#

کاسنی
1 فوریه 2017 بدون نظر 1281 بازدید

کاسنی و خواص آن

کاسنی

کاسنی گیاهی است علفی که ارتفاع آن به۵/۱ متر هم می­رسد. گل­های این گیاه به رنگ آبی و به صورت تک تک در طول ساقه می­رویند و در فاصله ماه­های مرداد و شهریور می­شکفند.

ساقه این گیاه چندان بلند نیست و برگ­ها از پاییین ساقه به طرف بالا کوچکتر می­شوند. در داخل ریشه کاسنی  شیرابه­ای شیری رنگ جریان دارد. گل­های این گیاه در روشنایی باز و در تاریکی و سایه بسته می­شوند.

خواص

چنانچه برگ و ریشه کاسنی خشک را در آب دم کنند و صبح ناشتا دو استکان از آن میل کنند بهترین دارو برای برطرف کردن یبوست است. کاسنی دارای خواص پاک کنندگی و تقویت قلب، جگر، معده و خون را دارد.

همچنین این گیاه خاصیت مسهلی و تب بری دارد. قسمت­های مختلف آن اشتهاآور است و در درمان قولنج کبد، نارسایی کبد، یرقان، ادرار خون آلود، تب نوبه کاربرد دارد.

کوبیده برگ آن می­توان ضمادی برای آرام کردن التهابات پوستی باشد. شربت شیره کاسنی درمانی مناسب برای یبوست در اطفال است. مخلوط ریشه خشک و بوداده کاسنی با قهوه سبب تقویت معده می­شود.

دم کرده ریشه بو داده آن در آب و مصرف آن شب موقع خواب سبب افزایش ترشحات کیسه صفرا و فعال شدن کبد می­شود. کاسنی سرشار از ویتامینA,C است و سبب تصفیه خون و جلوگیری از خون ریزی رحمی می­شود. برگ­های تازه آن را می­توان به شکل سالاد مصرف کرد که سبب تقویت معده می­شود.

شیره آن در پایین آوردن تب، درد چشم و بیماری­های کبدی مفید است. شستشوی چشم با آب کاسنی تورم چشم را بهبود می­بخشد. عرق کاسنی در درمان بیماری­های کلیه، زردی، قولنج کبد، تب­های نوبه­ای، بیماری­های پوستی و بیماری­های اعصاب مفید است.

در درمان یرقان، سنگ کلیه، افزایش بینایی چشم، از بین بردن نفخ، پایین آوردن فشار خون و از بین بردن سنگ کلیه و کیسه صفرا مصرف کاسنی توصیه می­شود.

بهترین مطالب آموزشی و اخبار حوزه بهداشت ، سلامت و پزشکی را با ما دنبال کنید.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *