بسیاری از افراد خشکی گلو را تجربه کرده اند، به خصوص در ماه های سرد سال، ولی دلیل خشکی گلو چه می باشد و چطور می توان آن را برطرف کرد؟ علل بسیاری وجود دارد که باعث به وجود آمدن خشکی گلو می شود. اغلب این دلایل مهم نیستند ولی برخی مواقع خشکی گلو می تواند به واسطه یک مشکل یا بیماری جدی و پنهان باشد.
در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از جمعیت کره زمین دچار حساسیت هستند. اگر کسی دچار حساسیت فصلی شده باشد، ذرات موجود در هوا موجب می شوند سیستم ایمنی او به آن ها واکنش بیش از اندازه نشان دهد. از عوامل شایع حساسیت می توان به گرده های گیاهان، مایتهای خاک، چمن، کپک، موی حیوانات و بعضی از غذاها اشاره کرد.
برای فردی که دارای حساسیت فصلی است این حساسیت ها موجب می شوند سیستم ایمنی، یک ماده ی شیمیایی به نام هیستامین را ترشح کند. هیستامین آزاد شده به خاطر یک واکنش آلرژیک علاوه بر خشکی گلو می تواند باعث بروز سرفه، گرفتگی یا آبریزش بینی و خارش پوست و دهان و یا چشم ها شود.
چنانچه با دهان باز بخوابید به قطع یقین با گلویی خشک از خواب بیدار خخواهید شد. این مسئله اصولاً موقعی به وجود می آید که شخص در زمان خواب از راه دهانش نفس می کشد. زمانی که دهان باز می ماند هوا بزاق تولید شده برای نگهداری رطوبت دهان را خشک خواهد کرد. در نهایت پس از بیدار شدن، گلو و دهان خشک خواهد بود. خوابیدن با دهان باز می تواند باعث خروپف و نفس بد بو پس از بیدار شدن از خواب هم شود.
هنگامی که بدن فردی دچار کم آبی می شود، این امر طبیعی است که در دهان و گلو احساس خشکی نماید. علائم دیگر دهیدراسیون شامل خستگی و سرگیجه، کمتر ادرار کردن، تیرگی رنگ ادرار، احساس تشنگی می شود. دهیدراسیون به خاطر کم نوشیدن آب به وجود می آید.
خشکی گلو می تواند علائمی از سرماخوردگی هم باشد. سرماخوردگی معمولی بیماری است که به موجب عفونت ناشی از یکی از چند نوع ویروس مختلف به وجود می آید. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها، یک فرد بزرگسال به طور میانگین هر سال ۲ تا ۳ مرتبه سرما می خورد. سرماخوردگی امکان دارد موجب خشکی گلو، خارش گلو و یا گلودرد شود. سرماخوردگی می تواند با این علائم به سراغ هر فرد بیاید: گرفتگی یا آبریزش بینی، عطسه، سرفه، تب خفیف و بدن درد.
از علائم وجود آنفلوانزا خشکی و خارش گلو و گلودرد می تواند باشد. آنفلوآنزا، یک بیماری سیستم تنفسی است که از ویروس آنفلوآنزا به وجود می آید. علامت های این بیماری اصولاً ۴۸ساعت پس از این که فرد در معرض ویروس آنفلوآنزا قرار گرفت آغاز می شوند. آنفلوآنزا کمی جدی تر از یک سرماخوردگی ساده است و کسی که دچار آن شده است احتیاج به استراحت و رسیدگی بیشتری دارد.
از علائم مونونوکلئوز عفونی می توان به خشکی و خارش گلو اشاره نمود. این بیماری طبق معمول به خاطر ویروس اپشتاین بار به وجود می آید. از عوامل انتقال این ویروس می توان به ترشحات بدن فرد آلوده به این ویروس مثل بزاق اشاره کرد. مونونوکلئوز را بیشتر بیماری بوسه قلمداد می کنند و اغلب نوجوانان و جوانان به این ویروس مبتلا می شوند ولی فرد در هر سنی می تواند این بیماری را بگیرد. علائم دیگر مونونوکلئوز عفونی شامل ضعف عضلانی، تب، سر درد، تورم گره های لنفاوی در گردن و زیربغل، خستگی، تورم لوزه ها و تعریق شبانه می شود. اصولاً مونونوکلئوزبین ۲ تا ۴ هفته به طول می انجامد ولی برخی از افراد امکان دارد به زمان بیشتری برای درمان احتیاج داشته باشند.
از عوامل دیگری که می تواند باعث خشکی گلو شود ریفلاکس اسید معده است. اسیدی که وارد مری می شود قادر است باعث احساس سوزش و خشکی در گلو شود. از علامت های این مشکل می توان: مشکل در بلع، سرفه های خشک، صدای دورگه و آروغ زدن را نام برد.
التهاب لوزه ها می تواند موجب خشک شدن گلو شود. تورم لوزه ها اصولا به خاطر یک عفونت ویروسی اتفاق می افتد ولی باکتری هم می تواند دلیل آن باشد. تورم لوزه ها به غیر از خشکی گلو این علائم را هم دارد: زخم های ملتهب و قرمز یا سفید روی لوزه ها، تب، تورم گره های لنفاوی در گردن، دورگه شدن صدا، سر درد و بدبو شدن دهان.
خشکی حلق می تواند علامت گلودرد استرپتوکوکی باشد. این بیماری یکی از انواع عفونت گلو است که باعث گلو درد شدید و خشکی گلو می شود. عامل به وجو آمدن این بیماری باکتری است: استرپتوکوک پیوژنز. تب، تورم گره های لنفاوی در گردن، کهیر، گلودرد استرپتوکوکی شامل التهاب و زخم های قرمز یا سفید روی لوزه ها، تهوع و استفراغ و بدن درد از علائم دیگر این بیماری می باشد.
درمان های دارویی برای تب یونجه:
ایمونوتراپی شامل بالا رفتن به مرور قرارگرفتن در معرض آلرژن ها در شرایط کنترل شده می شود. هدف از این نحوه درمان کمک کردن به سیستم ایمنی برای مقاوم تر شدن در برابر آلرژن ها و پایین آمدن علائم آلرژی به مرور زمان است. برای این که تب یونجه را به صورت درمان خانگی بهبود دهیم باید مواد غذایی زیر را بیشتر مصرف کنیم:
با دهان نفس کشیدن در زمان خواب می تواند به خاطر گرفتگی یا احتقان بینی باشد که با این روش ها درمان می شود: داروهای ضد گرفتگی بینی، آنتی هیستامین ها و اسپری بینی کورتیکواستروئید.
فردی که احساس دهیدراته شدن دارد می بایست به اندازه ای آب و مایعات بخورد تا هیدراته شود. اگر مقدار بیشتری آب بنوشید، احساس خستگی کمتری خواهید نمود، بیشتر ادرار خواهید کرد و رنگ ادرارتان روشن تر خواهد بود. به مقدار لازم از قهوه و نوشیدنی های کافئین دار استفاده نمایید زیرا باعث کم آبی بدن خواهند شد.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…