با بیماری ارتفاع بیشتر آشنا شوید

آشنایی با بیماری ارتفاع

بیماری ارتفاع یا ارتفاع ‌زدگی بر اثر کم شدن مقدار اکسیژن هوا در ارتفاعات بالا به وجود می آید. این عارضه بسیاری از مواقع اشخاصی را که در ارتفاعات پایین زندگی و به ارتفاعات بالاتر از جای زندگی شان سفر می کنند، مواجه می‌شوند.

به گزارش ازمن بپرس، علایم و نشانه ‌های بیماری ارتفاع عبارت اند از سردرد، تنگی نفس به دنبال فعالیت کم، خستگی، تهوع، خواب آشفته و بی ‌اشتهایی. البته برخی از نشانه ها هم برای این بیماری شناخته شده است که در صورت مشاهده آن ها باید فوری و اورژانسی مورد رسیدگی قرار بگیرند. یکی از این نشانه های اورژانسی مشکل تنفسی شدید می باشد. باید بدانیم که بیماری ارتفاع وقتی به وجود می آید که شخصی که در منطقه ‌ای با ارتفاع پایین زندگی می ‌کند، سفری به نقطه‌ ای با ارتفاع بیش از ۲۴۰۰ متر داشته باشد. این بیماری به طور معمول چند ساعت بعد از رسیدن به نقطه مرتفع رخ می دهد. اسکی بازان، کوه ‌پیمایان یا افراد دیگری که از ارتفاعات پایین به دامنه ‌های کوه سفر می‌ کنند، به این حالات ابتلا پیدا می‌ کنند به خصوص اگدر صورتی که به منطقه ‌ای مرتفع پرواز کنند.

بیماری ارتفاع تا چه حدی جدی است؟

تعداد زیادی از افراد به شکل خفیف تا متوسط به نشانه های بیماری ارتفاع مبتلا می‌ شوند که به طور معمول پس از مدتی با سازگاری بدن فرد با تغییرات موجود، نشانه ها نیز برطرف می‌ شوند. البته برخی مواقع این نشانه ها تا چند روز ادامه پیدا می ‌کنند. خیلی کم هم تعدادی از افراد حالت شدیدتری از این بیماری را تجربه می ‌کنند که احتمال دارد منجر به تنگی نفس شدید یا بیماری مغزی شدید گردند. این حالت جزء اورژانس ‌های پزشکی به حساب می آید و در صورت عدم درمان می ‌تواند منجر به مرگ شود.

نحوه درمان بیماری ارتفاع

باید توجه کرد که بیشتر شدن دریافت مایعات و مواد قندی (کربوهیدرات) می‌تواند نشانه های بیماری ارتفاع را کام کند. استراحت نیز برای بهبود این بیماری موثر می باشد. ولی در موارد شدید باید شخص مبتلا به این بیماری را به ارتفاع پایین‌تر ببرید و در صورت امکان به وی اکسیژن برسانید.

بر اساس اعلام دفتر آموزش و ارتقاء سلامت معاونت درمان وزارت بهداشت، البته برای پیشگیری از وقوع بیماری “ارتفاع” روش هایی وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

– زمانی که به منطقه جدیدی سفر می کنید، اندکی صبر کنید تا بدن تان به وضعیت جدید عادت کند. بعد از رسیدن به مقصد، یک روز استراحت کنید تا بدن ‌تان نسبت به ارتفاع سازگاری پیدا کند.

– در هنگام کوهنوردی آرام آرام صعود کنید و به طرف ارتفاع بالاتر بروید. اگر امکانش وجود دارد از ارتفاع زیر ۱۸۰۰ متر آغاز کنید.

– سخت نگیرید. هر موقع به نفس نفس افتادید یا خسته شدید، سرعت ‌خود را کاهش دهید.

– در ارتفاعات پایین‌ تر بخوابید. در صورتی که در طول روز در ارتفاع بالاتری می باشید، برای خواب به ارتفاع پایین‌ تر از آن بروید.

– از مصرف سیگار و الکل اجتناب کنید. این‌ مواد نشانه های بیماری ارتفاع را شدیدتر می‌ کنند.

– به فکر دارو نیز باشید. از پزشک ‌خود درخواست کنید برای تان داروهایی که از ایجاد این بیماری جلوگیری می کند یا نشانه‌ های آن را کاهش می ‌دهند، تجویز کند.

از من بپرس 2

Recent Posts

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…

1 روز ago

پروتز پکسی چیست؟ توضیح کامل به زبان ساده

اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…

3 روز ago

چگونه در روزهای آلوده از سلامتی خود محافظت کنیم؟

وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالش‌های…

3 هفته ago

برنامه غذایی بدنسازی

برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…

5 سال ago

عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی

آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…

5 سال ago

بیماری های عفونی و درمان های آن

هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…

5 سال ago