آیا نشانه های بیماری دیفتری و راه های درمانی آن را می شناسید؟

آشنایی با علائم ابتلا به بیماری دیفتری و راه های درمان آن

دیفتری بیماری باسیلی است که ممکن است کودکان را نیز به خود آلوده سازد. علت آلودگی، ترشح چنین میکروبی از باسیل مربوطه است. افرادی که دارای لوزه های درشت و بزرگی هستند و یا در سیستم تنفسی خود اختلالی دارند، سریع تر از بقیه به این بیماری مبتلا می شوند. مبتلایان به این بیماری با گرفتگی بینی، گلو و دشواری در بلعیدن دست به گریبان هستند.

نشانه های بیماری دیفتری

دیفتری در بینی ابتدا با حالت زکام خودش را آشکار می سازد. سپس ناراحتی و گرفتگی بینی به طرفین سرایت کرده و گاهی یکی از روزنه های بینی گرفته می شود و از آن ترشحات کثیف خون آلودی بیرون می آید. به خاطر همین عفونت پوست لب بالایی بیمار شده و زخمی می شود و یا پوست می اندازد. دیفتری گلو و یا حلقوم نیز منجر به انسداد راه تنفسی می شود و به خاطر همین موضوع حیاتی بسیار خطرناک می باشد. تب خفیف، گرفتگی صدا و سرفه از نشانه های دیفتری گلوست. با پیشروی بیماری گرفتگی صدا بیشتر شده و سرفه ها نیز از حالت عادی خود شبیه به هو کردن می شود. یعنی به عبارتی راه تنفسی گرفته شده و حتی نیروی کافی برای سرفه کردن کسب نمی شود. مبتلا به چنین ناراحتی در هنگام تنفس صدای سوت مانندی از سینه و با گلویش شنیده می شود. اگر شدت این ناراحتی افزون تر شود، خطر خفگی را پدید بیاورد. چنانچه تحت درمان و یا عمل جراحی سطحی قرار نگیرد تا راه تنفسی باز شود، امکان مرگ فرد حتمی است.

دیفتری گلو یکی از شایع ترین و قابل رؤیت ترین ناراحتی هاست. لوزه ها متورم و ملتهب می شوند و دهان و اطراف گلو با لایه ای سرخ رنگ پوشیده می شود که در هنگام بلعیدن چیزی و حتی آب خوردن آدمی احساس می کند که چاقویی به گلویش فرو برده می شود. غده های لنفاوی گردن متورم و ملتهب می شوند و به خاطر ادامه ترشحات باسیلی و مسموم شدن بیمار، سایر علایم نیز متظاهر می گردند.

ضعف، بی اشتهایی، گلو درد بسیار و گاهی فلج های موقتی دیده می شود. اگر این بیماری زود تشخیص و درمان نشود، ضعف و فلج به پاها و دست ها نیز انتقال می یابد. البته فلج های شایع در این بیماری زودگذر و بی درد هستند.

راه های درمان

بهترین درمان این بیماری استفاده از سرم ضد دیفتری است و در کنار این باید از پنی سیلین نیز استفاده کرد. استراحت یک تا دو هفته ای نیز مثمرثمر خواهد بود. اگر این بیماری قلب را تحت تأثیر : قرار داده باشد، باید مدت استراحت را بیشتر کرد و به تغذیه مناسب و مساعد پرداخت. در هر شرایطی نباید از بیمار غافل بود و روند و پیشروی بیماری را نادیده انگاشت. اگر در سیستم تنفسی خللی پیش بیاید، قبل از بروز مرحله خطرناک باید تحت نظر پزشک به درمان آن پرداخت.

پیشگیری و مقابله با بیماری

با واکسینه کردن در دوران کودکی می توان از این بیماری جلوگیری به عمل آورد.

از من بپرس 2

Recent Posts

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…

1 روز ago

پروتز پکسی چیست؟ توضیح کامل به زبان ساده

اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…

3 روز ago

چگونه در روزهای آلوده از سلامتی خود محافظت کنیم؟

وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالش‌های…

3 هفته ago

برنامه غذایی بدنسازی

برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…

5 سال ago

عوامل زمینه ساز بیماری های قلبی

آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…

5 سال ago

بیماری های عفونی و درمان های آن

هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…

5 سال ago