شکافی که بین سالمندان و دیگر اعضای خانواده وجود دارد موجب شده تا دو نسل از اعضای یک خانواده در برقراری ارتباط با یکدیگر دچار مشکل شوند. این درحالی است که با برقراری ارتباط صحیح بین سالمندان و فرزندان میتوان محیطی آرام و سرشار از نشاط را به وجود آورد. درحال حاضر اغلب والدین به دلیل داشتن مشغلههای بسیار نمیتوانند به اندازه کافی با فرزند خود باشند. والدین میتوانند برای برقراری ارتباط موثر با فرزندان خود راهکارهای اصولی را درنظر بگیرند. سالمندان همواره به دلیل نیاز به آرامش ترجیح میدهند در محیطی ساکت و آرام دوران سالمندی خود را سپری کنند.
برخی از سالمندان نیز تمایل دارند زمان بیشتری را در کنار فرزندان خود باشند اما نبود زمان کافی موجب میشود تا بیشترین زمان سالمندان در تنهایی سپری شود. گاهی اوقات فرزندان برای آنکه بتوانند به کارهای روزمره خود رسیدگی کنند فرزندان خود را کنار والدین سالمند خود میگذارند. این کار موجب میشود تا افراد سالمند زمان بیشتری را درکنار فرزندان خود گذرانند و روحیه آنها نیز بانشاطتر خواهد بود.
فرزندان برای داشتن رابطهای سالم با والدین سالمند خود باید شرایط سنی و وضعیت روحی و جسمی آنها را درنظر بگیرند. توجه به این نکات و درک شرایط آنها موجب میشود ارتباط بهتری بین دو نسل به وجود آید. اختلاف عقیده بین فرزندان و والدین در موارد بسیاری مشاهده میشود اما فرزندان باید سن بالا و تجربیات والدین سالمند خود را درنظر بگیرند. در اینصورت میتوانند با گفتگو و پیدا کردن راهحلهای منطقی به توافق برسند.
چنانچه افراد تمایل داشته باشند فرزندان کوچک خود را به والدین مسن و سالمند بسپارند باید ابتدا نقاط ضعف و قوت آنها را بهخوبی بشناسند. فرزندان باید اجازه دهند تا والدین سالمند و مسن مراقبت از کودکان را بهعنوان یک کار فرحبخش درنظر بگیرند. از آنجایی که فاصله سنی میان پدربزرگ و مادربزرگ و فرزندان و نوهها زیاد است و سه نسل مختلف را تشکیل دادهاند. والدین امروزی از مشاوران و برنامههای آموزشی استفاده میکنند تا بتوانند فرزندان خود را مدرن و بهروز تربیت کنند. این مسئله میتواند در برقراری ارتباط بین نوهها و سالمندان تاثیر بسیاری داشته باشد.
داشتن ترس از تنهایی و مرگ، خستگی، ایجاد تغییرد در الگوی خواب سالمندان، استرس و افکار مایوس کننده از جمله مواردی هستند که در دوران سالمندی بسیار دیده میشود. فرزندان برای برقراری ارتباط بهتر و موثر با والدین سالمند خود باید این موارد را درنظر گرفته و باتوجه به آن راه حل مناسبی را انتخاب کنند. آگاهی از وضعیت جسمی و روانی سالمندان توسط فرزندان موجب میشود تا روحیه بهتری را به دست بیاورند. به هیچ عنوان نباید با سالمندان همچون یک کودک رفتار کرد چراکه داشتن رفتار کودکانه با سالمندان موجب تخریب بیشتر روحیه آنها خواهد شد. بهتر است به سالمندان پیشنهاد شود که در کلاس و یا دورههایی شرکت کرده و یا وقت خود را با افراد همسن سپری کنند. البته نباید به آنها همچون کودکان دستور داد بلکه باید پیشنهاداتی را به آنها ارائه داد.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…