نمک و تمام مزایا و معایب آن
نمک و تمام مزایا و معایب آن
اعراب (ملح) و ترک زبانها (دوز) میگویند. این همان گرد سفیدی است که شما آن را به تمام غذاهای خود بجز شیرینیها می زنید. نمک علاوه بر طعم شوری که دارد، غذاهای شما را خوشمزه و نمکی . میکند و حافظ آنها نیز در برابر فساد می باشد. به قول شاعر، هرچه بگندد نمکش میزنند. نمک از ترکیب کلر با فلز سدیم به دست می آید. سرم فیزیولوژی که در موقع کمبود آب بدن و به جای غذا به بیماران تزریق می کنند، محلول ۷ در هزار آن میباشد. یکی از افتخارات نمک این است که رسول اکرم (ص) به حضرت امیرالمومنین(ع) فرمودند: یا علی، غذای خود را با نمک بازکن و با نمک هم تمام نما، از هفتاد و دو مرض منجمله جنون و جذام و برص محفوظ میمانی، نمک اشتها را زیاد میکند. رنگ رخسار را باز می کند. به غذا طعمی خوش می دهد.
خیارشور و غذاهای نمک پرورده که با نمک درست می شوند، مدت زیادی مانده، با طعم خوش که دارند مورد علاقه شما می باشند. در ترشیها نیز از وجود نمک برای خوشمزه کردن و رفع ضرر سرکه استفاده میکنند. دندانی که در اثر خوردن میوه های ترشی کند شود، با مالیدن گرد و مضمضه محلول نمک کندی دندانها از بین می رود. نمک با گوشت هند اونه ابوجهل زخمهای جلدی را درمان می کند. کوبیدن نمک با مروارید، جهت سفید کردن دندان و درمان عفونت آن، گرد دندان بسیار مفیدی می باشد. سرمه نمک جهت تراخم و آب ریزش چشم و تقویت بینایی نافع است.
پاک کننده زخم و تمیز کننده لوله های هاضمه و معده می باشد. ترشی زیاد معده را خنثی می کند، هرچند وجود آن برای پیدایش ترشی آن لازم است. ضماد آن، با آرد جو و پونه جهت فروکش دادن اورام نافع است و نیز ضماد آن همراه با روغن بذر کتان به محل نیش عقرب مفید می باشد. مالیدن نمک مخلوط با روغن زیتون جهت خارش زخم آبله و جذام مفید است. مالیدن نمک با روغن زیتون جهت بند آمدن خون نیز تجویز می شود. برای تسکین درد عضلات که درا ثر سرماخوردگی و کوفت رنگی باشد، کافی است نمک را گرم کرده لای دستمال ریخته، بر موضع درد بگذارید تا ساکت شود.
اگر مردم بدانند در نمک چه خاصیتی میباشد، برای دفع سم، هیج تریافی استعمال نمیکنند. خاصیت نمک لطیف و محلل و قابض و خشک کننده است. (زیاد خوردن نمک سده می آورد)، نمک سوخته، دفع کننده خلط بسته شده می باشد، اخلاط را آب می کند. انواع نمکها مسهل بلغم و سودا و زرداب و دفع رطوبت لزج و سده و تخمه و فساد غذا و اشتها آورنده و نیکوکننده رنگ صورت و خوش طعم کننده غذا و سبزیها و حبوبات که گس و بیمزه است و ترشی ها و گوشت و امثال اینهاست. بعضی نمکها در اخراج خلط قوی تر از بعضی نمکهای دیگر است.
غذای شور و زیاد خوردن نمک باعث لاغری و مولد سودا می باشد.
هر کس باید در روز ۳ مثقال نمک بخورد. هر غذا و میوه و غیره که میل می کنید، تمام اینها نمک و دارد، انسان که یک عمر زندگی می کند و بدنش متعفن نمیشود، به علت خوردن نمک می باشد و بعد از فوت که در مدت دو روز متعفن می شود، به علت قطع بدن از نمک می باشد. تا اندازهای ثابت شده که نمک از ضروریات بدن می باشد.
همه غذاها به نمک لذت می یابد و هر چیزی که نمک نداشته باشد معیوب است، حتی حسن انسانی که هر کسی که ملیح تر باشد یعنی با نمک باشد، حسن و زیبایی او بیشتر است. چنان که از حضرت رسول(ص) پرسیدند که تونیکوتری یا حضرت یوسف ؟ حضرت فرمود (انا املج) یعنی من با نمک تر می باشم.
خاصیت نمک این است که گوشت زیادی و زخم را از بین می برد و با روغن مخلوط کنند بمالند، و ماندگی را زایل گرداند. نمک را گرم کنند و ضماد کنند، بادها را (نفخ گاز) بشکند. خارش و مرض برص و سیاتیک کھنه و سستی را مفید است.
دیدگاهتان را بنویسید