#


چه دلایلی باعث سردی همیشگی انگشتان می شود؟

29 دسامبر 2017 بدون نظر 1139 بازدید

چه دلایلی باعث سردی همیشگی انگشتان می شود؟

چه دلایلی باعث سردی همیشگی انگشتان می شود؟

از اینکه انگشتان دست ها و پاها در زمستان سرد می شوند طبیعی می باشد، ولی برخی از افراد نیز هستند که همیشه دست و پاهای شان سرد است و این مسئله هیچ ربطی به فصل و سرمای هوا ندارد و حتی با پوشیدن جوراب و دستکش ضخیم نیز این سردی از بین نمی رود.

طبق گفته ی متخصصان برخی از عوامل مختلفی که باعث کند شدن جریان خون، احساس سردی و حتی سوزش در بخش های دست و پا کم کاری تیروئید، فشار خون پایین، کم خونی، کشیدن سیگار و… می باشد.

کم خونی

یکی از دلیل های باقوه سردی انگشتان کم خونی می باشد. زمانی که بدن نتواند به مقدار کافی گلبول های قرمز را تولید کند و یا این که زمانی تولید گلبول قرمز به کمتر از میزان نرمال برسد، دچار کم خونی می شود. در این شرایط ممکن است که باعث کاهش اکسیژن در خون و سردی اندام ها شود. برخی از دلایلی که باعث کم خونی می شود عبارتند از: کمبود آهن، خونریزی داخلی، مشکلات گوارشی و… .در اکثر موارد می توان با استفاده از یک مکمل ساده آهن کم خونی را جبران کرد ولی در موارد جدی تری ممکن است که به درمان هایی از سوی پزشک نیاز داشته باشید.

سندروم رینود

کسانی که به این سندرم مبتلا هستند اکثرا انگشت دستان شان سرد می باشد. کسانی که دچار این بیماری هستند در دست های شان رگ های خونی غیر عادی وجود دارد و شدت پیدایش علائم رینود بستگی به مقدار تنگ شدن عروق دارد.

زمانی که این تنگی به شکل پی در پی و طولانی رخ دهد، نشانه ها نیز به صورت شدیدتری مشاهده می شوند، ولی در هر صورت سه نشانه به طور حتم در یک حمله ی رینود به چشم می خورد که این سه حالت عبارتند از: تغییر رنگ و بروز رنگ پریدگی انگشتان، سرد شدن انگشتان دست و پا، احساس خواب رفتن و سوزن سوزن شدن عضو بعد از قرار گرفتن مجدد در فضای گرم.

لوپوس

لوپوس تا حد بسیاری مشکوک می باشد و در وضعیتی به وجود می آید که سیستم ایمنی بدن حملاتی را به طور اشتباه به بافت های خود کند.

مشکلات سیستم گردش خون

اگر جریان خون به هر قسمتی از بدن مخصوصا عضوهایی نظیر انگشتان پا و یا دست کاهش پیدا کند باعث می شود که آن ها دچار سردی شوند. اگر گردش خون دچار مشکل شود نشان گر این است که عوارض قلبی در حال شروع شدن می باشد و این مسئله بیشتر در مردانی که بالای ۵۰سال سن دارند اتفاق می افتد.

سیگار کشیدن

چنانچه همچنان دلایل ترک سیگار را قبول ندارید باید این را بدانید که درون سیگار نیکوتینی وجود دارد که باعث انقباض سلول های خونی می شود و همچنین قادر است که در عروق خونی پلاک ایجاد کند. این روش جریان خون را به سمت عضوهای انتهایی مانند انگشتان بسیار کاهش می دهد.

کمبود ویتامین B12

اگر در رژیم غذایی تان کمبود ویتامین ب۱۲ داشته باشید باعث می شود که در انگشتان تان بیش از حد احساس سرما کنید. اگر ویتامین ب۱۲ را به مقدار کافی استفاده نکنید باعث می شود که تولید سلول های قرمز کاهش یابد. چنانچه شما در دسته گیاه خواران قرار دارید احتمالا سردی انگشتان در اثر کمبود ویتامین ب۱۲ را بیشتر احساس می کنید. اگر از مکمل هایی که دارای ویتامین ب۱۲ هستند استفاده کنید می توانید این مشکل را حل کنید.

مصرف داروها

ممکن است از داروهایی که استفاده می کنید انگشتان تان دچار سردی شوند. بسیاری از داروها باعث می شوند که سلول های خونی مخصوصا عروق خونی منقبض شوند. برخی از داروهایی که این کشکلات را به وجود می آورند عبارتند از، بتا بلاکرها (تجویز شده برای تنظیم فشار خون) ، داروهای میگرن ، برخی داروهای سرطان و ضد احتقان ‌های بدون نسخه. در مورد مصرف هر کدام از این داروهایی که باعث علائم می شود با پزشک و یا داروساز خود صحبت کنید.

کم کاری تیروئید

چنانچه در روز گرمی انگشتان تان دچار سردی می شود احتمالا این وضعیت بستگی به فعالیت غده تیروئید دارد نه درجه حرارت بدن و یا عملکرد سیستم گردش خون شما. غده تیروئید در کمک به تنظیم دمای بدن نقش بسیار مهمی دارد. در واقع تیروئید ترموستات بدن ما می باشد. علاوه بر این مشکلات دیگری که تیروئید می تواند باعث شود عبارتند از احساس خستگی، نوسانات وزن، یبوست و… که بیشتر در کسانی که بالای پنجاه سال سن دارند اتفاق می افتد.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *