وسواس به گونه های متفاوتی خود را در کودکان نشان می دهد که شناخت این نشانه ها به وسیله والدین می تواند کمک مؤثری به آن ها بکند . این اختلال در کودکان به صورت افکار مزاحم و تکرار کلیشه ای رفتارهای خاصی بروز کرده و باعث برانگیختگی و نگرانی آن ها می گردد . فکر وسواسی فکری است که به طور مرتب در ذهن فرد تکرار شده و باعث اضطراب او می گردد . فکر وسواسی فکری است که به طور مرتب در ذهن فرد تکرار شده و باعث اضطراب او می گردد . فرد برای اینکه از فکر وسواسی و اضطراب ناشی از آن خلاصی یابد مجموعه رفتارهایی را انجام می دهد که به اعمال وسواسی نامیده می شود .افکار و عادت های وسواسی می تواند بسیاری برای کودکان آزار دهنده و ناخوشایند باشد و باعث استرس و نگرانی آن ها شود .
علت و زمان دقیق شروع این اختلال هنوز از سوی روانشناسان و متخصصان علوم رفتاری شناخته شده نیست ، ولی همگی بر این نکته اذعان دارند که عوامل مبهمی همچون : وراثت ، روش های تربیتی والدین ، ویژگی های خانوادگی ، نابهنجاری کارکرد سیستم عصبی و آشفتگی های خلقیدر بروز این اختلال در کودکان دخالت دارد . والدین و اعضای مدرسه باید بدانند که بروز این گونه افکار و اعمال به هیچ عنوان تقصیر کودک نیست و به طور کامل با افراد معمولی کودک تفاوت دارد . برای مثال کودکی که از فکر باز بودن شیرگاز به ستوه آمده مدام شیر گاز را امتحان می کند تا بتواند اضطراب و تشویش خود را کم کند .
بچه هایی که دچار وسواس هستند ممکن است در رفتار یا نحوه ی صحبت کردنشان تکرار وجود داشته باشد . به عنوان مثال جملات را زیاد تکرار می کنند و یا بسیار سوال می پرسند . بروز رفتارهای وسواسی در کودکان پیچیده تر از بزرگسالان است به همین دلیل شناخت این نشانه ها می تواند به والدین در تشخیص وسواس در کودکان کمک بسیاری می کند .
آیا کودک دقت زیادی صرف انجام کارهای عادی می کند ؟ آیا وقت زیادی را برای انجام تکلیف مدرسه صرف می کند ؟ آیا آن ها بیش از حد به اعداد و کلمات توجه نشان می دهند ؟ اگر به تمام رفتارهای کودکان دقت نظر داشته باشیم متوجه افکار یا رفتار وسواسی آن ها می شوید و به عنوان والدین زودتر می توانید برای درمان کودک اقدام کنید .
وسواس به عزت نفس و خود باوری کودک آسیب بسیاری وارد می کند و کم کم خانواده و اطرافیان کودک را به عنوان یک فرد تنبل و مایه زحمت می دانند . کودکی که مدت زمان زیادی را با وسواس گذرانده دوران مهمی از رشد خود را از دست داده است زیرا کودک در هر مرحله از رشد مهارت های متفاوتی را به دست می آورند و وسواس مانعی برای کسب این مهارت ها در دوره های مختلف رشد خواهد بود .
علاوه بر این وسواس موجب ایجاد ترس ، استرس ، خواب ناکافی ، افسردگی ، احساس خجالت و شرمندگی ، بی قراری ، مشکلات اجتماعی ، میل به تنها بودن ، کندی در انجام تکالیف و در نهایت افت تحصیلی می شود . بسیاری از اوقات کودکان وسواس به وسیله همسالان خود مسخره می شوند و اگر والدین بخواهند رفتار آن ها را کنترل کنند این کوکان به پرخاشگری روی می آورند .
بهترین نوع درمانی که می توان برای رفع اختلال وسواس در کودکان به کار گرفت استفادهاز روش های رفتار درمانی است . توصیه ی ما به شما این است که فرزند خود را چند جلسه نزد روان شناس کودک و نوجوان ببرید چرا که درمان کودکان دارای روش های خاص خود است . طبق این روش ها ، رفتار درمانگر ابتدا کودک را تشویق می کند تا افکار و رفتارهای وسواسی خود را به طور دقیق و جزء به جزء شرح دهد تا او بتواند اجزای کلیدی این رفتارها را شناسایی کند .
پس از آن روان درمانگر از کودک می خواهد از انجام دادن یکی از رفتارهای وسواسی اش صرف نظر کند بدون اینکه دچار نگرانی و اضطراب شود . در این مرحله درمانگر ، ضمن پذیرش حالات ، افکار و رفتار کودک ، سعی می کند به او بفهماند که هر فردی ممکن است در مواردی دچار درمانگر با این کار می خواهد تا حدود زیادی افکار وسواس کودک را متزلزل کردهو رفته رفته بتواند گام های مؤثری برای حذف این گونه رفتارها بردارد و بتواند کودک را درمان کند .
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…