زمانی از خودروهای تسلا مدل Yبدون راننده به عنوان تکنولوژی های آینده بشر یاد می شد و اما امروزه تعداد بسیار زیادی از این خودروهای بدون راننده توسط شرکت هایی مانند بنز ، آیودی، بی ام و ، تسلا و.. ساخته می شوند. شرکت هایی که در زمینه فناوری پیشرفته اند می توانند در این زمینه نیز پیشگام باشند . البته هنوز سرنوشت خودروهای بدون راننده مشخص نیست و برای پنج سال آینده برای آن ها برنامه ریزی شده بوده است .
خودروهای بدون راننده به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شوند : خودروهای کاملا مستقل و خودروهای نیمه مستقل. منظور از خودروهایی که به صورت کامل مستقل اند این بوده است که بدون این که هیچ کمکی از راننده بگیرند و در شرایط مختلفی که جاده ممکن است داشته باشند می توانند از نقطه ای به نقطه دیگر بروند. این خودرو ها برای اولین بار در سال 2019 تولید خواهند شد .
همین خودروهای کاملا مستقل خود نیز به دو دسته تحت اپراتور و فاقد اپراتور تقسیم می شوند. تا پنج سال آینده احتمال می رود خودروهای بدون راننده کاملا مستقل تحت اپراتور وارد بازار شوند. البته راه زیادی مانده است تا خودروهای فاقد اپراتور از تان نسل تولید شوند.
هدف از ساخت خودروهای بدون راننده این است تا توانند زندگی انسان را بسیار راحت تر کنند و جاده هایی را به همراه آورند که امنیت بسیار بالایی داشته باشد. این مورد نیز پیش بینی شده است که با ورود خودروهای بدون راننده به انگلستان میزان مرگ ومیر را تا اندازه ای برابر 2500نفر در سال های 2015 تا 2030 کم خواهد شد .
در ابتدا به هر خودرو درباره محیط اطرافش یک نقشه داده می شود و باید موقعیت خود را در نقشه موردنظر معین کند. خودروهای بدون راننده برای این که محیط اطراف خود را بشناسند از سنسورها و ماژل ها نیز استفاده می کنند. این خودرو ها با استفاده از لیزر به اسکن محیط اطراف می پردازد و زمان رفت و برگشت و هم چنین فاصله ای که از اشیا دارد را نیز می سنجد.
درنهایت اطلاعاتی را که از این اسکن به دست آمده موردتجزیه و تحلیل قرار می دهد و نقشه ای سه بعدی از این ها را آماده می سازد که بعدها برای این که مسیر را تشخیص دهد از آن استفاده می کند.برای این که بفهمد در کدام یک از قسمت های نقشه هم قرار دارد از جی پی اس استفاده می کند.
البته ممکن است مسیریابی بعدها دچار مشکل شود زیرا با وجود تغییرات آب و هوایی ممکن است تا سیگنال هانیز دچار اختلال شوند و نتوان از جی پی اس استفاده کرد. برای این که این مشکل رفع شود این خودروها از نقشه هایی استفاده می کنند که از قبل ها طراحی شده است و بعدها با استفاده از این سنسورها تنها به بروز رسانی آن می پردازند.
نقشه بیان شده مشخص می کن کدام یک از اجسام و موانعی که در سر راه وجود دارند ثابت اند و کدام ها متحرک اند . سپس این اشیا که طبقه بندی شده اند در اختیار راننده قرار می گیرند.
سوناتا YF، یکی از مدلهای برجسته هیوندای، در سال 2010 به بازار معرفی شد و…
دلیل های خالی شدن باتری خودرو بسیار زیاد است و نمی توان همه آن ها…
در همه کشورها ماشین پلیس ها باید از بهترین و با کیفیت ترین ماشین های…
رولزرویس سوپتیل از جمله گران ترین خودروهای جهان است .به صورت کلی کمپانی رولز رویس…
شرکت رولزرویس نسل جدید خودروهای فانتوم در سال 2018 وارد بازار کرده است . این…