به تازگی تبلیغاتی در ویترین مغازه ها مشاهده می شود تحت عنوان ؛روغن گیری در حضور مشتری؛ که در این مغازه ها دستگاه های روغن گیری نسبتا کوچکی وجود دارد که روغن دانه هایی مانند کنجد،سیاهدانه،تخم کتان و…استخراج می شود.
نکته حائز اهمیت این است که این دستگاهها که در ابعاد بزرگتر در کارخانههای روغنکشی نیز موجود است، فقط بخش کوچکی از خط تولید روغنگیری دانهها را تشکیل میدهد و از ابتدا تا انتهای خط تولید دستگاهها، وسایل و ملزوماتی است که به واسطه آن روی دانهها و روغن خامِ استخراج شده، عمل تصفیه و فرآیندهای مختلفی انجام میگیرد که متاسفانه در فروشگاههای مذکور این وسایل و مراحل حذف شده و فقط از دانه، روغن گرفته میشود؛ ضمن اینکه شرایط و محیط غیر بهداشتی بوده و دور از آزمایشات و نظارت مسئولان فنی انجام می شود.
همه روغنهای مایع مخصوصا انواع خام و تصفیه نشده مانند روغن کنجد و سیاهدانه و… فسادپذیری بالایی دارد. این روغن باید بلافاصله پس از استخراج، مصرف شده یا تصفیه شود.
روغن خام حاوی صمغ، موم، ذرات ریز، رطوبت، اسیدهای چرب آزاد، اجزای دانه و ترکیبات زائد دیگری است که در اثر ماندگاری و مجاورت با هوا، نور، حرارت و رطوبت محیط دچار فعل و انفعالات میکروبی و شیمیایی مختلفی شده و بدون شک در اثر هیدرولیز و اکسیداسیون فاسد و مسموم میشود.و این در حالی است که فروشندگان نام این روغن را روغن خالص و طبیعی و سرشار از خواص تغذیه ای معرفی می کنند.
مصرف روغنی که در تماس با اکسیژن هوا اکسید شده، به دلیل ایجاد رادیکالهای آزاد مضر است و افزایش پِراکسید، موجب بیماریهای عروق قلب، تصلب شرایین (سختشدن رگها) و پیری زودرس میشود.
روغن هیدرولیز شده سرطان زا است و مواد مغذی خود را از دست داده و آن خواص درمانی را که فروشنده ادعا میکند، نخواهد داشت. چنین روغنهایی حتی برای تفت دادن مواد غذایی هم مناسب نیستند.
نکته دیگر آن که اگر دانههای کنجد در شرایط نامساعد محیطی، آلوده به انواعی از کپکها شده باشد روغن آن براحتی مسموم و مصرف آن برای کبد زیانبار خواهد بود.
نگهداری چندروزه روغن خام در مخازن موجود در فروشگاهها و ترکیب آن با روغنهای تازه استخراج شده سبب تعرق و تشکیل رسوب لجنی و ابری شکلی در روغن میشود که مصرف آن فوقالعاده زیانبار است و از همه مهمتر آن که دستگاههای روغنگیری دستکم در پایان هر روز کاری باید با مواد خاصی شستشو داده شود که متاسفانه چنین کاری انجام نمیشود.
لذا برای مصارف درمانی یا پخت و پز، لزوما از روغنهای تصفیهشدهای که دارای پروانه بهرهبرداری، مجوز بهداشت، مهر استاندارد و تاریخ مصرف هستند، استفاده کنید و این را هم بدانید که مواد نگهدارندۀ روغنها اغلب از انواع آنتیاکسیدانهای مفید و طبیعی همچون ویتامین Eو A هستند. پس نگران نگهدارنده های موجود در روغنهای تصفیه شده نباشید.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…