در اکثر موارد درد های مربوط به پستان به درد های دوره ای و غیر دوره ای تقسیم می شود که هر یک از آن ها خصوصیات خاص خود را دارد:
در برخی از موارد درد در ناحیه ی پستان احساس می شود در حالی که منشا و سرچشمه ی این درد از خود پستان نمی باشد و از خارج پستان بوده مانند کشیدگی عضلات قفسه ی سینه و یا این که به علت ابتلا به بعضی از بیماری های قلبی- ریوی و یا دستگاه گوارش ایجاد شده باشد.
هرچند درد هایی که در پستان ایجاد می شوند نشانه ی رایجی از ابتلا به سرطان سینه نمی باشند اما درد موضعی آن در درصد کمی از موارد به علت سرطان پستان است.
در اکثر موارد تشخیص دلیل اصلی ایجاد درد در ناحیه ی پستان امکان پذیر نمی باشد ولی علل احتمالی تاثیر این موارد می باشد:
چنانچه دردی که در پستان به وجود آمده است به شکل دوره ای باشد و با نزدیک شدن به سیکل قاعدگی مرتبط باشد، به احتمال زیاد با هورمون های جنسی با هورمون های جنسی نیز در ارتباط می باشد. اگر این نوع از درد سینه ها با شروع بارداری و یا آغاز دوره ی یائسگی در زنان از بین برود نشان دهنده ی این است که به احتمال زیاد هورمون ها در این مورد نقش دارند. در هر صورت تحقیقات تا کنون نتوانسته اند اختلال هورمونی خاصی را شناسایی کنند که عامل اصلی ابتلا به درد های دوره ای پستان ها باشد.
مشکلات آناتومیکی و ساختاری در پستان ها می تواند باعث بروز درد در سینه هاشود که در اکثر موارد این درد ها از نوع درد های غیر دوره ای می باشند. مشکلاتی از قبیل کیست ها، ضربه ها و نیز آسیب دیدگی ها و حتی جراحی هایی که انجام شده اند می توانند موجب ایجاد درد در ناحیه ی پستان شوند. دلیل اصلی ابتلا به این نوع درد ها معمولا به نواحی خارج پستان بر می گردد. به عنوان مثال ممکن است علت ایجاد درد، وجود اختلالی در دیواره ی قفسه ی سینه، عضلات، مفصل ها، قلب و یا قسمت های دیگر باشد که به دلیل منتشر شدن درد به این گونه، احساس خواهد شد.
کشیدگی در عضلات پستان و آسیب های به وجود آمده در مفصل ها نیز می تواند باعث بروز چنین درد هایی شود.
اختلال در تعادل اسید های چرب در داخل سلول ها احتمال دارد باعث ایجاد حساسیت بافت های سینه به هورمون شود. این نظریه به این خاطر ارائه شده است که در مواردی که از مکمل های حاوی گاما لینولئیک استفاده شد میزان درد ایجاد شده کاهش یافت. این ماده به عنوان نوعی اسید چرب به حساب می آید. به نظر می آید که گاما لینولئیک اسید سبب ایجاد تعادل اسید های چرب شده و حساسیت بافت های پستان را به هورمون ها کاهش خواهد داد.
در برخی از موارد ممکن است استفاده از بعضی از دارو های هورمونی، دارو هایی که در درمان ناباروری استفاده می شوند و نیز برخی از دارو هایی که جهت پیشگیری از بارداری استفاده می شوند موجب ایجاد درد در ناحیه ی پستان شوند. زمانی که برای درمان از استروژن و یا پروژسترون استفاده می شود احتمال دارد که بافت سینه حساس و دردناک شود. در زنانی که در دوران یائسگی قرار دارند و از درمان های هورمونی استفاده می کنند ممکن است درد در ناحیه ی پستان احساس شود. در برخی از گزارش های درد پستان مصرف برخی از دارو های ضد افسردگی نیز باعث ایجاد درد در سینه شده است این دارو ها نظیر فلوکستین و سرترالین می باشند.
خانم هایی که دارای سینه های بزرگی می باشند، احتمال دارد که به درد های غیر دوره ای پستان دچار شوند. این نوع از درد سینه ها ممکن است با درد هایی در نواحی گردن، شانه و پشت همراه باشد. برخی از مطالعات نشان دهنده ی این است که چنانچه ابتلا به درد در ناحیه ی سینه به خاطر بزرگی اندازه ی پستان باشد، انجام جراحی سینه جهت کاهش سایز سینه می تواند موجب کم تر شدن درد شود. هر چند ممکن است انجام جراحی سینه نیز خود باعث ایجاد درد در ناحیه ی سینه شود.
شیوع بیماری ناشناخته گوارشی؛ آنچه باید بدانیم در روزهای اخیر، خبر شیوع یک بیماری ناشناخته…
اگر قصد انجام جراحی زیبایی سینه را داشته باشید، احتمالاً نام پروتز پکسی به گوشتان…
وقتی هوا آلوده است برای سلامتی خود چه کنیم؟ آلودگی هوا یکی از بزرگترین چالشهای…
برنامه غذایی بدنسازی بدنسازی ورزشی است که بر ساخت عضلات بدن از طریق وزنه زدن…
آگاهی از عوامل زمینه ساز بیماریهای قلبی برای زنان بسیار اهمیت دارد، زیرا با درک…
هر روزه تعداد کثیری از موجودات زنده، که برای بقاء در محیط به رقابت مشغولند،…