سنگ مثانه به چه عللی به وجود می آید؟

چه دلایلی باعث ابتلا به سنگ مثانه می شود؟

سلمان اسلامی، متخصص کلیه و مجاری ادراری با توجه به علل ابتلا به سنگ مثانه بیان کرد: بزرگی پروستات، تنگی مجرای ادرار و مثانه‌ های عصبی از تخلیه کامل ادرار جلوگیری می کند.

به گزارش ازمن بپرس، این متخصص کلیه و مجاری ادراری در ارتباط با سنگ مثانه گفته است: سنگ مثانه که به آن سیستولیت نیز گفته می شود نتیجه رسوب کردن مواد معدنی در مثانه می باشد. این مواد در صورتی در مثانه جمع می ‌شود که مثانه بعد از ادرار کردن به طور کامل تخلیه نشود.

سلمان اسلامی در ادامه افزود: در اثر این مسئله غلظت ادرار باقی مانده به مرور بیشتر می‌ شود و مواد معدنی موجود در محلول کریستال به وجود می آورد.

عضو انجمن اورولوژی ایران و اروپا اظهار کرد: این سنگ‌ ها برخی مواقع بسیار کوچک می باشند و به سادگی همراه با ادرار خارج می ‌شوند ولی برخی سنگ‌ های مثانه در دیواره مثانه یا حالب (لوله کشیده شده از کلیه تا مثانه) گیر می‌ کنند. سنگ گیر افتاده به مرور کریستال‌ های معدنی بسیاری را جذب می‌ کند و بزرگ و بزرگ تر خواهد شد.

وی در ادامه بیان کرد: احتمال دارد سنگ مدتی در مثانه باقی بماند و هیچ نشانه ای را به وجود نیاورد. این سنگ ‌ها اکثر اوقات زمان رادیولوژی برحسب تصادف مشاهده می ‌شوند. سنگ مثانه بزرگ باید به واسطه متخصص از مثانه دفع شود.

دکتر اسلامی گفته است: احتمال دارد بیمار پس از ایجاد شدن سنگ مثانه با نشانه هایی مواجه نشود. ولی چنانچه سنگ مثانه را تحریک کند، نشانه های آن به وجود می آید.

عضو انجمن اورولوژی ایران و اروپا افزود: تکرر ادرار یا دشواری در آغاز ادرار کردن، جریان ادرار دیرتر از اندازه معمول، احساس درد در قسمت پایین شکم، درد و سوزش در زمان ادرار، وجود خون در ادرار و تیره رنگ بودن و عدم شفافیت ادرار از علائم ایجاد سنگ مثانه می باشد.

این متخصص کلیه و مجاری ادراری بیان کرد: چنانچه ادرار بعد از دفع در مثانه باقی بماند، سنگ مثانه به وجود می آید. باقی ماندن ادرار در مثانه گاهی اوقات پیامد ابتلا به بیماری دیگری می باشد که اجازه نمی ‌دهد مثانه کامل تخلیه شود.

اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: علاوه بر این بزرگی پروستات، تنگی مجرای ادرار و مثانه های عصبی از تخلیه کامل ادرار جلوگیری می کند.

از من بپرس 2

Recent Posts

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…

3 روز ago

پروتز پکسی چیست؟ توضیح کامل به زبان ساده

اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…

5 روز ago

چگونه در روزهای آلوده از سلامتی خود محافظت کنیم؟

وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالش‌های…

3 هفته ago

برنامه غذایی بدنسازی

برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…

5 سال ago

عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی

آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…

5 سال ago

بیماری های عفونی و درمان های آن

هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…

5 سال ago