فوائد هندوانه / با هندوانه از برخی بیماریها جلوگیری کنیم
هندوانه و فوائد آن/ با هندوانه از برخی بیماریها جلوگیری کنیم
هندوانه دارای آب زیاد است. خواص آن خنک و تر و مسکن التهاب و فشار خون و برطرف کننده عطش زیاد، ادرار آور، سازنده خون صالح و رقیق است. بهترین درمان حصبه و مطبقه بوده ، در این راه شهرت دارد ولی چون سلولز زیاد داشته، دیرهضم و نفاخ است، این دسته از بیماران نمی توانند از گوشت هندوانه استفاده کنند. این اشخاص آب هندوانه را گرفته میل کنند. انهایی که رودههاشان مجروح است، تولید نفخ خطرناک میکند. با کمی شیر خشت نوش جان کنند تا بدین ترتیب هم تبرید کرده و هم دچار نفخ و ناراحتی معده و روده نشوند. اشخاصی که معده و روده شان تنبل شده و نمی توانند گوشت هندوانه را بخورند، مربای پوست هندوانه مفید است. در برابر منافع سرشاری که دارد گاه گاه، عارضه. نیز از خم و در هنده انه م به ح م . ا رد کاه کاهی عوارضی نیز از خوردن هندوانه متوجه ما خواهد شد. ولی دستگاه افرینش غالباداروی این عوارض را در قسمتی دیگر از بدن ما قرار داده است.
چنانچه اگر کسی در اثر خوردن برنج سفید کرده، متبلا به مرض بری بری شود، میتواند بیماری رابا خوردن پوست برنج برطرف کند و نفخ حاصله از بعضی از میوه ها هم درمانش در پوست آنها است. چنانچه اگر خیار را با پوست بخورید مبتلابه نفخ معده نخواهید شد. خوردن مربای پوست خیار هم نفخ را از بین میبرد. خوردن زردآلو با هسته نیز همین خاصیت را دارد. درگذشته از پوست هندوانه خورش پوست هندوانه نیز درست میکردند و یکی از غذاهای مخصوص اعیان و اشراف بود، ولی متأسفانه امروزه به کلی منسوخ شده است.
خوردن گوشت هندوانه با سکنجبین جهت درمان یرقان و سنگهای صفراوی و کلیه مفید است. خوردن هندوانه ناشتا مخصوصاً در هوای گرم وقتی عطش غلبه کرده چندان خوب نیست و بهتر است هندوانه را بعد از صرف غذا میل نمایند. هندوانه با این که انواع اقسام دارد و رسیده آن به رنگ قرمز و زرد جلوهگری میکند، معذالک با هم فرقی اساس ندارند و اختلاف هندوانه بیشتر مربوط به طرز کشت آنهاست.
کوچکی و بزرگی آن هم مربوط به نوع خاکی است که این میوه را در آن می کارند. هندوانه را معمولاً به صورت دیم و آبی می کارند. تخمه دیم آن قرمز و تخمه آبی آن سیاه و یا خط دار است. برای آن که آن را به طور دائم بکارند. معمولاً تخمهای بذر را در مجاور ریشه گون قرار می دهند تا بتواند از آن آبی که آن ریشه از اعماق زمین میکشد استفاده نماید. و همین امر سبب شده است که نوع دیمی مفیدتر گردد.
محصول آبی خیلی درشتتر و بزرگتر از دیمی می شود و اخیراً کشاورزان ایرانی توانستهاند هندوانه هایی پرورش دهند که وزن آنها ۳۷ کیلوگرم باشد. در بیرجند و بجنورد و سایر نواحی خراسان، هندوانه کوچکی به عمل می آید که فوق العاده شیرین است و اهالی آب آنها را غلیظ کرده به صورت شیره در میآورند. این نوع شیره فوق العاده خنک و مفید است. هندوانه کال دیرهضم تر و نفاخ تر است و در بعضی از معده ها با کمک مسهل هم به آسانی هضم نمی شود. پخته آب هندوانه (دورسته) با سکنجبین فوری سنگ کلیه را آب میکند و مجرب است.
دیدگاهتان را بنویسید