ليستريا ( ليستريوز ): علايم، علل و درمان
ليستريوز عفونت منتهي به مواد غذايي ناشي از باکتري ليستريا است.
اکثریت افرادی که آلوده شده اند، ممکن است سختی بیماری ليستريوز را متوجه شوند. با این حال، افرادی که در معرض خطر هستند می توانند شدیدا تحت تاثیر قرار گیرند و میزان مرگ و میر نسبتا زیاد است.
ليستريوز ، که ليستريا نيز ناميده مي شود، مي تواند عفونت جدي باشد. آن به زنان باردار، نوزادان، سالمندان و هر کس با سیستم ایمنی ضعیف حمله می کند.
در این مقاله، ما به علائم، تشخیص و درمان ليستریوز نگاه خواهیم کرد. ما همچنین بحث خواهیم کرد که چگونه باکتری ها کار می کنند، بهترین راه برای جلوگیری از عفونت، و تحقیقات اخیر برای جلوگیری از بیماری.
مطالب این مقاله:
ليستريوز چیست؟
علائم
علل
رفتار
جلوگیری
Listeria monocytogenes چیست؟
حقایق سریع در مورد ليستريوز
در اینجا برخی از نکات کلیدی در مورد لیستروئید وجود دارد. جزئیات بیشتر و حمایت از اطلاعات در مقاله اصلی است.
ليستریوز عفونت ناشی از ليستريا مونوسيتوژنز است
حدود ۲۶۰ آمریکایی سالانه از لیستروزیوز میمیرند.
فقط افراد مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف و زنان باردار در معرض خطر جدی از لیسترویوز هستند.
ليستریوز می تواند منجر به سپتیکمی يا مننژيت شود.
زنان باردار ۱۰ برابر بیشتر از افراد معمولی آلوده به لیستریا هستند.
ليستریوز چیست؟
لییرریوز عفونی ناشی از باکتری لیستریا است که به نام جوزف لیستر، جراح و پیشگام جراحی آنتی سپتیک نامگذاری شده است. ۱۰ گونه متمایز از لیستریا وجود دارد. نوعی که بیشترین تاثیر را بر انسان دارد، ليستريا مونوسيتوژنز است.
Listeria مسئول در حدود ۱،۶۰۰ بیماری و ۲۶۰ مرگ و میر در ایالات متحده آمریکا سالانه، بیش از میزان مرگ و میر سالمونلا و Clostridium botulinum. این میزان عفونت در سالهای اخیر نسبتا پایدار باقی مانده است.
به طور معمول از طریق خوردن غذای آلوده ایجاد می شود، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد ليستريوز کشنده است.
علائم ليستريوزيس
علائم اولیه لیستریوزیس ممکن است برای مدتی آشکار نباشد؛ دوره نهفتگی متغیر است و می تواند هر چیزی از ۱۱-۷۰ روز پس از مصرف مواد غذایی با لیستریا باشد.
علائم زیر از عفونت لیستریا هستند که به احتمال زیاد ۱ تا ۳ روز طول می کشند:
دردهای عضلانی
تب
نشانه های آنفولانزا
حالت تهوع
اسهال
برای بسیاری از افراد، عفونت لیستریا بدون توجه به آن منتقل می شود. با این حال، در برخی از افراد، عفونت به سیستم عصبی گسترش می یابد که ممکن است علائم شامل موارد زیر باشد:
سردرد
گیجی
گرفتگی گردن
لرزش و تشنج
از دست دادن تعادل
در افراد حساس، لیستروئید می تواند به یک عفونت جدی خون (سپتی سمی) یا التهاب غشاهای اطراف مغز (مننژیت) منجر شود.
اگر عفونت لیستریوزیس به مغز گسترش یابد، نتایج ممکن است شدید باشد و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
فلج عصب جمجمه: درد و لرزش.
انسفالیت: التهاب مغز.
مننژیت: التهاب غشاهای پوشش مغز و نخاع.
Meningoencephalitis: ترکیبی از مننژیت و آنسفالیت.
آبسه های مغزی: در ناحیه مغز استخوان موضعی ایجاد می شود.
علائم در دوران بارداری یا نوزادان تازه متولد شده
زنان باردار ۱۰ برابر احتمال ابتلا به لیستروئید را بیشتر از جمعیت عمومی دارند. شیوع لیستریوز در دوران بارداری ۱۲ مورد در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر است، در مقایسه با ۰.۷ در ۱۰۰۰۰۰ در جمعیت عمومی.
در حالی که یک مادر مبتلا به عفونت لیستریا ممکن است نشانه های بیرونی را نشان ندهد، کودک ممکن است به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.
ليسترئيوز مي تواند منجر به سقط جنين يا زايمان زودرس شود. یک احتمال وجود دارد که یک نوزاد ممکن است عفونت تهدید کننده زندگی را در روزها و هفته های پس از تولد رنج ببرد.
علائم در یک نوزاد تازه متولد می تواند ظریف باشد اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
تحریک پذیری
تب
استفراغ
از دست دادن علاقه به تغذیه
علل ليستريوزيس
ليسترئيوز ناشي از ليستريا، نوعي باکتري است که معمولا در آب، خاک و مدفوع مشاهده مي شود. هنگامی که مصرف غذاهای حاوی باکتری آلوده می شوند انسانها بیمار می شوند.
شایعترین مواد غذایی که سبب بوجود آمدن شیوع لیستریوزیس می شوند عبارتند از گوشت گاو و محصولات لبنی غیر پاستوریزه. با این حال، بسیاری از غذاهای دیگر نیز به علت شیوع بیماری، از جمله سیب کارامل، کانتالوپ، و کلم بروکلی که توسط کود گوسفند حاصل می شود، دیده می شود.
بزرگسالانی که سالم هستند و دارای سیستم ایمنی قوی هستند، در معرض خطر ابتلا به لیسترویوز هستند. موارد زیر با افزایش خطر عفونت لیستریا همراه است:
سن بالای ۶۵ سال
ایدز (سندرم نقص ایمنی بدست آمده)
بیماری کلیوی موجود
شیمیدرمانی
سیروز
دیابت
جراحی حذف طحال
داروهای ضد آرتریت روماتوئید و داروهای ضد سرطان
تشخیص ليستريوز
ليسترئوس با آزمايش خون تشخيص داده مي شود. مایع ادرار یا نخاعی نیز ممکن است آزمایش شود.
درمان ليستريوز
برای عفونت های جزئی، دارو ممکن است مورد نیاز نباشد. برای موارد جدیتر ليستريزی، آنتیبيوتيکها شايعترين روش درمان هستند؛ آمپی سیلین می تواند به تنهایی یا همراه با یک آنتی بیوتیک دیگر (اغلب جنتامایسین) استفاده شود.
اگر سپتی سمی یا مننژیت رخ دهد، به فرد آنتی بیوتیک های داخل وریدی داده می شود و نیاز به مراقبت و درمان تا ۶ هفته دارد.
پیشگیری از ليستريوز
روش های ساده پیشگیری از ليستريوز شامل شستن دست ها و تمیز کردن میوه ها یا سبزیجات به طور کامل قبل از پخت و پز است.
اگرچه ليسترئيوز نادر است، اما راههايي براي افزايش شانس ابتلا به آلزايمر وجود دارد؛ این اقدامات احتیاطی مخصوصا در حاملگی مهم است:
پاکیزگی – قبل از آماده کردن غذا، دست ها را با آب گرم صابون بشویید. ظروف و سطوح کار را به همان روش پاک کنید.
سبزیجات خام – اسکراب در آب گرم با یک برس تمیز می شود.
کاملا پخته شود- اطمینان حاصل کنید که ظروف گوشت و تخم مرغ کاملا و به طور کامل گرم می شوند. دماسنج مواد غذایی می تواند مفید باشد.
پنیر – اجتناب از پنیر های نرم از جمله بری، فتا، کامامبر، پنیر آبی رنگ و یا پنیر مکزیکی مانند cheeso fresco، panela و queso blanco؛ مگر اینکه برچسب به وضوح مشخص کند محصول با شیر پاستوریزه ساخته شده است.
گوشت – اجتناب از خوردن گوشت سرد، به خصوص گوشت گاو و هات داگ، مگر اینکه قبل از خوردن غذا در دمای بالا پخته شود. مراقب باشید که چیزی را که با گوشت پخته شده خام و سرخ می شود شستشو دهید.
غذاهای دریایی دودی – از غذاهای دریایی دودی یخ زده جلوگیری کنید مگر اینکه قبل از مصرف آن کاملا پخته شود.
Listeria monocytogenes چیست؟
L. monocytogenes یکی از پاتوژن های مضر مواد غذایی است. این می تواند با اکسیژن و یا بدون آن رشد کند و بر خلاف بسیاری از باکتری های دیگر می تواند در دمای زیر ۰ درجه سانتیگراد رشد کند و تولید شود.
Listeria در حداقل ۴۲ گونه از حیوانات وحشی و خانگی و ۱۷ گونه از پرندگان یافت شده است. این باکتری از صدف، ماهی، قارچ، کنه و مگس جدا شده است.
برخی مطالعات نشان می دهد که تا ۱۰ درصد از دستگاه گوارش انسان شامل L. monocytogenes است. به طور خلاصه، Listeria یک ارگانیسم موفق است.
ویژگی های مقاومتی آن، همراه با همه جا نسبی، Listeria را جدی و نگران کننده می کند.
L. monocytogenes به طور معمول وارد میزبان از طریق روده و ابتدا ابتدا کبد را آلوده می کند. در کبد، باکتری ها تا زمانی که سیستم ایمنی میزبان آن را برطرف می کند، افزایش می یابد؛ در این مرحله، اکثریت عظیم عفونت ها به پایان می رسد. با این حال، در افراد مبتلا به اسهال و دیگر افراد در معرض خطر، عفونت ممکن است ادامه یابد و در نهایت به مغز منتقل شود.
باکتری Listeria قادر به وارد شدن و زنده ماندن در سلول های ایمنی مثل ماکروفاژها است. L. monocytogenes نیز قادر به ربودن دستگاه های سلولی و فریب دادن سلول ها به کشیدن باکتری در داخل است.
درون سلول، باکتری می تواند به سلولهای همسایه نفوذ کند و از سیستم ایمنی بدن محافظت کند. این توانایی در سلول های بشر زندگی می کند که غیر طبیعی است، خطرناک و بسیار دشوار است.
دیدگاهتان را بنویسید