ویتامین د (D) یا ضد راشی تیسم
ویتامین د (D) یا ضد راشی تیسم – کمک قابل توجه به رشد میکند
ویتامین د از ویتامینهای است که در چربی حل می شود و در اغذیه ی حیوانی چر، بویژه در تخم مرغ و روغن ماهی به وفور یافت می گردد. از ویژگی های این ویتامین یکی هم این است که در انسان و جانوران از یک مادهٔ مشابه که در پوست موجود است، در برابر نور آفتاب تولید میگردد. همین موضوع سبب شده که مردم کوهستان و کسانی که از آفتاب برخوردارند، نیاز کمتری به ویتامین (د) داشته باشند.
ویتامین (د) کمک قابل توجه به رشد میکند و در تکثیر بافت استخوانی نقش عمده ای دارد. وجود آن سبب جذب افزایش کلسیم از روده و نیز رسوب کلسیم در استخوانها میگردد. فقدان آن سبب بیماری راشیتیسم «کج شدن و نرمی استخوانهای دست و پا» می شود. (مصرف بیش از حد ویتامین (د) مانند (آ) خطرناک است و علائم آن تهوع، اسهال، لاغری، ضایعات کلیوی است و در زنان باردار زیادهروی در مصرف کردن این ویتامین به جنین آسیب می رساند) مقدار نیاز روزانه این ویتامین ده میلی گرم است.
منابع این ویتامین، روغن کبد ماهی ۱۰۰۰ واحد درصد گرم، روغن ماهی مورو ۵۰۰، گوشت ماهی ۸۵، جگر سیاه ۵۰، کره ۶۰، پنیر ۳۵، شیر ۲۴، زرده تخم مرغ ۲۰ درصد، و در ماهی ساردین و جوانه گندم که مخصوصاً برای بچه ها لازم و ضروری است.
بدن شما با کمک نور ماوراء بنفش آفتاب، ویتامین (د) میسازد و این ویتامین گردش کلسیم را در بدن شما ثابت نگه می دارد و به همین جهت است که در مناطق گرمسیر با این که مصرف کلسیم خیلی کمتر از کشورهای مترقی است، معذالک بیماری نرمی استخوان دیده نمی شود. عمل ویتامین (د) در بدن، آهکی کردن استخوانهاست و گرسنگی نامرئی ویتامین (د) باعث غضروفی شدن استخوانها، مخصوصاً اطفال می شود. ویتامین (D) جذب آهک و فسفر را در بدن، در خون و در استخوانها تسهیل و تنظیم میکند و نسبت کلسیم به فسفر را که باید همیشه ثابت و معادل ۷ دهم باشد. نگاهداری می نماید. احتیاج روزانه شما به ویتامین (D) یک میلی گرم می باشد.
فقدان ویتامین (دD) باعث نرمی استخوان، پیچیدگی عضلات، استخوان درد، تشنج عضلات، ورم دست و پا، رشد ناقص، پوسیدگی دندان، اختلال در غدد، و غیره خواهد شد. ویتامین (د) در زرده تخم مرغ. روغن زیتون، کره، روغن کبد ماهی، روغن نارگیل و خرما یافت می شود و بهترین منبع این ویتامین همانا تابش آفتاب است. خوردن ماهی ساردین و صدفهای دریایی و خوردن مغز قلم و تهیه غذا با گوشت با استخوان، کمبود ویتامین (د) را جبران می نماید. روغن دانه ی شنبلیله به علت داشتن ویتامین (D, A) همانند روغن ماهی است.”
دیدگاهتان را بنویسید