یکی دیگر از مشکلات متداول کودکان یبوست است.اگر این مشکل در دوران نوزادی و روزهای اولیه بروز کند ممکن است به علت وجود ناهنجاری ساختاری باشد که حتما” باید با پزشک کودکان مشورت کرد، به ویژه اگر خروج اولین مدفوع کودک(که ماده ای سبز رنگ است) تا ۲۴ ساعت اول به تاخیر بیافتد.
اما بروز این مشکل در ماه های بعدی علت آشکار قابل توجهی ندارد. اگر کودک نوپایی که در این خصوص مستعد است، مایعات به میزان کم و شیر بیش از اندازه بنوشد، ممکن است دچار یبوست شود. ابتدا باید روده را تخلیه کرد و سپس کمک کرد تا مزاج او روان و منظم شود. بچه هایی که از شیر مادر تغذیه می کنند، ندرتا” دچاریبوست می شوند. این کودکان اغلب بعد از هر وعده ی غذایی یک مدفوع نرم و آبکی دفع می کنند، در حالی که نوزادانی که با شیشه تغذیه می کنند یک بار در روز سفت دارند.
از سه ماهگی که با مصرف پوره ی سبزیجات و میوه و غلات مصرف غذاهای جامد شروع می شود، بروز یبوست نیز بیشتر دیده می شود. مصرف غلات به شکل کامل را باید از ۶ ماهگی و تدریجا” شروع کرد. لوبیا و حبوبات را در مراحل بعدی باید مورد مصرف قرار داد. مصرف سبوس خالص برای کودکان کوچکتر و نوزادان توصیه نمی شود. بلکه باید با مصرف غذاهای طبیعی پر فیبر همراه با رژیم غذایی، میزان این ماده را تدریجا” در غذای کودک افزایش داد.
در بسیاری از بچه ها، با شروع مصرف غذاهای جامد و به دنبال آن عدم مصرف کافی مایعات، یبوست عارض می شود. در چنین مواردی با مصرف ملین(طبق دستور پزشک) و رعایت یک الگوی تغذیه ای مناسب(که قبلا” شرح داده شده) می توان یک اجابت مزاج روان و طبیعی را در کودک پایه گذاری کرد.
پس اگر کودک دچار یبوست شد اقدامات زیر را باید انجام شود.
طبق دستور پزشک از ملین استفاده کنید.
بهترین مطالب آموزشی حوزه بهداشت ، سلامت مادران و نوزادان را با ما دنبال کنید.
هفته دوم بارداری هفته اول بارداری با تمام هیجاناتش گذشت و الان قصد داریم هفته…
بارداری دوران بارداری عمدتا 9 ماه به طول می انجامد اما پزشکان برای بررسی دقیق…
در پر تو فعالیت چشمگیر غدد پستانی و تغذیه کامل مادر، کودکی که از شیر…
از جمله مراحل زایمان در بیمارستان از شما معاینه لگن به عمل می آید، تا…
زایمان شما نه ماه بارداری را پشت سرگذاشتید و حالا لحظه ای که منتظرش بودید…