است. به این ترتیب با اداره بیماران خاص همکاری کرده اند و استعلامی از همه ی دانشگاه های علوم پزشکی کشور صورت گرفت تا دانشگاه ها به ما گزارش دهند که آیا فضاهایی برای عرضه خدمات دندانپزشکی به بیماران خاص در دسترس دارند، به چه صورت می باشد و در کجا قرار دارند. علاوه بر این دانشگاه ها بیان کردند که چه امکاناتی را دارند و دچار چه کمبودهایی در این زمینه می باشند و آیا نیروی تخصصی مورد نیازشان تکمیل می باشد و یا خیر. به همین دلیل همه ی این اطلاعات را کسب و به اداره دندانپزشکی عرضه داده ایم تا در ارائه برنامه عملیاتی شان برای مجهز کردن دندانپزشکی های سراسر کشور، نگاهی به مرکزهای مخصوص بیماران خاص داشته باشند.
کارشناس هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت تاکید کرد: در هر صورت ما همه ی اطلاعات را به اداره دندانپزشکی انتقال دادیم و آرزومندیم طرح آن ها حاکی بر راه اندازی و مجهز کردن مراکز دندانپزشکی بیماران خاص در سال جاری اعمال شود. در عین حال تخمین های مورد نیاز را در خصوص اندازه امکانات مورد نیاز انجام داده ایم. به این ترتیب این برآوردها را در ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی مورد بررسی قرار دادیم و بر اساس استعلام، این دانشگاه ها ۹۰ یونیت دندانپزشکی برای عرضه خدمت به بیماران خاص از ما خواسته اند و در امکانات جانبی نیز تقاضاهایی را داشته اند.
وی علاوه بر این افزود: البته در هزینه عملکردی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت هم عددی بالغ بر ۸۰۰ هزار تومان به منظور کمک به هر بیمار هموفیلی و تالاسمی در زمینه دهان و دندان پیش بینی شده است. یعنی افراد بیمار خدمت مورد نیازشان را به اندازه لازم و با تعرفه دولتی کسب می کنند و به غیر از آن نیز ما به هر یک از آن ها ۸۰۰ هزار تومان در این زمینه کمک می کنیم.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…