#


دستور برای زیاد شدن شیر مادر

افزایش شیر مادر
5 فوریه 2017 بدون نظر 1315 بازدید

دستور برای زیاد شدن شیر مادر

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

دستور برای زیاد شدن شیر مادر

برای اینکه شیر مادر زیاد شود مواد زیادی لازم است که چنانکه یکی از آن­ها به بدن نرسد کارخانه­ ی سازنده­ی شیر مختل شده و شیر کم می­گردد.

این مواد را به پنج دسته تقسیم می­نماییم و متذکر می­شویم که این پنج دسته، لازم و ملزوم یکدیگر می­باشند و یکی از آن­ها به تنهایی نمی­تواند اثری در زیاد شدن شیر داشته باشد و مادری که بخواهد شیرش کافی باشد باید سعی کند از این مصالح که برای ساختن شیر لازم است همه روزه استفاده نماید.

دسته­ ی اول ویتامین (آ)

برای زیاد شدن شیر ویتامین (آ) نقش مؤثری دارد. اگر تمام مواد و مصالح شیر را به قدر کافی بخورید و از این ویتامین کمبود داشته باشید محال است یک قطره شیر از پستان شما خارج شود.

حالا کتاب را ورق بزنید و در فصل ویتامین­ها این ویتامین را مجدداً مطالعه نمایید و همه روزه خوراکی­هایی بخورید که دارای این ویتامین باشند مخصوصاً خوردن جوانه­ی گندم و سمنو را فراموش نفرمایید زیرا بسیار مفید می­باشند و از طرفی در جوانه­ی گندم ماده­ای است که در حفظ این ویتامین اثر نیکو دارد.

دسته­ ی دوم کازئین نباتی

یکی از مواد شیر کازئین می­باشد و چنانکه باره گفتیم انسان قوه­ی خلاقه ندارد و باید مواد موردنیاز خود را از نباتات بگیرد. یکی از مواد موردنیاز زن بچه شیرده کازئین است و باید گیاه­هایی که دارای کازئین نباتی می­باشد بخورد.

کازئین نباتی در باقلا به مقدار زیاد و در سایر بنشن­ها نیز دیده می­شود بنابراین زنان شیرده باید از بنشن­ها زیاد مصرف کنند مخصوصاً باقلا، نخود، لوبیا، ماش و غیره.

چای نیز دارای کازئین نباتی است و خوردن آن شیر را زیاد می­کند. خرفه نیز دارای این مواد بوده و خوردن آن مفید است

گل پنیرک و مخصوصاً نوعی از آن که خبازی نام دارد برای زیاد شدن شیر مفید است.

دسته­ ی سوم هورمون­ها

هورمون­های زنانه برای زیاد شدن شیر مفید می­باشند. خوردن رازیانه و ماء الشعیر شیر را زیاد می­کند و اخیراً در اروپا دامپروران به دام­های شیرده مقداری رازیانه می­خوراند و به این وسیله شیر آن­ها را چندین برابر کرده­اند. عده­ای برای این عمل عواقب وخیمی پیش­بینی می­نمایند و می­گویند شیرها که امروز به صورت شیر خشک و لبنیات مصرف می­شود ممکن است سبب عقیم شدن مردها گردد.

در هر صورت رازیانه شیر را به طور معجزه­آسایی زیاد می­کند و برای کودک اگر دختر باشد به هیچوجه ضرر ندارد ولی در مورد اطفال پسر نباید زیاده­روی کرد زیرا ممکن است بلوغ آن­ها را به تأخیر اندازد.

به طور کلی مقدار کم آن نه برای پسر و نه برای دختر ضرری ندارد. شیر حیوانات نیز دارای کمی هورمون بوده و خورد آن برای زنان بچه شیرده از این جهت نیز نافع است.

کرفس و انیسون اثر زیادی در زیاد کردن شیر دارد و بعید نیست در این مواد نیز هورمون­های مناسبی جهت ازدیاد شیر یافت شود. جوشانده­ی دانه­ی هویج نیز شیر را زیاد می­کند.

دسته­ ی چهارم مایعات

همه می­دانند که شیر مقدار زیادی آب دارد و برای زیاد شدن شیر باید از مایعات زیاد نوشید.

میوه­جات آبدار مخصوصاً هندوانه در زیاد کردن شیر اثر بسیار مفیدی دارد.

انواع خربزه مخصوصاً گرمک، طالبی و شهری بسیار مفیدند زیرا علاوه بر آب دارای هورمون­هایی نیز می­باشند.

روی هم رفته خوردن آب میوه از آب معمولی برای زیاد شدن شیر مفیدتر است زیرا آب میوه­جات چنانکه قبلاً تذکر دادیم خاصیت حیاتی داشته و بهتر جذب غدد شیر می­شود.

غیر از آب میوه، شربت­های میوه، شربت گل­ها، شربت بنفشه و شربت بهار نارنج در زیاد کردن شیر مادر تأثیر مطلوب دارند.

دسته­ ی پنجم سایر مواد شیر

شیر غیر از آب و کازئین دارای مقادیر زیادی قند، لاکتوز و چربی است.

املاح مخصوصاً کلسیم و سایر فلازت نیز در شیر پیدا می­شوند و برای اینکه شیر زیاد شود باید مواد قندی مخصوصاً توت میوه­های شیرین خورده شود. برای چربی نیز باید زن بچه شیرده همه روزه مقداری کره را در شیر حل کرده بخورد.

خوردن انگور[۱] و شیره­ی آن برای زیاد شدن شیر مفیدترین غذاهاست، خوردن مواد چرب و میوه­های روغن­دار مثل نارگیل، زیتون، گردو، بدام و غیره بسیار مفید است. مواد کلسیم­دار از قبیل گلابی، آبلیموی مرمری، سوپ استخوان و غیره نیز برای ترمیم کلسیم شیر لازم است.

[۱] در فصل زمستان که انگور پیدا نمی­شود سرکه شیره میل نمایید.

بهترین مطالب آموزشی و اخبار حوزه بهداشت ، سلامت و پزشکی را با ما دنبال کنید.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *