#


معمار معروف لکوربوزیه

21 فوریه 2017 بدون نظر 1269 بازدید

معمار معروف لکوربوزیه

زندگینامه لکوربوزیه

شارل ادوارد ژانره معروف به لوکوربوزیه، پدر معماری و یکی از پیشگامان معماری مدرن متعالی، آرشیتکت، مهندس و معمار معروف سوئیسی فرانسوی، قرن بیستم، در ۴ می سال ۱۸۹۷ قدم به عرصه وجود نهاد. او در دفتر دو تن از معروف ترین معماران آن دوره در اروپا، یعنی اگوست پره و پیتر بهرنز به مدت چند سال کار کرد و سپس به بالکان، آسیای صغیر، یونان و رم سفر نمود. نام مستعار معمار بزرگ لوکوربوزیه، چارلز ادوارد ژان نرت – گریس (Charles Eduard Jeanneret-Gris) می باشد.

معمار معروف

او یک معمار معروف بود که با سبکی که امروزه سبک بین المللی نامیده می شود به همراهی لودویگ میس وندروهه ، والتر گروپیوس و تئو وان داربورگ کار می کرد. او همچنین در طراحی مبلمان دستی داشت. لوکوربوزیه در لشودفوند (La Chaux-de-Fonds)، شهر کوچکی در شمال غربی سوئیس، در نزدیکی مرز فرانسه متولد شد. لوکوربوزیه علاقه ی زیادی به هنرهای بصری داشت و نزد شخصی به نام چارلز لپلاتنیه، که معلم یک مدرسه ی هنرهای زیبای محلی بود و خود در بوداپست و پاریس درس خوانده بود، به آموختن مبانی هنر پرداخت.

 لکوربوزیه

اولین ساخت وی

اولین خانه هایی که او طراحی کرد در لشودفوند و متعلق به خود وی بودند، مانند ویلا فالت (Villa Fallet) ویلا شوآب (Villa Schwob) و ویلا ژان نرت (این خانه را برای پدر و مادرش ساخته بود). این خانه ها یادآور سبک معماری رایج، منطبق بر طبیعت کوه های بومی در آن منطقه، یعنی رشته کوه های آلپ بودند. لوکوربوزیه دائما برای فرار از محدودیت های حاکم در شهرش، به دورتا دور اروپا سفر می کرد.

در حدود سال ۱۹۰۷ به پاریس رفت و در آنجا در دفتر یک فرانسوی پیشگام تولید بتن تقویت شده، به نام آگوست پرت (August Perret) کار پیدا کرد. بین اکتبر ۱۹۱۰ و مارس ۱۹۱۱ برای پیتر بیرنس معمار و طراح معروف آن زمان، در نزدیکی برلین کار کرد و در آنجا با لودویگ میس وندروهه ی جوان ملاقات کرد. در آن موقع می توانست آلمانی را بسیار روان و سلیس صحبت کند. هر دوی این تجربه ها تأثیرات زیادی بر زندگی شغلی او در آینده گذاشتند.

ویلا لکوربوزیه

لقب او

لوکوربوزیه، در اواخر سال ۱۹۱۱ از کشورهای بالکان، یونان و ترکیه دیدن کرد. دفترچه ای از اسکیس های او در این مسافرت، حاوی طرح هایی از معبد پارتنون، به خوبی اثبات کننده ی تأثیرات ارائه شده در کار بعدی او به نام (Vers Une Architecture) در سال ۱۹۲۳ بود. او در سال ۱۹۱۶ و در سن ۲۹ سالگی برای همیشه به پاریس نقل مکان کرد و در سال ۱۹۲۰، لقب لوکوربوزیه را که اسم پدر بزرگ مادری اش بود به عنوان اسم مستعار خود انتخاب کرد.

لوکوربوزیه در طرح های خود بسیار تحت تأثیر فضای کلی شهری و سیستم شهر نشینی منطقه به منطقه بود که به کارش جذابیت بالایی می بخشید. او همچنین عضو انجمن بین المللی معماران مدرن شد. او یکی از اولین کسانی بود که در زمان خود تأثیر ماشین را، انباشتگی انسان ها بیان کرد! او این مطلب را چنین توضیح می داد که در آینده، شهرها حاوی آپارتمان ها و ساختمان های بزرگی خواهند شد که هر کدام به طور مجزا، گویی در کنار بقیه پارک شده اند.

معمار لکوربوزیه

طرح های او

تئوری ها و طرح های لوکوربوزیه خصوصا توسط صنف ساختمان سازان کاملا مورد قبول قرار می گرفت، چنان که لوکوربوزیه می گفت: به طور قانونی تمام ساختمان ها باید سفید باشند و دیگر معماران از این گفته پیروی می کردند و از هر گونه تزئینی به شدت انتقاد می کردند. لوکوربوزیه از ترکیب های بزرگ منظم در شهرها همواره با عبارت های خسته کننده و ناهماهنگ با افراد پیاده در شهر، یاد می کرد. پلان شهری برزیل نیز بر همین ایده های او بنا شده بود. آخرین آثار لوکوربوزیه بیان کننده ی یک برداشت پیچیده از فشارهای مدرنیته در زمان خود بودند ولی در عین حال طراحی های معماری شهری او دارای حالت استهزا و انتقاد گرایانه هستند.

لوکوربوزیه هنوز خیلی جوان بود که به نشر افکار انقلابی خود درباره لزوم تحول در سبک معماری پرداخت و بعد از آن که افکار خود را با ایجاد بناهایی در گوشه و کنار جهان به مرحله عمل درآورد، شهرت بین المللی یافت. و در اکثر ممالک بزرگ و کوچک جهان بناهایی از او به یادگار مانده است. نقش لوکوربوزیه در معماری نو مانند نقش پیکاسو در نقاشی نو بود. او مانند پیکاسو زندگی درویشانه بسیار ساده ای داشت و تا آخر عمر در همان آتیله محقر خود که در جوانی تاسیس کرده بود، کار کرد. این آتلیه، اتاق کوچکی بیش نبود و شمار همکاران لوکوربوزیه هرگز از چهار یا پنج نفر بیشتر نشد. گاه اتفاق افتاد که تنگی جا سبب شود نقشه های اجرایی کارها در جایی دیگر رسم شوند. این آرشیتکت و معمار برجسته جهان در قرن بیستم پس از ۶۸ سال زندگی روز ۲۷ اوت ۱۹۶۵ میلادی هنگام استحمام طبی در پلاژ «رک برون» فرانسه غرق شد.

لکوربوزیه

ساختمان مدرن

در زمینه معماری لوکوربوزیه، خانه را به عنوان ماشینی برای زندگی عنوان کرد، همانگونه که اتومبیل ماشینی برای حرکت است. وی پنج اصل را در ساختمان‌های مدرن معرفی کرد که عبارتند از:
۱- ستون‌ها ساختمان‌ها را از روی زمین بلند می‌کنند
۲- بام مسطح و باغ روی بام
۳- پلان آزاد
۴- پنجره‌های طویل و سرتاسری
۵- نمای آزاد، کف‌ها و دیوارها به صورت کنسول

آثار مهم وی

برخی از آثار مهم طراحی شده توسط لوکوربوزیه عبارتند از:
۱- ویلا شواب
۲- ویلا استین دومونزی
۳- ویلای ژانره
۴- ویلا ساوا در فرانسه، سال ۱۹۲۸
۵- کاخ شوروی در روسیه، سال ۱۹۳۱
۶- آسمانخراش کارتسین در ایالات متحده، سال ۱۹۳۸
۷- خانه کراتکت در آرژانتین، سال ۱۹۴۸
۸- ساختمان سازمان ملل در ایالات متحده، سال ۱۹۵۲

معمار

۹- عبادتگاه رونشام در فرانسه، سال ۱۹۵۴
۱۰- موزه احمد آباد در هندوستان، سال ۱۹۵۶
۱۱- مجموعه ورزشی صدام حسین در عراق، سال ۱۹۵۶
۱۲- موزه ملی هنر غرب در ژاپن، سال ۱۹۵۷
۱۳- دیر سنت ماری در فرانسه، سال ۱۹۶۰
۱۴- نمایشگاه فیلیپس بلژیک، سال ۱۹۵۸
۱۵- مرکز هنرهای بصری کارپنتر دانشگاه هاروارد در ایالات متحده، سال ۱۹۶۱
۱۶- کلیسای سنت پیر فرمینی در فرانسه، سال ۱۹۶۹

برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

پاسخی بگذارید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *