کاسنی و خواص آن
کاسنی
کاسنی گیاهی است علفی که ارتفاع آن به۵/۱ متر هم میرسد. گلهای این گیاه به رنگ آبی و به صورت تک تک در طول ساقه میرویند و در فاصله ماههای مرداد و شهریور میشکفند.
ساقه این گیاه چندان بلند نیست و برگها از پاییین ساقه به طرف بالا کوچکتر میشوند. در داخل ریشه کاسنی شیرابهای شیری رنگ جریان دارد. گلهای این گیاه در روشنایی باز و در تاریکی و سایه بسته میشوند.
خواص
چنانچه برگ و ریشه کاسنی خشک را در آب دم کنند و صبح ناشتا دو استکان از آن میل کنند بهترین دارو برای برطرف کردن یبوست است. کاسنی دارای خواص پاک کنندگی و تقویت قلب، جگر، معده و خون را دارد.
همچنین این گیاه خاصیت مسهلی و تب بری دارد. قسمتهای مختلف آن اشتهاآور است و در درمان قولنج کبد، نارسایی کبد، یرقان، ادرار خون آلود، تب نوبه کاربرد دارد.
کوبیده برگ آن میتوان ضمادی برای آرام کردن التهابات پوستی باشد. شربت شیره کاسنی درمانی مناسب برای یبوست در اطفال است. مخلوط ریشه خشک و بوداده کاسنی با قهوه سبب تقویت معده میشود.
دم کرده ریشه بو داده آن در آب و مصرف آن شب موقع خواب سبب افزایش ترشحات کیسه صفرا و فعال شدن کبد میشود. کاسنی سرشار از ویتامینA,C است و سبب تصفیه خون و جلوگیری از خون ریزی رحمی میشود. برگهای تازه آن را میتوان به شکل سالاد مصرف کرد که سبب تقویت معده میشود.
شیره آن در پایین آوردن تب، درد چشم و بیماریهای کبدی مفید است. شستشوی چشم با آب کاسنی تورم چشم را بهبود میبخشد. عرق کاسنی در درمان بیماریهای کلیه، زردی، قولنج کبد، تبهای نوبهای، بیماریهای پوستی و بیماریهای اعصاب مفید است.
در درمان یرقان، سنگ کلیه، افزایش بینایی چشم، از بین بردن نفخ، پایین آوردن فشار خون و از بین بردن سنگ کلیه و کیسه صفرا مصرف کاسنی توصیه میشود.
بهترین مطالب آموزشی و اخبار حوزه بهداشت ، سلامت و پزشکی را با ما دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید