فعالیت های رسانه ای
فعالیت های رسانه ای
فعالیت های رسانه ای نیز از جمله فعالیت هایی است که می بایست در هر سه مرحله ی قبل، حین و بعد از برنامه با دقت فراوان به ان پرداخت.
مهم ترین فعالیت خبری قبل از برنامه، نشست خبری یا همان کنفرانس مطبوعاتی است که به گونه ای اعلام رسمی برنامه نیز توسط بالاترین مقام مسئول در این بخش صورت گیرد .
از این پس سایر فعالیت های خبری از جمله گام های علمی و یا اجرایی برنامه، مصاحبه با مسئولین و افراد ذی ربط در رسانه ها پوشش دهی می شود.
در این نشست ها معمولا مجری خیلی سریع به معرفی برنامه و مقام مسئول ومناسب نشست می پردازد و به دور از هیچ حاشیه ای تریبون را به مقام مسئول می سپارد.
مقام مسئول نیز با معرفی برنامه اصلی ، اهداف برگزاری، ضرورت هاونقاط عطف اجرایی صحبت های خود را اغاز می نماید.
قابل ذکر است که این صحبت ها نباید خیلی به طول انجامد و فقط موضوع اصلی و نقاط مبهم خلاصه میگردد. تا بیشتر به سوالات خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ داده شود.
بنابراین بخش دوم این نشست ها به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص می یابد که پاسخ با حوصله و توام با احترام و دقت به بیشترین پرسشها ،شرط الزامی محسوب می گردد.
مهم ترین هماهنگی ها
مهم ترین هماهنگی هایی که می بایست برای نشست خبری و سایر فعالیت های رسانه ای صورت گیرد عبارت است از:
اطلاع رسانی به رسانه ها و خبرگزاری ها از طریق ارسال SMS تماس تلفنی و ارسال فکس نسبت به موضوع ، زمان و مکان برگزاری و همینطور مسئول مدعو از طریق سربرگ گروه برگزار کننده.
بنابراین تهیه لیست جامعی از شماره ها،Email و فکس رسانه ها و خبرنگاران و روزامدسازی انها ضروری به حساب می اید.
میز وچک لیست خبرنگاران بیرون از محل برگزاری و فردی که مسئولیت ثبت حضور خبرنگاران و اطلاعات مربوط به انها را بر عهده گیرد.
بهتر است روی میز پلاکاردی تحت عنوان میز رسانه قرار گرفته باشد.
تهیه سیستم صوت مناسب وحداقل یک میز میکروفون بی سیم برای سوالات خبرنگاران.
چیدمان محل برگزاری نشست که ترجیحا یک فضای با حداکثر ۳۰ صندلی برای این موضوع کفایت می کند.
فضای بزرگ حتی با کیفیت عالی، مناسب نشست خبری نمی باشد.
فیلم برداری و عکس برداری با کیفیتی که در بخش مربوطه توضیح داده خواهد شد.
تهیه پذیرایی مختصر از جمله شیرینی و نوشیدنی. تهیه کارت هدیه به تعداد لازم برای خبرنگاران (گاها بسته فرهنگی نیز اهدا می شود)
چند توصیه در خصوص فعالیت های رسانه ای
دقت داشته باشید که ارتباط خود را با رسانه ها و خبرگزاری ها مدام حفظ نمایید. و اطلاعات مربوطه را روزامد کنید.
از حضور به اندازه خبرنگاران در روز نشست اطمینان مجدد حاصل نمایید.
سعی نمایید تا نشست را راس ساعت اغاز کنید،چرا که بر ارامش وکیفیت برنامه خیلی می افزاید و ممکن است بواسطه تاخیر در برنامه خبرنگاران اتفاق خبری دیگری را از دست بدهد و در دفعات بعد کمتر به زمان بندی شما اعتماد کنند.
اگر خود گروه مجهز به سایت یا پایگاه خبری است، می بایست خیلی سریعتر از سایر رسانه ها مطلب خبری مربوطه را به بهترین نحو بالا گذاری نماید.
نهایتا تا ۱۲ ساعت پس از برنامه ادرس خبری خبرگذاری مربوطه که خبرنگار به نشست اعزام نموده را چک نمایید.
در صورت پوشش خبری مناسب بطور شایسته ای تشکر خود را ابراز نمایید و در صورت عدم پوشش دهی یا پوشش غیر مناسب اعتراض خود را بیان کنید و اسم خبرنگار را در لیست یادداشت نمایید تا در نوبت بعدی مورد تشویق مادی قرار نگیرد.
حداکثر ۴۸ ساعت پس از نشست گزارش خبری برنامه را با درج اطلاعات به برنامه در صفحه اول و پرینت تمامی اخبارهای بازتاب داده شده تهیه و به میزان لازم تکثیر نمایید.
بهتر است یکتیم رسانه ای ثابت متشکل از خبرنگاران خبره با ارتباطات نزدیک با رسانه ها تشکیل داد تا از مراحل علمی و اجرایی قبل، حین و بعد برنامه تولید خبر ومحتوا نماید .
تمامی خبرهای مرتبط را به طور مستقل پوشش دهی نماید، تا اگر سایر واحدهای رسانهای پوشش دهی مناسبی به برنامه ندادند.
این گروه بتواند با بازتاب دهی مناسب موجب توجه مخاطبان بیشتر وتحقق اهداف رسانه ای شود.
دیدگاهتان را بنویسید