#


سبک دلبستگی

7 فوریه 2019 بدون نظر 2119 بازدید

سبک دلبستگی

انواع سبک دلبستگی و راهکارهای آن

سبک دلبستگی و علاقه مندی کلید هر رابطه ی فوق العاده ایی است و کلید چرایی نوع رابطه شما با طرف مقابلتان، علم است. پس همواره در تلاش باشید تا بتوانید پیوند محکم تری داشته باشید.

تجربه های دوره کودکی و ژن های ما، نقش بسیار مهمی در شکل گیری روابط ما با دیگران دارد این که چگونه روابط عاشقانمان را شکل می دهیم به سبک دلبستگی ما ارتباط دارد.

سبک دلبستگی

در تحقیقات و بررسی های به عمل آمده در رابطه با چگونگی برقراری ارتباط و رفتار ما در رابطه ها نشان می دهد که به طور تقریبی همه آدم ها در سه نوع دسته بندی اضطرابی، اجتنابی و ایمن قرار می گیرند. براساس یک بررسی به عمل آمده حدود ۲۰ درصد از آدم ها اضطرابی و ۲۵ درصد اجتنابی و بقیه در گروه ایمن قرار می گیرند.

سبک دلبستگی اضطرابی

اشخاصی که دارای سبک دلبستگی اضطرابی هستند بسیار مشتاق صمیمیت، نزدیکی و عاشق دو نفره بودن می باشند اما این افراد روابط را بسیار شکننده می دانند و به تغییرات بسیار کوچک در حالت های عاطفی همسرشان حساسیت نشان می دهند مسائل کوچک مانند تماس نگرفتن همسر وقتی که قرار بوده تماس بگیرد، باعث می شود احساس ناامنی و آسیب پذیری داشته باشد.

افرادی که دارای سبک دلبستگی اضطرابی می باشند نمی توانند خواسته هایشان را با فرد مقابل مطرح کنند و احتمال افسرده شدن غمگینی و کناره گیری و یا پرخاشگری در آنها بیشتر وجود دارد.

این اشخاص تماس های تلفنی را که خیلی منتظرشان بوده اند را پاسخ نمی دهند و یا برای این که حسادت طرف مقابلشان را تحریک کنند با افراد دیگری حرف می زنند بدون شک اینگونه برخوردها و روش ها نمی تواند روابط با ثبات مورد نیاز فرد مضطرب را برای ایجاد احساس امنیت در او تأمین کند.

این نوع از واکنش خبر می دهد که ایجاد رابطه ی خوب و پایدار که فردی که دلبستگی اضطرابی برای احساس امنیت به آن نیاز دارد امری دور از دسترس به نظر می رسد.

راهکارهای حل مشکلات سبک دلبستگی اضطرابی

زمانیکه همسرتان کاری می کند و یا حرفی می زند که در شما احساس ناامنی شکل می گیرد باید حرف بزنید! به طور مثال اگر دوست دارید در یک روز تعطیل او در کنار شما باشد و او تصمیم می گیرد که با دوستانش به تفریح برود به جای یک دعوا و مقابله به مثل کردن یک نفس عمیق بکشید و فقط احساس خودتان را همان طوری که هست بیان کنید.

هیچ گاه نخواهید که ذهنتان را بخواند بلکه نیازهایتان را با آرامش و به روشنی بیان کنید بدون شک این رفتار موجب می شود او تمایل بیشتری به بودن در کنار شما نشان دهد.

بررسی های انجام شده نشان می دهدکه افرادی که دارای دلبستگی اضطرابی و اجتنابی می باشند به سمت هم جذب می شوند.

سبک دلبستگی اجتنابی

سبک دلبستگی اجتنابی یکی دیگر از انواع دلبستگی ها می باشد. افراد در این نوع سبک مدام سرد و گرم می شوند به عنوان مثال زمانی که همسزشان بیرون از منزل است دلشان برای او تنگ می شود ولی زمانیکه او به منزل می آید بدون توجه به او مشغول کارهای شخصی خود می شوند.

اینگونه افراد وقتی شخصی به آنها نزدیک می شود احساس خفگی و ناراحتی دارند و فکر می کنند که صمیمیت باعث از بین رفتن استقلال و ارزش آنها شده است به خاطر همین در ظاهر به نظر می رسد که این افراد می توانند همیشه مجرد بمانند اما باید گفت که آنها در جستجوی صمیمیت هستند اما اغلب برای محافظت از خودشان در برابر خطر شکست عاطفی احساساتشان را سرکوب می کنند و بین خودشان و شریک عاطفی شان فاصله می اندازند.

راهکارهای حل مشکلات سبک دلبستگی اجتنابی

در هر زمان که گمان کردید رفتارهای فرد مقابلتان شما را آزار می دهد یا باعث ترس و وحشت شما می شود از خودتان بپرسید:

  • آیا به فاصله گرفتن نیاز دارم یا او کار بدی انجام داده است؟

در مقابل حس غرور درونیتان مقاومت کنید و به خود یادآوری کنید: او برای من ارزشمند است. اگر نیاز دارید که دور شوید و فاصله بگیرید راهی پیدا کنید. از طرف دیگر هم فضای خودتان را داشته باشید و هم به نیازی های او حساس باشید.

سبک دلبستگی ایمن

افرادی که در دسته سبک دلبستگی ایمن قرار دارند قابل اعتماد و قابل اتکا هستند و دوست دارند هر چه را می خواهند بیان کنند و نیازهای همراه خود را برآورده کنند.

زمانیکه ناسازگاری شروع می شود آدم های ایمن آرامش خود را حفظ می کنند و آمادگی ان را دارند که با صحبت و گفتگو مشکلات را حل کنند.

رابطه درست سبک دلبستگی ایمن و دلبستگی اضطرابی و دلبستگی اجتنابی

اگر همسرتان دارای سبک دلبستگی اضطرابی است پس به نیازهایش احترام بگذارید و زمانی که با نگرانی هایش باعث آزارتان شد سعی کنید او را آرام کنید.

اگر همسرتان اجتنابی است و مایل به حرف زدن نیست و سکوت کرده تلاش کنید با او صحبت کنید که چطور می توانید به او فضای خودش را بدهید بطوریکه به رابطه تان هیچگونه خدشه ای وارد نشود.

سعی کنید سبک دلبستگی خودتان و همسرتان را بشناسید تا بتوانید به سمت یک رابطه ای درخشان حرکت کنید.

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *