#


امتیازات تغذیه با شیر مادر

شیر مادر
13 فوریه 2019 بدون نظر 2092 بازدید

امتیازات تغذیه با شیر مادر

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

تغذیه با شیر مادر طبیعی است

براساس یک اصلی کلی ، انجام کارها از راه طبیعی ، سالم تراست مگر آنکه شما کاملا اطمینان حاصل کنید که راه بهتری را می شناسید و تغذیه با شیر مادر امتیاز های معینی دارد که بخشی از آنها شناخته شده و قسمتی نیز ناشناخته مانده است. تغذیه با شیر مادر از نظر جسمی به خود مادر کمک می کند ، زیرا در این حالت ، جدار عضلانی رحم بشدت منقبض می شود و بازگشت آنرا به اندازه و موقعیت طبیعی تسریع می کند.

شاید شنیده باشید که نوزاد ، مصونیت در برابر برخی بیماری ها را با خوردن آغوز (مابعی که قبل از شیر مادر از پستانها جاری می شود ) بدست می آورد . ممکن است این طور باشد ، اگر چه به طور قطعی ثابت نشده است و نوزادانی که شیر مادر میخورند نسبت به کودکانی که شیر خشک می خورند ناراحتی گوارشی گستری پیدا می کنند ، یک امتیاز شیر مادر این است که همیشه خالص و پاک است و نوزاد به عفونت رودهای مبتلا می شود . از نظر عملی نیز در وقت صرفه جویی می شود زیرا نیازی به شستن و جوشاندن شیشه و شیرو مخلوط کردن آن با آب سرد نیست ، ارزش شیر مادر بخصوص هنگام سفر بیشتر شناخته می شود . البته ، شیر مادر از نظر مالی نیز به صرفه است . امتیاز دیگری که کمتر به آن اشاره می شود ارضاء غریزه مکیدن کودک است . با تغذیه از پستان مادر و نوزاد می تواند تا جایی که احساس نیاز می کند این غریزه خود را ارضاء کند . به همین علت من تصور می کنم کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر از سایر بچه ها و انگشت خود را می مکند .

روشن ترین دلیل ارزش تغذیه با شیر مادر به از گفته های این گروه از مادران به دست می آید و آنها می گویند از اینکه احساس می کنند برای نوزاد چیزی فراهم می سازند که هیچ شخص دیگری نمی تواند به او بدهد و از اینکه وابستگی او را به سینه شان می بینند و واز احساس نزدیکی او به خودشان و رضایت زیادی را تجربه و احساس می کنند و این نکته نیز به تدرت گفته شده است که دو هفته بعد از شیردادن عمل شیردادن برای مادر ، به صورت امری لذت بخش در می آید و او را مایل به ادامه شیر دادن می کند ، یک زن تنها به این دلیل که فرزندی به دنیا آورده است نمی تواند احساس لذت و با عشق مادرانه داشته باشد . او تنها هنگامی بک ما در واقعی است که به خصوص از فرزنداولت پرستاری کند . هرندر موفقیت در انجام این کار و رضایت نوزاد از پرستاری ، بیشتر باشد ، احساس مادرانه زن بیشتر است و نوزاد و مادر از ایفای نقش خود ، احساس شادی بیشتری دارند .

در سالهای اخیر ، به خصوص در شهرها و نوزادان کمتری با شیر مادر تغذیه می شوند ، دلیل اصلی این امر سهولت و سلامت تغذیه با شیر خشک است . از سوی دیگر این روش به شکل یک سنت ، تقلید و عادت درآمده است و دلیل مهم تر نیاز خانوادمها و گرفتاریهای شغلی مادران در خارج از خانه است که نقش زیادی در کربنت این شیوه از تغذیه را برعهده دارد:

پرسش هایی درباره تغذیه با شیر مادر

اندام مادر

برخی مادران از ترس خراب شدن اندامشان به نوزادان شیر نمی دهید و باید دانست که برای تولید شیر نیازی به پرخوری و جانی مادر نیست. و یک زن شیر ده فقط باید اندوخته از دست رفته را جبران کند.

در زمان حاملگی و تا وقتی شیردادن ادامه دارد ، پستانها بزرگ می ماند – وسپس بعاندازه فیلی باز می گردند . اما در جواب این سئوال که شیردادن به تائیری پرشکل و اندازه بانها می گذارد و باخ معینی وجود ندارد و زنانی هستند که بچه های زیادی را شیرداد ماند و زیبایی پستاهایشان حفظ ر که بیشتر شده است.

در این مورد دونگه را باید به یاد داشت و اول آنکه مادر باید از سینه بند مناسبی استفاده کند که پستانها را در تمام این دوره درجای خود نگاه دارد از کشیده شدن پوست و بافت آنها در پایی که بزرگ ر گین هستند جلوگیری کند.

دراین دوره اگر لازم می سیمید سینه بند های بزرگتری با پارچه پنبه داوری شده تهیه کنید و ترشح شیر را جذب کرده و قابل تعریخی و شستشر باشد ، و یا می توانید برای این مطور از پنبه استفاده کنید و همچنین بهتر است سهنه بند از جلو باز شود با بتوان با سهولت بیشتری به نوزاد شیر داد.

نکته دوم آن است که باید از چاق شدن در دوره حاملگی و شیردادن جلوگیری کرد ، زیرا جانی خود به تنهایی برای شل شدن و افتادگی سینه ها کانی است .

اندازه پستانها

برخی از زنانی که پستانهای کوچک دارند تصور می کنند قادر به تولید شیر کافی نیستند و این نظریه، بنیاد اصولی ندارد . وقتی زنی حامله نیست و شبر نمی دهد ، بافت ترشحی و غدای ، فعالیتی ندارند و تنها بخش کوچکی از پستان را تشکیل می دهد . بخش بزرگتر سینه بافت چربی است که به سینه های ژن زیمابی می دهد ، هرقدر سینه ها بزرگتر بانند ، بافت چربی شان بیشتر است . در موقع حاملگی ترشحهای تخمدان باعث تحریک ورشد بافتهای غدهای شیرساز موجود در پستانها می شود : ورید ها و شریانهای غده های ترشحی شیر نیز بزرگتر می شوند و به صورتی که گاه در سطح پستانها دیده می شوند و همچنین جریان شیر هم که چند روز بعد از زایمان شروع می شود در بزرگ شدن پستانها موثر است . پزشکانی که از مادران شیر ده مراقبت کرد ماند می گویند و حتی زنانی که قبل از حاملگی پستانهای کوچک دارند نیز می توانند شیر فراوان تولید کنند.

خستگی شیر دادن

گاه شنیده می شود که شیر دادن نیروی زیادی می خواهد . بسیاری از زنان در چند هفته اول شیردادن اجامی حسنگی سیکسده اما کسانی که با شیشه به نوزاد شیر می دهند نیز چنین احساسی دارند . این خستگی مربوط به نقاهت زایمان و پرستاری نوزاد است و البته مسلم است که شیر دادن مقداری از نبرد رانرژی را از مادر به نوزاد منتقل می کند و به همین سبب مادر باید این نیروی از دست رفته را با غذا جبران کند ، به طور کلی و خستگی ناشی از شیر دادن نباید بیشتر از خستگی از راه پیمایی ، شنا و سایر ورزشها باشد . بدن انسان به سرعت با افزایش یا کاهش نیاز به انرژی عادت می کند و طبق آن، اشتها زباد و یا کم می شود تا وزن بدن را ثابت نگاه دارد و اگر مادر شیر ده سالم و سرحال باشد. اشتهای او به طور طبیعی ، نیاز او را به کالری اضافی برای شیرموراد معین می کند . به همین جهت ، ثابت ماندن وزن بعضی از مادران پراشتها نعجبی ندارد ، اگر کاء اشها بسیار زیاد و خطر افزایش وزن در پیش باشد ، مادر باید با اراده خویش و مشورت پزشک از چای جلوگیری کند.

زنی که احساس می کند شیر دادن برویش را زیاد تحلیل می برد و ممکن است دچار افسردگی شود و اشهایش را از دست بدهد و او ممکن است به خاطر بی اعتمادی نسبت به خود و با ، داشت بدن ضعیف. هر تازه واردی را حتی اگر فرزندش باشد ، تهدیدی تازه به حساب آورد و شیر دادن را ملی عمرانی بداند و اگر این احساسها بسیار شدید باشد و مادر می تواند با نظر پرشکر یا شیوه دیگری به کودک غذا بدهد.

مادران شاغل

اما زنان شاغل چگونه می توانند به فرزندانشان شیر بدهند ؟ این امر به ساعتهای کار روزانه و زمان مرخصی زایمان آنان بستگی دارد . اگر مادر مجبور است ۸ ساعت خارج از منزل باشد ، به هر یک وعده ، می تواند ، طفل را شیر بدهد و اگر بعد از پایان مرخصی زایمان ، تعییردادن ساعتهای کار برایش ممکن نیست، بهتر است در طول مرخصی او را با شیر خود تعدیه کند.

جبران کمبود شیر مادر

اگر مادری فرزندش را با شیر خود تعذیه نکند آیا از نظر جسمی و روانی به او آسیبی می رسد ؟ نه ، نمی توان به این سئوال جواب فطی و مثبت داد و اگر شیر گاو با شیر خشک را با مشورت پزشک هدفت تهیه کنید و همگام بعدیه و نوزاد را در آغوش بگیرید و با گرمی او را نوازش کنید ، کسمود شیر مادر را می توانید تا حد زیادی جبران کنید و برخی مادران تصور می کنند بهداشت روانی نوزادانی که با شیشه تغذیه می شوند ، کمتر از کودکانی است که غذایشان را شیر مادر تشکیل می دهد و هیچکسی این موضوع را بابت نکرده است.

به عبارت دیگر ، مادر می تواند از راههای بسیار و دلبستگی اش را به نوزاد نشان بدهد و اعتماد او را به خود جلب کند و تغذیه با شیر مادر برای این هدف ، راه مناسبی است ، اما تنها راه نیست . دادن کل به همسر راه مناسبی است برای اظهار عشق ، اما تنها راه نیست . اگر شوهری به همسرش دسته گل ندهد ادن هرگز دلگیر و ناراحت نمی شود ، اگر مادر وظیعه شناسی نتواند فرزندش را با شیر خود تغذی کند ، نباید دچار عذاب وجدان شود ، زیرا این نگرانی را به نوزاد هم مننفل می کند و در هر حال نماز کودک به مادری مهربان بیش از شیر مادر است . . و تولید شیر مادر به ترشی فده های بستان بستگی دارد و دلبستگی به نوزاد و فداکاری نسبت به او وتلاش و کفایت جسمی و روانی مادر تاثیر چندانی در شیردهی وی ندارد. بنابراین ، شیردهی عمل مفیدی است که اگر امکان آن وجود نداشته باشد، نباید احساس ناراحتی کرد و اغلب مادران علاقه مند ، پراثرکسب تجربه و اعتماد از شیردادن فرزند اول به نوزادان بعدی را با سهولت بیشتری تعذیه می کنند.

زندگی عادی مادر

بعضی مادران از تیردادن به نوزادشان خودداری می کند . زیرا شنیده اند که مجبور می شوند از بیماری میز ها محروم شود و به طور کلی این تصور درست نیست. دلیلی در دست نیست که نشان بدهد نوشیدن قهوه چای و کشیدن سیگار و سرش کردن ، مدمهای به کودک برساند . مادر شیردهم می تواند فدای همیشگی اش را بخورد . مثلا دلیلی وجود ندارد که اگر مادری آلو بخورد ، نوزاد اسهال بگیرد ، یا اگر غذای سرخ کرده بخورد ، فرزندش به سو هاضمه و بادل درد مبتلا شود . البته این درست است که گاه به دلیل وجود ماده خاصی درغذای مادر و کودک دچار ناراحتی می شود که در صورت مشاهده چنین امری ، مادر باید غذای معین را حذف کند . گاه برخی داروها برشیر مادر اثر می گذارند. اما مقدارشان طوری نیست که نوزاد را ناراحت کنند و مادر می تواند از شهر میزی، روغنهای معدنی ( پارافین) و داروهای خواب آور (باربیتوراتها) آنتی بیوتیکها ، سکن ها (کدئین ) , آسپیرین و داروهای گوگردی (سولفا) استفاده د کند بدون آنکه تأثیری بر کودک بگذارد.

با عصبانیت مادر ، مقدار شیر به طور موقت کاهش می یابد و گاه باعث ناراحتی کودک می شود ، برخی زنان هنگام شیردهی عادت ماهانه ندارند ، ولی بعضی به شکل منظم یا نا منظم عادت ماهانه دارند ، گاه نوزاد در این دوره کم اشتها می شود یا از خوردن امتناع می کند. در این حال ، به خصوص اگر مادر بیش از ۴ ساعت را خارج از منزل می گذراند می توان کودک را با شیر دیگری تغذیه کرد.

رژیم غذایی مادر

رژیم غذایی مادر باید بقدر کافی دارای موادی باشد که به وسیله شبیر از بدنش خارج می شود . کلسیم موجود در شهر برای رشد استخوانهای کودک به کار می رود . اگر مادر به اندازه کافی از این عصر بخورد .

کلسیم لازم برای تولید شیر ، از استخوانهای ما در تامین می شود. در گذشته تصور ابراین بود که دراین حالت ، کلسیم دندانهای مادر نیز کاهش می یابد . ولی به احتمال این نظر درست نیست . بهرحال مادر باید به همان اندازه که از پستانهایش شبر خارج می شود ، به اضافه مقدار مورد نیاز بدنش ، شیر بنوشد . مادر می تواند این مقدار شیر را بهرصورتی که می خواهد بنوند. اگر مادر نخواهد وزن خود را کم کنید ، رژیم غذاییان باید شامل مواد زیر باشد:

شیر – حداقل یک تا یک و نیم لیتر در روز ، به شکل شیر تازه ، شیر غلیظ شده ، شیرخشک ، شیر بدون چربی با بهرصورت دیگر ، میوه و سبزی – ۲ تا ۶ بار در روز و به منظور تامین ویتامین ث لازم از میزیهای خام ، گوجه فرنگی ، مرکبات و سایر میوه ها . وبناسن ۳″ ، با خوردن میری های سبز با درد تامین می شود.

میوه وسری را می توان به شکل تازه ، خشک و یا کرو مصرف کرد و خوردن گوشت سفید وسیع در انواع مختلف به دست کم یک تا دو وعده در بور لازم است ، مگر سیاه په خصوم ، اندوخته غذایی سرشاری دارد که باید هرچند یکبار مصرف شود . پوری یک عدد تخم مرغ ، نان وحبوبات بار در روز ، ومقداری کره با روغن نباتی به اضافه ویتامین أ، باید جزیی از رژیم غذایی مادر باشد . برای جلوگیری از افزایش وزن ، می توان برای تامین ویتامین ث ، به جای چربی از سبزیها استفاده کرد و ویتامین “د” برای جذب کلسیم در بدن ضروری است که باید با تجویز پزشک تأمین گردد.

اگر یک مادر شیرده وزن اضافی دارد ، می تواند شیر بی چربی بنوشد ، کره نخورد و مصرف حبوبات و نان را کاهش دهد و غلات ویتامین “ب” زیادی دارند و به طور کلی نباید مقدارشان در رژیم غذایی کم شوند . شکلات و شیرینی ، کیک و بیسکویت را باید حذف کرد ، هرچند افراد چاق بعاین مواد تمایل زیادی نشان می دهند . مصرف شیر ، میوه و سبزی ، گوشت و ویتامین “د” را نباید کاهش داد.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
برچسب ها
به اشتراک بگذارید


دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه جدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *